The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Søde sager

Vafler til weekenden…

af Ditte Ingemann 15. februar 2013

Jeg har endelig fået mig et vaffeljern – jeg gik egentlig efter en gammeldags, slidt model, men efter at have købt mig et på et loppemarked, og ødelagt jernet i første forsøg, droppede jeg den idé. I stedet har jeg nu købt mig et nyt og moderne apparat, som kan lave vafler uden at dejen hænger i – I like! 

Første portion vafler, som jeg skulle overraske min mand med, blev knap så gode og havde konsistens og smag som mørkt brød – dejen blev nemlig lavet med fuldkornsmel og ingen sukker. Det var første og sidste gang, for jeg vil have sprøde, lette og søde vafler, hvilket jeg fik med denne opskrift.

Vafler, 4 stk.:

150 g hvedemel
1,5 tsk bagepulver
20 g sukker
40 g smør, smeltet
2,5 dl mælk
1 æg
1 tsk ren vanillepulver
evt. citronskal

Bland de tørre ingredienser sammen i en skål. Kom æg, mælk og smeltet smør i en anden skål og bland de tørre ingredienser i – rør det hele godt rundt indtil dejen er glat og uden klumper. Varm vaffeljernet rigtig godt op og pensl det med smør. Kom 3-4 spsk dej ind midt på jernet og bag vaflerne i ca. 4 minutter eller indtil de er gyldne og sprøde.

Vaflerne spises med det samme og gerne med god syltetøj, flormelis, is eller bare uden noget :-)

GOD WEEKEND!

Vafler til weekenden… was last modified: februar 15th, 2013 by Ditte Ingemann
20 kommentarer
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Salater fra The Food Club
næste
Chokoladetærter med karamel

Mere af det samme

Chokoladebrownie med frosting

16. marts 2014

Luksuriøs Lakridskaramel

1. april 2012

Bountykage

26. oktober 2014

Flødebolle-fest

7. april 2013

Chokoladetærte med havsalt & rosmarin

25. april 2016

Søndagssødt

28. april 2013

Cashew Cheesecake

31. maj 2015

De dejligste dadelkugler

2. december 2012

Karamelknas?

27. august 2011

Cookie kugler / smagen af rå kagedej

10. september 2016

20 kommentarer

Prinsesse Suh 15. februar 2013 at 20:55

Tillykke med vaffeljernet. Jeg har liget fået et i fødselsdagsgave, og havde planlagt at lave nogle i morgen. Hvilket tilfælde. Det kan være jeg kaster mig over din opskrift, da det ser ud til at jeg har ingredienserne.
Glæder mig til at se flere eksperimenter med jernet!

Svar
Ditte 16. februar 2013 at 09:50

Tak – dejligt du også har fået dig et jern! Jeg skal helt sikkert have eksperimenteret med nogle flere vaffel-opskrifter :-)

Svar
Benedikte 16. februar 2013 at 09:08

Vafler er simpelthen det hyggeligste,

Jeg er lige i gang med disse (http://www.thefoodclub.dk/speltboller/) boller, men dejen bliver meget flydende, og kan ikke som sådan “formes” til boller – har i stedet brugt en ske til at klatte nogle “boller” op på bagepladen. Hvad gjorde du? :)

Svar
Ditte 16. februar 2013 at 09:29

Dejen skal være våd, men ikke flydende. Jeg plejer altid at gøre mine hænder våde og derefter “forme” nogle klatter – de kan ikke formes runde eller perfekte. Håber de bliver gode ;-) God lørdag til dig!

Svar
kaymie 16. februar 2013 at 09:10

looks delicious !

Svar
Ditte 16. februar 2013 at 09:29

Thanks

Svar
Inger 16. februar 2013 at 15:36

UHM vafler minder mig om min barndom, min mor bagte ofte vafler til os :O) det var SÅ hyggeligt. Det er faktisk lidt “pinligt”, jeg fik et vaffeljern i julegave, men det har ikke været i brug……endnu. Men nu skal det hentes ud af skabet, for jeg skal meget snart ha bagt nogle vafler, alle tiders du lige har en opskrift på bloggen, jeg bliver i hvert tilfælde inspireret til at gå i gang.

Svar
Ditte 17. februar 2013 at 07:40

Du må i gang Inger – det er så nemt og hyggeligt :-) tænker at søndag er perfekt til vafler!

Svar
Line 17. februar 2013 at 10:47

Et vaffeljern er bestemt ganske nyttigt! Har selv gået med vafler i tankerne på det seneste, så jeg må lige få afprøvet din opskrift når jeg har shanghajet nogle at lave vafler til (det burde nok ikke være så svært).

Hvis du vil prøve noget andet med dit vafflejern så er der i Alle Tiders Karoline (den nye Karolinekogebog) en opskrift på kartoffelvafler som som er ret spændende.
God fornøjelse!

Svar
Sarah 17. februar 2013 at 13:14

Wow, de er fantastiske ud!
Jeg leder i øjeblikket efter et godt vaffeljern, hvilket har du brugt? :)

Svar
Sysleren 17. februar 2013 at 15:46

Mmm, vafler! Jeg har også lige fået nyt vaffeljern og kæmer med at bruge den rigtige mængde dej, så det fine mønster kommer frem uden at der er dej overalt.

Svar
Ditte 17. februar 2013 at 18:56

Ja, det er heller ikke hver gang, at jeg kommer nok dej på, men man må øve sige lidt ;-)

Svar
lise.vestergaard 17. februar 2013 at 17:05

Super lækre vafler! Lige bagt tredobbelt portion og alle mand var vilde med dem. Tykke og sprøde, perfekte :)

Svar
Ditte 17. februar 2013 at 18:58

Fantastisk – dejligt at høre :-)

Svar
zozo 25. februar 2013 at 15:34

Wow! ser lækkert ud. Jeg tror mine børn bliver glade for vaffler, snart træt af pandekager. Super ide!

Svar
Ditte 25. februar 2013 at 20:31

Perfekt – kan varmt anbefale dem :-)

Svar
Helene 5. februar 2014 at 21:15

Hej Ditte. De ser gode ud. Hvilket vaffeljern har du brugt, og er du tilfreds med det? Det er ret vanskeligt at finde et godt et, synes jeg.

Svar
Ditte 5. februar 2014 at 21:23

Jeg har et billigt vaffeljern fra Tefal – det hedder Ultra Compact og fungerer fint :-)

Svar
Kirstine 8. september 2016 at 09:55

Hej Ditte. Jeg har lavet din opskrift på vafler her til morgen, og det er første gang, at det lykkedes for mig! Jeg har altid succes med dine opskrifter. Så dejligt

Svar
Ditte Ingemann 8. september 2016 at 11:40

Juhuuuuuu – dejligt at høre :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen