The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

MorgenmadSøde sager

Vafler på tre måder

af Ditte Ingemann 17. august 2018

Tusind, tusind tak for alle jeres søde kommentarer på mit sidste indlæg – det varmer. TAK. Jeg kommer helt sikkert til at fortælle mere om hele forløbet, og om de sidste mange måneder, men lige nu skal det handle om noget helt andet; nemlig vafler…. for hvem elsker ikke vafler? Med udsigt til en knap så solrig weekend kan man jo lige så godt slå sig løs i køkkenet og finde vaffeljernet frem. 

{ Bananvafler, 3-4 stk }

140 g alm. mandelmel
2 æg
½ tsk bagepulver
125 ml mælk
½ tsk salt
1 tsk vaniljepulver
1 spsk ahornsirup
1 moden banan
kokosolie eller smør til stegning

Rør mandelmel sammen med æg, bagepulver, mælk, salt, vanilje og sirup. Rør det hele godt rundt, indtil dejen er glat og uden klumper. Mos den modne banan med en gaffel og rør det i dejen.
Varm vaffeljernet rigtig godt op, og pensl pladerne med kokosolie. Kom 3-4 spsk dej ind midt på jernet, og bag vaflerne i ca. 4 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde. Fortsæt til al dejen er brugt op.

{ Vafler med kakao & søde kartofler, 6 stk }

150 g havremel
1 tsk bagepulver
2 tsk kanel
2 spsk kakao
1 nip salt
3 æg
3 spsk ahornsirup
160 ml mælk
4 spsk kokosolie eller smør, smeltet
1 stor sød kartoffel, ca. 250 g, kogt og blendet

Bland havremel, bagepulver, kanel, kakao og salt sammen i en skål.
Pisk i en anden skål æg sammen med mælk, sirup og smeltet kokosolie. Rør til sidst kartoffelmosen i. Bland de flydende ingredienser i de tørre og rør rundt, indtil det hele er blandet godt sammen. Lad gerne dejen hvile i ca. 15 minutter.

Varm et vaffeljern godt op og hæld dejen i det varme vaffeljern. Bag vaflerne, indtil de er gyldne og sprøde, ca. 4-6 minutter.

{ Vaffelbrød med avocadomos, 2 stk }

Kernevafler:
2 æg
25 g grønkål eller spinat, finthakket
2 spsk pofiber
40 g sesamfrø
50 g solsikkekerner
1 tsk oregano
1 nip salt
kokosolie til stegning

Mos:
1 moden avocado
2 spsk citronsaft
salt og peber
1 tsk chiliflager

Slå æggene ud i en skål og pisk dem let. Rør grønkål eller spinat, pofiber, sesamfrø, solsikkekerner, oregano og salt i dejen og lad den gerne stå 5 minutter. Varm et vaffeljern godt op, smør det med en smule kokosolie, og bag to tykke vafler i ca. 6-7 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.

Mos avocadokødet sammen med citronsaft, salt, peber og chili og fordel mosen på de to vafler.

*****************
HUSK: Du kan købe min kagebog “Sunde Søde Sager” lige her. Bogen er delt op i 7 kapitler og indeholder mere end 75 opskrifter på sundt sødt. Alle bogens opskrifter er uden hvidt, raffineret sukker og hvedemel, og hvis du enten spiser efter LCHF- eller Paleo-principperne, så er en del af opskrifterne forsynet med et ikon, så du trygt kan give dig i kast med dem. Hvis du blot er ude efter at reducere dit sukkerindtag og fx fokusere på at få en smule mere fuldkorn, så er der også noget for dig. Der er både opskrifter til de voksne, et kapitel til de sunde, søde børn og masser af glutenfrie lækkerier.

Vafler på tre måder was last modified: august 18th, 2018 by Ditte Ingemann
2 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
En sommer update
næste
Ny kogebog / KRYDRET

Mere af det samme

mmm, müslibar!

26. februar 2013

Mættende grød med vanilje, hasselnødder & æblekompot

29. september 2016

Dejlige dadelkugler

13. september 2012

Sommersmoothie

28. oktober 2011

Ingefær & Ananas-smoothie

3. marts 2012

Tahinkonfekt + mit favorit værktøj i køkkenet

3. december 2017

Sig det med julebiscotti…

19. december 2012

Konfekt med tahin

19. august 2015

Sukkerfri Granola

23. januar 2016

Luksuriøs Lakridskaramel

1. april 2012

2 kommentarer

Birgitte Nerlov 17. august 2018 at 19:40

Ser vildt lækkert ud, men hvad er pofiber? Minder det om Husk?

Svar
Ditte Ingemann 18. august 2018 at 20:57

Tusind tak – pofiber er kartoffelfibre, som kan binde væske…. Derfor kan du godt bruge HUSK istedet :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen