The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

DessertKage

Ølkage!

af Ditte Ingemann 13. juni 2012

For nogle søndage siden faldt jeg over en hel dag med Nigella Lawson i tv. Jeg slugte det ene program efter det andet, som efterfølgende ledte til at jeg hev mine gamle Nigella kogebøger frem og lod mig inspirere til at bage hendes chokoladekage med Guinness!

Mit nyeste bogindkøb er kagebogen Lomelinos Tårtor, som jeg synes er en ultra smuk bog og selvom jeg aldrig kommer i nærheden af at kunne lave noget i stil med hende, måtte jeg bare eje en kage-flagranke som Lomelinos. Jeg satte min utrolig kreative og fantasifulde svigerinde på sagen, som i en håndevending fik kreeret den lækreste ranke til mig, lavet af genbrugsmetal!
Den er så super smuk og nu har jeg bare lyst til at lave festkager hele tiden.

Guinness kage á la Nigella:

2,5 dl. Guinness
250 g. smør
75 g. kakao
400 g. sukker
1,5 dl. creme fraiche
2 æg
275 g. hvedemel
2,5 tsk. bagepulver

Frosting:
300 g. flødeost
150 g. flormelis
1, 25 dl. piskefløde
1 vanillestang

Hæld Guinness i en gryde og tilsæt små stykker smør – varm blandingen op og tag gryden af varmen når smørret er smeltet. Tilsæt sukker og kakao til blandingen og rør godt rundt. I en anden skål blandes creme fraiche og æg, som hældes sammen med Guinness-blandingen. Når det er en ensartet masse vendes mel og bagepulver i dejen.

Jeg valgte at bage min kage i to springforme og derefter komme frosting mellem bundene, men man kan sagtens bage det som én kage i en større springform. Jeg brugte to springforme á 18 cm.

Kagen bages ved 180 grader i ca. 45 minutter – den må ikke få for meget, da den riskerer at blive tør.

Mens kagen er i ovnen laves frostingen. Flødeost, vanillekorn og flormelis piskes sammen til en ensartet masse. Fløden piskes til skum og de to ting blandes sammen til en let og luftig frosting.

Når kagen er kølet helt af, pyntes den med frosting på toppen og evt. også et lag mellem bundene.

Guinness kagen opbevares på køl, men jeg vil anbefale at tage den ud ca. 30 minutter før den skal spises, så den ikke er alt for kold. Hvis man skulle være så heldig at have en flagranke, kan man jo pynte kagen med den eller nøjes med f.eks. en smule kakao!

Ølkage! was last modified: juni 13th, 2012 by Ditte Ingemann
18 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Let’s get ready to crumble!
næste
Majs -fodbold- fritter

Mere af det samme

Krydret gulerodskage med mascarponecreme

10. januar 2017

Mine festlige fuldkornsmuffins

9. august 2012

Flødebolle-fest

7. april 2013

Små peanut cups

29. juni 2015

Træk mig op…

18. juli 2011

Moussekage med hyldeblomst

28. juni 2016

Blomkålskage

14. januar 2015

Sund regnbueis

22. maj 2014

Tiramisu med et twist

12. januar 2013

Kys med kakao!

13. april 2013

18 kommentarer

Monsterscircus 13. juni 2012 at 20:30

Hvilken herlighed! Hvor er den smuk! Og den Bunting er da bare for fed, må da hellere lige tjekke din opfindsomme svigerinde ud! Tusind tak for de smukke billeder.

Svar
Ditte 14. juni 2012 at 10:51

Tusind tak for de søde ord :-)

Svar
Ida 13. juni 2012 at 20:47

Det lyder som en lækker kombination med øl i kagen. Jeg er lige kommet hjem fra Bies Bryghus, var også virkelig fristet af deres pandekager med øl og vanilje-stout is, men var desværre for mæt.
Jeg må tage revanche med din opskrift snarest muligt.

Svar
Ditte 13. juni 2012 at 20:51

Mums – det lyder lækkert!!

Svar
Nanna 13. juni 2012 at 21:11

Bager du to chokoladekager/bunde eller bager du en enkelt, som du flækker? Hvor stor er den form, du bruger? :)

Svar
Ditte 14. juni 2012 at 06:02

Hej Nanna, det hele er beskrevet under opskriften :-)

Svar
Birgit Mathiesen 14. juni 2012 at 12:53

Hej Ditte.
Så har jeg endelig en god grund til at købe en guinness eller to ;o)
Jeg vil afprøve den super flotte ølkage – og jeg kender et par stykker som vil nyde den med stor velbehag :O)
Er det rigtig forstået, at kagen ikke skal piskes på noget tidspunkt, altså kun røres?
Kh. Birgit

Svar
Ditte 14. juni 2012 at 13:02

Ja, den kunne sikkert bringe lykke i det lille hjem :-) Jeg piskede ikke min dej med en håndmikser, men brugte bare et piskeris og piskede den godt med håndkraft!

Svar
Mette 17. juni 2012 at 12:03

Jeg vidste, at jeg ikke var den eneste, der faldt i svime foran tv den dag….. Chokoladekagen har jeg endnu ikke prøvet, men det er kun et spørgsmål om tid!

Svar
Ditte 17. juni 2012 at 12:16

Ja, jeg var i hvert fald underholdt hele den dag :-) kagen er super god og anderledes end “almindelig” chokoladekage

Svar
Vibeke Lentz 17. juni 2012 at 18:12

Dine kager er altid så super, super smukke, og denne lyder som en rigtig god og fyldig kage.

Svar
Ditte 17. juni 2012 at 18:24

Den er super god og kan sagtens bruges som dessert – den er nemlig meget rig og fyldig i smagen :-)

Svar
Louise 9. september 2012 at 14:25

TAKKER FOR EN, SÅ SKØN EN KAGE !!! (;
Lavede den i går, til fodboldpigerne i dag, og der blev taget virkelig godt imod den.
Mums siger jeg bare . . .

Svar
Ditte 9. september 2012 at 16:34

Ihhh, hvor sejt! Dejligt at den blev god

Svar
Frederikke Reinhardt 23. oktober 2012 at 10:00

Hej med dig!
Tak for en mega god site. Jeg har fulgt dig længe og kan se din inspiration fra Lomelino!
Hvor købte du kogebogen? jeg synes hun er helt fantastisk.

Tak for hjælpen

Svar
Ditte 23. oktober 2012 at 11:58

Hej Frederikke, jeg fandt bogen i Malmø, men tror sagtens du kan bestille den online ;-) Bogen er super lækker!

Svar
Monica Veideland 10. juli 2013 at 10:36

Hej Ditte.
Hvor har du fået den fine flagranke henne? Og generelt de “flag”, du pynter dine kager med?
Knus Monica

Svar
Ditte 10. juli 2013 at 10:39

Hej Monica, Der er et link i teksten – det er min svigerinde, som har lavet flagrankerne og du finder et link til hendes fine ting oppe i teksten :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen