The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

DessertSøde sager

trøffel-helt

af Ditte Ingemann 16. maj 2012

Trøffelhelt må være det modsatte af tøffelhelt, så derfor er min mand nu trøffelhelt… eller han kan lave trøfler (næsten) og han er min helt = trøffelhelt!

Jeg betroede ham trøffel-opgaven, da opskriften kun indholder fire ingredienser og derfor ikke burde kunne gå galt, men det gik altså lidt galt. Smørret blev kogt i stedet for fløde og vi måtte i fællesskab lave en ny portion, som endte med de skønneste, lækreste, blødeste og mest cremede choko – karamel – trøfler med salt.

Trøflerne er fantastiske til en kop kaffe i stedet for dessert, som jeg ofte ikke kan spise, men man kan altid klemme en enkelt lille trøffel ned!

Choko – karamel – trøfler med salt, ca. 25-30 stk.

2 dl. piskefløde
150 g. mørk chokolade
100 g. lys chokolade
30 g. smør
Ca. 1 tsk. salt – jeg brugte Maldon

Chokoladen hakkes og kommes i en skål sammen med smør. Fløden (og kun fløden) koges op, hældes over chokolade og smør – det hele røres sammen til en glat og skinnende masse, hvorefter salt røres i. Trøffel-massen stilles på køl, gerne natten over, og formes derefter til små kugler, som rulles i kakao – det sviner helt vildt og jeg mistede næsten tålmodigheden, men tro mig, der venter noget godt på den anden side.

Trøflerne stilles atter på køl indtil de skal spises – mine var bedst efter at have stået på køl i et døgn.

trøffel-helt was last modified: maj 16th, 2012 by Ditte Ingemann
14 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Pandekager au citron
næste
Spinatsmoothie, sommer, sol & søndag

Mere af det samme

Bagte chai-donuts med karamel

7. januar 2014

Moussekage med hyldeblomst

28. juni 2016

Sund banan & fersken softice

24. juli 2015

RAW cheesecake med orange

24. januar 2014

Skyr-is med rødbedekys

13. oktober 2013

Jeg giver kage!

10. april 2015

Hurtige havregrynshapsere

22. april 2015

Pop, pop, popcorn!

30. september 2012

Verdens nemmeste æblekage

30. oktober 2016

Eton Mess!

30. november 2010

14 kommentarer

SilleDottykay 16. maj 2012 at 19:53

så ved jeg da hvad jeg skal bruge helligdagene til….. uuuuhmmm

Svar
Ditte 16. maj 2012 at 20:42

God ide – de var virkelig gode :-)

Svar
Monsterscircus 16. maj 2012 at 20:19

Super syndige og lækre ser de ud – hm… Mon ikke jeg ku omdanne min mand til trøffelhelt, turde faktisk heller ikke betro opgaven til mig selv, tror ikke der blev mange tilbage til kaffebordet!
Lækre billeder, ha en dejlig aften.

Svar
Ditte 16. maj 2012 at 20:43

Meget syndige og farlige at have i køleskabet. Mine er væk nu og glæder mig til næste portion, som måske skal være med en anden smag end salt!

Svar
Elin 16. maj 2012 at 20:42

Ser nydelig ut, meget fristende :-)

Svar
Ditte 17. maj 2012 at 07:58

Tusind tak Elin

Svar
Monsterscircus 16. maj 2012 at 21:07

Uha, ja jeg tænker Johan B’s Raw licorice powder når jeg skal afprøve din opskrift! Manden glæder sig også allerede!

Svar
Ditte 17. maj 2012 at 07:59

Rigtig god ide med lakrids – det har jeg også overvejet ;-) God fornøjelse!

Svar
Annika 17. maj 2012 at 06:45

Det er jo helt frygteligt. Hver gang jeg besøger din side så får jeg bare sån’ lyst til at lave mad, fotografere og være kreativ. Jeg ved jo slet ikke hvor jeg skal starte :-) Du er så inspirerende og hold op hvor er de her billeder altså bare flotte. Du styler det så godt og din farve sammensætning er lige i øjet.

Den her opskrift skal jeg helt sikkert have med til svigerfar. Der stod hans navn hen over de lækkre trøffler, da jeg åbnede for din side her til morgen :)

Ha en rigtig god dag

Annika

Svar
Ditte 17. maj 2012 at 08:01

Hej Annika, tusind tak for din søde kommentar. Sikke en dejlig besked at vågne op til. Dejligt du kan lide min blog, mine opskrifter og mit udtryk!
Rigtig god fornøjelse med trøflerne – de er super lækre :-)
God dag!

Svar
Camilla 18. maj 2012 at 14:15

Lyder skønt. Må jeg spørge hvilken chokolade du bruger, synes altid det er svært at finden en rigtig god?
Tak for en inspirerede blog ;-)

Svar
Ditte 19. maj 2012 at 19:49

Jeg synes også det kan svært at finde god chokolade, men til disse trøfler brugte jeg en øko chokolade fra Irma, både den lyse og mørke :-)

Svar
Benedikte Capion 20. maj 2012 at 12:53

Det lyder fantastisk lækkert, enkelt og skønt “fyld”… Og smukt ser det ud :)

Svar
Ditte 20. maj 2012 at 18:25

Mange tak :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen