Tusind, tusind tak for alle jeres søde kommentarer på mit sidste indlæg – det varmer. TAK. Jeg kommer helt sikkert til at fortælle mere om hele forløbet, og om de sidste mange måneder, men lige nu skal det handle om noget helt andet; nemlig vafler…. for hvem elsker ikke vafler? Med udsigt til en knap så solrig weekend kan man jo lige så godt slå sig løs i køkkenet og finde vaffeljernet frem.
{ Bananvafler, 3-4 stk }
140 g alm. mandelmel
2 æg
½ tsk bagepulver
125 ml mælk
½ tsk salt
1 tsk vaniljepulver
1 spsk ahornsirup
1 moden banan
kokosolie eller smør til stegning
Rør mandelmel sammen med æg, bagepulver, mælk, salt, vanilje og sirup. Rør det hele godt rundt, indtil dejen er glat og uden klumper. Mos den modne banan med en gaffel og rør det i dejen.
Varm vaffeljernet rigtig godt op, og pensl pladerne med kokosolie. Kom 3-4 spsk dej ind midt på jernet, og bag vaflerne i ca. 4 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde. Fortsæt til al dejen er brugt op.
{ Vafler med kakao & søde kartofler, 6 stk }
150 g havremel
1 tsk bagepulver
2 tsk kanel
2 spsk kakao
1 nip salt
3 æg
3 spsk ahornsirup
160 ml mælk
4 spsk kokosolie eller smør, smeltet
1 stor sød kartoffel, ca. 250 g, kogt og blendet
Bland havremel, bagepulver, kanel, kakao og salt sammen i en skål.
Pisk i en anden skål æg sammen med mælk, sirup og smeltet kokosolie. Rør til sidst kartoffelmosen i. Bland de flydende ingredienser i de tørre og rør rundt, indtil det hele er blandet godt sammen. Lad gerne dejen hvile i ca. 15 minutter.
Varm et vaffeljern godt op og hæld dejen i det varme vaffeljern. Bag vaflerne, indtil de er gyldne og sprøde, ca. 4-6 minutter.
{ Vaffelbrød med avocadomos, 2 stk }
Kernevafler:
2 æg
25 g grønkål eller spinat, finthakket
2 spsk pofiber
40 g sesamfrø
50 g solsikkekerner
1 tsk oregano
1 nip salt
kokosolie til stegning
Mos:
1 moden avocado
2 spsk citronsaft
salt og peber
1 tsk chiliflager
Slå æggene ud i en skål og pisk dem let. Rør grønkål eller spinat, pofiber, sesamfrø, solsikkekerner, oregano og salt i dejen og lad den gerne stå 5 minutter. Varm et vaffeljern godt op, smør det med en smule kokosolie, og bag to tykke vafler i ca. 6-7 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.
Mos avocadokødet sammen med citronsaft, salt, peber og chili og fordel mosen på de to vafler.
*****************
HUSK: Du kan købe min kagebog “Sunde Søde Sager” lige her. Bogen er delt op i 7 kapitler og indeholder mere end 75 opskrifter på sundt sødt. Alle bogens opskrifter er uden hvidt, raffineret sukker og hvedemel, og hvis du enten spiser efter LCHF- eller Paleo-principperne, så er en del af opskrifterne forsynet med et ikon, så du trygt kan give dig i kast med dem. Hvis du blot er ude efter at reducere dit sukkerindtag og fx fokusere på at få en smule mere fuldkorn, så er der også noget for dig. Der er både opskrifter til de voksne, et kapitel til de sunde, søde børn og masser af glutenfrie lækkerier.
2 kommentarer
Ser vildt lækkert ud, men hvad er pofiber? Minder det om Husk?
Tusind tak – pofiber er kartoffelfibre, som kan binde væske…. Derfor kan du godt bruge HUSK istedet :-)