The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Søde sager

Sødt decemberguf

af Ditte Ingemann 9. december 2013

chai-latte

Egentlig er jeg ikke den store julefan – og med det mener jeg, at jeg ikke går specielt meget op i selve juleaften eller juledagene. Når det er sagt, så er der mange aspekter af vinter og december jeg rigtig godt kan lide, fx krydderierne, duftene, simreretter, varme drikke og hygge indenfor. 

Jeg har samlet lidt forskellige godter, som alle er nogle jeg hygger mig med når december melder sig – jeg arbejder også på et blogindlæg om spiselige julegaver, som jeg håber bliver færdig inden jul. Indtil da, så er her lidt idéer til hvordan der kan sniges lidt ekstra forkælelse ind i løbet af december.

Chai-latte, 2 pers.:

4 dl mælk
1 dl vand
10 g frisk ingefær, revet
4 kardemommekapsler
1 stjerneanis
1 kanelstang
1 tsk ren vaniljepulver
2 spsk sort the, fx julete eller chaite
2-3 spsk honning
stødt kanel

Kom 2 dl mælk, vand, revet ingefær, kardemomme, anis, kanelstang, vanilje og sort te i en gryde og varm det op til kogepunktet under omrøring. Når det næsten koger tilsættes honning og gryden tages af varmen. Hæld blandingen igennem en fin sigte og fordel te’en i to glas. Skum de resterende 2 dl mælk i en mælkeskummer/steamer og fordel mælkeskummet i glassene. Drys med en smule stødt kanel inden servering.

lakrids-kugler

Dadelkugler med hasselnødder og lakrids, 10 stk.:

8-10 soltørrede dadler uden sten
1 spsk kokosolie
30 g kokos
40 g hasselnødder
2 spsk kakao
1 tsk lakridspulver
1-2 tsk vand

Skær dadlerne i små stykker. Varm en pande godt op, kom kokosolie på og steg dadelstykkerne i nogle få minutter indtil de bliver helt bløde – det gør det meget nemmere at blende dadlerne.

Kom dadler, kokos, hasselnødder, kakao og lakridspulver i en blender eller foodprocessor og blend indtil det bliver til en ensartet masse – tilsæt lidt vand undervejs. Tril små kugler af massen og rul dem i kakao, sesamfrø, kokos, smeltet chokolade eller andet godt. Opbevares i køleskabet.

aebleskiver

Æbleskiver med kardemomme og æbletern, ca. 25 stk:

340 g hvedemel
et nip salt
1 spsk rørsukker
1/2 tsk bagepulver
1 tsk stødt kardemomme
3 æg, str L
4 dl kærnemælk
ca. 65 g smør
2 æbler, i små tern

Rør mel, salt, sukker, bagepulver og kardemomme sammen. Del æggene i hvider og blommer. Rør blommerne sammen med kærnemælk, og bland det derefter sammen med de tørre ingredienser. Rør indtil dejen er lind og uden klumper. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.

Fordel 1/2 tsk smør i hvert hul i æbleskivepanden, og kom derefter en stor skefuld dej i hvert hul. Bag æbleskiverne ved medium varme indtil de er gyldne og sprøde, ca 2-3 minutter. Vend skiverne en kvart omgang, fx ved hjælp af en gaffel, strikkepind eller træspyd – kom en smule ekstra dej ind i æbleskivens midte sammen med små æbletern. På denne måde vil dine æbleskiver blive flotte og runde. Vend æbleskiverne så alle sider bliver bagt – de skal bage ca. 4-6 minutter i alt.

Servér æbleskiverne med syltetøj og flormelis.

konfektkugler

De små konfekt-kugler er ultra nemme at lave, og kræver kun tre ingredienser. Hvis du ikke er så vild med lakrids, så brug andre smagsgivere, fx kanel, orange, frysetørrede bær, kaffe eller pebermynte. Her kommer min opskrift på lakridskonfekt, som fx kan bruges på jule-konfekt-bordet til at supplere den klassiske konfekt.

Der er ingen mål på opskriften, men smag dig frem til, hvor meget lakridspulver der skal i.

Nem lakridskonfekt: 
Marcipan
Lakridspulver
Mørk chokolade

Ælt marcipanen sammen med lakridspulver. Rul små kugler af marcipanen. Smelt chokoladen ved svag varme, og vend kuglerne i chokoladen. Pynt kuglerne med finthakkede nødder, lakridspulver eller anden form for pynt. Opbevar konfekten på køl indtil den skal serveres.

HUSK: at deltage i dagens julekonkurrence hos Anette’s Beautyspace, hvor du kan vinde smukke sager fra Origins.

gave9

Sødt decemberguf was last modified: december 9th, 2013 by Ditte Ingemann
5 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Køleskabsgrød med et strejf af jul
næste
Sødt decemberguf #2

Mere af det samme

Mine sunde søde sager

24. maj 2014

Æblesirup!

24. august 2012

Iskold kaffe med lakrids

29. januar 2012

Hvide cookies

4. februar 2012

Sommertærte med jordbær

18. juli 2014

Sød søndag

4. oktober 2015

Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

13. december 2018

Kys med kakao!

13. april 2013

turtle bars

22. februar 2012

Banan “softice” med lakrids

26. juli 2014

5 kommentarer

Kristine 9. december 2013 at 14:06

Sikke nogle lækre opskrifter. Og sikke et fint glas din chai-latte er i! Hvor er det mon fra?

Svar
Ditte 9. december 2013 at 17:35

Tak! Jeg har købt glassene i Lagerhaus i Malmø. Har også set dem i Notre Dame og Kaffeslabberas’en i København :-)

Svar
Gitte 10. december 2013 at 21:51

Hvor ser det lækkert ud, chaien og dadelkuglerne skal afprøves snarest muligt :)

Svar
Andrea 11. december 2013 at 09:03

Ved du hvor man kan købe julekaffen? Kan ikke se den på deres hjemmeside, hm..

Svar
Ditte 11. december 2013 at 09:06

Prøv at sende dem en mail – jeg ved det desværre ikke.

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen