The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

SundhedSøde sager

Sund mad på farten

af Ditte Ingemann 29. maj 2016

flymad

Når jeg rejser sørger jeg altid for selv at have mad med, så jeg undgår at købe dyr og dårlig fly- og lufthavnsmad. Som regel pakker jeg frugt, grøntsager, nødder, salat og energisnacks – alle ting som er nemme at transportere og kan holde forholdsvis længe. Da jeg for et par uger siden fløj til Mexico sørgede jeg for at pakke en god stor madpakke med grøntsagsstænger med nøddesmør, bagte grøntsager med sauerkraut og lækre dadelkugler med frisk gurkemeje. I stedet for at falde i slik eller chokoladefælden kan jeg virkelig anbefale selv at lave disse kugler, som er nemme at have med på farten, både på rejser eller i madpakken….. og det smager fantastisk godt med frisk gurkemeje i kuglerne.

{ Gurkemeje-dadel-kugler }

10 g frisk gurkemeje
1 tsk kanel
et nip salt
150 g solsikkekerner
100 g mandler eller usaltede cashewnødder
160 g bløde dadler uden sten, gerne medjool
2 spsk kakaopulver
4 spsk vand

Skær skrællen af gurkemejeroden og skær den i mindre stykker. Kom alle ingredienserne i en foodprocessor, og blend det hele godt sammen til en ensartet dej.

Tril kugler af dejen, ca. 14-16 stk, og opbevar dem på køl i en tætsluttet boks.

Jeg vil meget gerne høre om I har nogle gode idéer transport-venlig mad, så smid endelig en kommentar.

gurkemeje

Sund mad på farten was last modified: maj 25th, 2017 by Ditte Ingemann
6 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Ispinde med peanutbutter & havsalt
næste
Hibiscus Kombucha

Mere af det samme

Iskold kaffe med lakrids

29. januar 2012

Lakridskonfekt

14. november 2011

Sødt decemberguf #2

16. december 2013

Inspiration til kødfri januar + lun broccolisalat

11. januar 2018

Fermenteret rødbedekvass

13. april 2016

4 mættende morgenmadsopskrifter

12. januar 2015

Glutenfrie choko-muffins

18. april 2014

ØKOLOGISK KAGEFEST!

3. marts 2014

Mine bedste julesmåkager

18. november 2017

Små peanut cups

29. juni 2015

6 kommentarer

Louise P 29. maj 2016 at 19:39

Vildt fedt indlæg. Hvis du har flere skønne ideer på mad som er praktisk at tage med, så ville det være dejligt. Skal ud og flyve 11 timer med min søn på 20 mdr og vil klart lave disse kugler så jeg ikke i panik kommer til at spise ham af med usunde snacks ( og får et hyper barn, mareridt)! Ellers tænker jeg grøntsagsstænger med hjlavet pesto, tamarimandler, rugbrødsboller med tørret pølse, frugt og chiaknækbrød. Hader flymad!

Svar
Ditte Ingemann 29. maj 2016 at 19:59

Rigtig god idé med kuglerne til en tur på 11 timer. Jeg hader også flymad, og det er så skønt at medbringe sin egen mad. Rigtig god idé med chiaknækbrød – det vil jeg huske til næste gang :-)

Svar
Ingelise Nygaard Rasmussen 29. maj 2016 at 19:49

Man skal bare huske på, at man ikke kan medbringe sin egen mad til alle verdens lande om bord på et fly. Inden for EU er der ingen restriktioner.

Svar
Ditte Ingemann 29. maj 2016 at 19:58

Jeg har aldrig haft problemer med at få lov til at medbringe min egen madpakke, så mon ikke det kun gælder, hvis jeg transporterer/importerer madvarer/råvarer?

Svar
Louise P 30. maj 2016 at 11:51

Jeg har lige bladret i dine opskrifter og fundet andre gode snacks i den søde men sunde afdeling, super fedt. Jeg tænkte på om du mon har været i Sivota i Grækenland?. Skal også dertil med min familie om et par uger og gad godt at få nogle tips . Brugte din Kreta guide med stor succes sidste år hvilket var great .

Svar
Ditte Ingemann 30. maj 2016 at 20:33

Nej, der har jeg aldrig været – men rigtig god tur til dig :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen