The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

DessertKageSøde sager

Chokoladebrownie med frosting

af Ditte Ingemann 16. marts 2014

chokobrownie

Jeg elsker en god chokoladekage – hvem gør ikke det? Denne choko-sag er lidt anderledes end andre chokoladekager, for den indeholder nemlig ikke mel eller alm. sukker, men i stedet masser af god kakao og mørk chokolade. Faktisk kunne denne opskrift godt have fundet sin vej til min næste kogebog “Sunde Søde Sager”, som meget snart er på trapperne – faktisk udkommer den om få uger og kan allerede nu bestilles lige her – oven i købet med en smule rabat. Jeg skal nok holde jer opdateret vedr. min bog… og helt sikkert også trætte jer en smule, for jeg er simpelthen så spændt på denne bog. 

chokobrownie med frosting

Denne chokoladebrownie er en heftig sag – den er rig i smagen og har en guddommelig konsistens, så et lille stykke er rigeligt til at få stillet den søde choko-trang. Jeg bruger ofte rismaltsirup når jeg bager, da jeg synes det smager dejligt, og så har det en meget lille virkning på mit blodsukker. Rismaltsirup er lavet på fermenterede ris, og er en blanding af komplekse kulhydrater, maltose og en smule glukose – det er fruktosefri og man behøver kun en lille smule for at opnå en dejlig sød smag. Rismaltsirup kan købes i helsekostbutikker, men hvis du hellere vil bruge alm. lys sirup til kagen, så kan du sagtens det.

brownine

Chokoladebrownie med chokoladefrosting, 6-8 pers.:

125 g mørk chokolade, gerne 75-85%, smeltet
100 g kokosolie, smeltet
165 g rismaltsirup
3 æg, str m
35 g god, mørk kakaopulver
1 tsk pulverkaffe/neskaffe
2 spsk hasselnødder, grofthakkede

Frosting:
200 g mascarpone
2-3 spsk sukrin melis
2-3 spsk god, mørk kakaopulver
1 tsk ren vaniljepulver

Rør den smeltede chokolade sammen med smeltet og afkølet kokosolie. Pisk rismaltsirup og æg godt sammen, og tilsæt chokoladeblandingen. Rør kakaopulver og neskaffe i dejen indtil den er ensartet. Vend grofthakkede hasselnødder i.

Fordel dejen i en springform beklædt med bagepapir, Ø 18 cm. Bag kagen i ovnen ved 180 grader (varmluft)  i ca. 30 minutter – kagen må endelig ikke blive helt gennembagt, da den skal have en dejlig blød konsistens.

Rør alle ingredienserne til frostingen sammen og smag til – hvis frostingen er for tyk, så tilsæt en lille smule skyr, men pas på den ikke bliver for tynd, for så kan det være svært at dekorere frostingen flot. Fordel forstingen på den afkølede kage, enten med en palet eller sprøjtepose og stjernetyl. Opbevar kagen på køl, indtil den skal serveres og tag den gerne ud 15-20 min før den skal spises. Kagen holder sig fugtig og god i ca. 2-3 dage.

chokoladekage

chokobrownine m. chokofrosting

Chokoladebrownie med frosting was last modified: marts 29th, 2014 by Ditte Ingemann
40 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Guide til København ♡
næste
En uge i madens tegn

Mere af det samme

Sommerlig koldskål med citron ★

8. juli 2014

Konfekt med tahin

19. august 2015

…..hvis jeg ingen boller får, så laver...

3. februar 2011

Cookie-sandwich med stempel!

9. december 2012

Kongekagen!

1. november 2012

You´ve gotta love cake!

23. november 2010

Sund græskartærte med kanel

31. oktober 2015

Glutenfrie muffins på tre måder

16. september 2017

Kanelsnurrer med surdej

3. april 2018

Risalamande med 3 slags saucer

16. december 2016

40 kommentarer

Anne 16. marts 2014 at 11:11

Du er en skat, Ditte ;-) Jeg spiser ikke sukker og er én af dem, der fluks skal have fingerne i din nye bog, så snart den er på gaden! Ligesom en kage som denne SKAL afprøves snarligt herhjemme. Jeg elsker din evne til at skabe et smukt univers om dine kreationer – ikke ringere bliver det, når det er en kage som jeg rent faktisk kan lave (og spise..) Tak! :-)

Svar
Ditte 16. marts 2014 at 12:48

Tak for de søde ord, Anne – hvor er det dejligt at du kan bruge mine opskrifter :-) Ha’ en dejlig søndag.

Svar
Maiken Bundgaard 16. marts 2014 at 11:27

Den ser bare super lækker og vildt flot ud :)

Jeg tænkte på, om der er mulighed for, at du på et tidspunkt laver en video med din teknik til at dekorere kagen, så man kan lære at dekorere så flot, som du har gjort her? :)

Mvh Maiken

Svar
Ditte 16. marts 2014 at 12:49

TAK! Du kan se hvordan man laver roser af frosting lige her: http://copenhagencakes.com/2013/05/14/trin-for-trin-guide-rose-swirl-frosting/ Det er super nemt :-)

Svar
Julie Monberg 16. marts 2014 at 12:17

Den ser jo simpelthen så indbydende og smuk ud (:

Svar
Ditte 16. marts 2014 at 12:46

1000 tak, Julie!

Svar
Emma Martiny // Mon Espace 16. marts 2014 at 14:55

Hold nu op nogle fine billeder. Opskriften er blevet bogmærket, og skal helt sikkert prøves af, så snart anledningen (eller chokoladetrangen) byder sig :-)

Svar
Ditte 16. marts 2014 at 17:40

Tusind tak – kan helt sikkert anbefale at teste kagen :-)

Svar
Signe 16. marts 2014 at 18:45

Wow hvor er den bare flot! :d

Svar
Ditte 16. marts 2014 at 19:46

Mange tak, Signe

Svar
Sonja {Dagmar's Kitchen} 16. marts 2014 at 19:31

Hej Ditte! Kakan ser helt gudomlig ut :-) Har provat många alternativa/naturliga sötningsmedel men aldrig rismaltsirap – den ska jag hålla utkik efter.

Svar
Ditte 16. marts 2014 at 19:48

1000 tak, Sonja :-) Jeg kan rigtig godt lide rismaltsirup til mine kager. Jeg får masser af inspiration fra Australske Sarah Wilson, som har skrevet en del bøger om sukkerfri livstil – måske du allerede kender hende?

Svar
Tatiana 16. marts 2014 at 19:45

Wow den ser lækker ud!!! Den skal absolut prøves!!! Hvor er de fine tallerkner fra??

Svar
Ditte 16. marts 2014 at 19:49

Mange tak – min tallerken er fra en keramiker i Stockholm!

Svar
Fru Kofoeds Køkken 17. marts 2014 at 11:23

Sikke en smuk kage! Og godt tip med rismaltsirup – det må jeg prøve!
/Louise

Svar
Ditte 17. marts 2014 at 12:00

Mange tak, Louise :-)

Svar
Inger 17. marts 2014 at 17:36

Denne chokoladekage ser uimodståelig lækker ud – den skal jeg helt sikker prøve meget snart. Tak for opskriften :-))

Svar
Ditte 17. marts 2014 at 20:21

Mange tak, Inger – min mor var helt vild med den :-)

Svar
Simone 18. marts 2014 at 00:44

Kan man bruge andet olie end kokos olie?? f.eks. rapsolie. :-)

Svar
Ditte 18. marts 2014 at 09:10

Jeg har ikke prøvet med andet end kokosolie… Jeg bruger kokosolie fordi det bliver hårdt på køl, hvilket bidrager til at kagen bliver fast og nærmest konfekt-agtig :-)

Svar
Birgit Mathiesen 21. marts 2014 at 14:56

Smuk og Wauv siger jeg bare :))
Er den ligeså god som dine andre chokoladekager (kongekage 1 og 2 og den uden mel)
Ja det må altså bare afprøves.. for jeg kan jo slet ikke lade værre :)
Rismaltsirup købes det i helsekost eller matas eller ??
Rigtig god weekend.
Birgit
ps. mon det er en opskrift fra din nye Sund Søde Sager ??

Svar
Ditte 23. marts 2014 at 22:04

Den er super god – bare spørg min mor :-) Du kan købe rismaltsirup i helsekostbutikker og Matas. Opskriften er ikke med i min nye bog, da jeg ikke nåede at få den med… desværre.

Svar
Anette Kristine Poulsen 22. marts 2014 at 10:10

Det her bliver min weekend-kage. Men Ditte, jeg kan ikke finde ud af det med Sukrin…er det det bedste (naturlige) alternativ til sukker? Kunne man bare erstatte med lidt rørsukker eller? Og så skal jeg have tjekket rismaltsirup ud.

Svar
Ditte 23. marts 2014 at 22:03

Du får lige et lidt sent svar – måske du allerede har bagt kagen. Du kan sagtens komme fx flormelis i frostingen, men hvis du helt vil undgå sukker, så vil jeg anbefale at købe sukrin melis. Mht rismaltsirup, så kan det købes i helsekostbutikker eller Matas – du kan også bruge fx agavesirup :-)

Svar
Line Kirsten Nikolajsen 22. marts 2014 at 12:30

Fantastisk kage! Tak for den opskrift.
Hvis der er andre, der som mig, har svært ved at finde rismaltsirup andre steder end på matas’ hjemmeside, så er agavesirup et glimrende alternativ :) Det fås i de fleste helsekostbutikker

Svar
Ditte 23. marts 2014 at 22:05

Dejligt du kan lide kagen ;-)

Svar
Birgit Mathiesen 22. marts 2014 at 18:20

Så har jeg bestilt Sunde Søde Sager fra The Food Club :)
Og glæder mig total til at komme ind i din nye eventyrlige kogebog, uhm :))

Svar
Ditte 23. marts 2014 at 17:07

Ihhhh, hvor dejligt! Håber du bliver glad for den….

Svar
Birgit Mathiesen 28. marts 2014 at 18:49

Hverken matas eller helskost i Viborg har rismaltsirup..
Hmm.. er det virkelig så specielt ??
Nå men de kunne da heldigvis skaffe det hjem, sagde de :)
Smagte nemlig din kage i dag ved 8888 :O)
og Mums den er bare super lækker, ren konfekt..
åh og uh den skal bare laves mega snart :)
Nyd livet og Go weekend.
Birgit

Svar
Ditte 29. marts 2014 at 13:14

Det var da mystisk :-) Du kan købe det lige her: http://www.matas.dk/ris-malt-sirup-oe-330-gr
Du kan sagtens bruge andre typer af sirup, men det gode ved rismalt sirup er, at det er en blanding af komplekse kulhydrater, maltose og en smule glukose – det er fruktosefri og man behøver kun en lille smule for at opnå en dejlig sød smag.

Svar
Ditte 29. marts 2014 at 13:16

Og dejligt du kunne lide kagen ;-)

Svar
Birgit Mathiesen 29. marts 2014 at 13:59

Tak for link :)
Og ja “kunne lide” – uha, den er bare mega vild overlækker :))
Jeg vil gerne prøve at bruge rismaltsirup.
Hav en skøn weeekend og nyd det dejlige solskinsvejr.
Knus og hils Søren

Svar
Ditte 29. marts 2014 at 14:03

Tak og i lige måde :-)

Svar
Henriette 31. marts 2014 at 11:33

Hejsa, har først opdaget dig nu! ;-) har fødselsdag i weekenden og forældre og svigerforældre kommer på besøg, tænker din kage vil være super! jeg bliver nødt til at holde mig fra mælkeprodukter, hvad siger du til at jeg erstatter mascarponen med den hårde creme fra kokosmælk (som har stået på køl)?
Kh Henriette

Svar
Ditte 31. marts 2014 at 13:03

Det kan du sikkert sagtens – jeg har ikke prøvet det… Det bliver selvfølgelig noget helt andet, men synes da bare du skal kaste dig ud i det.

Svar
Meri Orué 9. april 2014 at 16:06

I’m from Spain, and I’m in love with your recipies
Really, this chocolate cake looks amazing and can’t wait for taste this
You’re so big Ditte, thank you

Svar
Birgit Mathiesen 16. april 2014 at 13:23

Åh Åh.. så er her bagt chokoladebrownie :O)
Og hold da helt.. hvor den bare dufter.. såå goodt..
Dejen mindede mig næsten om kiksekagedej :O)
Nu skal den køle til imorgen.. (heldigt jeg skal på job nu for ellers.. mumme mums.. smage..
Og så skal den pyntes imorgen og derefter nydes som dessert :)))
Rigtig god påske.
Kh. Birgit

Svar
Birgit Mathiesen 18. april 2014 at 14:34

Chokoladebrownie kagen smagte vidunderlig og “drengene” guffede løs..
og som de meget enige sagde: “Uhm.. Dittes sunde søde kage,
tjae.. så kan vi godt lige snuppe et ekstra stykke :))
Alt blev guffet med smil og kærlige tanker :O)
Men den var godt nok temmelig svær at pynte.. pyha..
først var frostingen helt tyndt og vupti lidt efter var det mega tykt ??
men sikke en lækker kage, ren nydelse og stor fornøjelse til kaffen :)
Skal snart bages igen..
KH. Birgit og CO.

Svar
Ditte 18. april 2014 at 15:40

Dejligt kagen blev god… også selvom frostingen drillede :-) Ha’ en rigtig dejlig påske!

Svar
Louise 5. februar 2015 at 20:22

Hej
Den Clearspring organisation Rice malt syrup du linker til fra matas – ved du tilfældigvis om den er bedre at bruge end Skærtoftmølle øko maltsirup?? Altså ifht. sukkerindhold? Den sidst nævnte er nemlig lettere at få fat i.

Ps du skriver man også bare kan bruge en alm. lys sirup, men så er man vel oppe på et noget højere sukkerindhold?

Kh Louise

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen