For nogle søndage siden faldt jeg over en hel dag med Nigella Lawson i tv. Jeg slugte det ene program efter det andet, som efterfølgende ledte til at jeg hev mine gamle Nigella kogebøger frem og lod mig inspirere til at bage hendes chokoladekage med Guinness!
Mit nyeste bogindkøb er kagebogen Lomelinos Tårtor, som jeg synes er en ultra smuk bog og selvom jeg aldrig kommer i nærheden af at kunne lave noget i stil med hende, måtte jeg bare eje en kage-flagranke som Lomelinos. Jeg satte min utrolig kreative og fantasifulde svigerinde på sagen, som i en håndevending fik kreeret den lækreste ranke til mig, lavet af genbrugsmetal!
Den er så super smuk og nu har jeg bare lyst til at lave festkager hele tiden.
Guinness kage á la Nigella:
2,5 dl. Guinness
250 g. smør
75 g. kakao
400 g. sukker
1,5 dl. creme fraiche
2 æg
275 g. hvedemel
2,5 tsk. bagepulver
Frosting:
300 g. flødeost
150 g. flormelis
1, 25 dl. piskefløde
1 vanillestang
Hæld Guinness i en gryde og tilsæt små stykker smør – varm blandingen op og tag gryden af varmen når smørret er smeltet. Tilsæt sukker og kakao til blandingen og rør godt rundt. I en anden skål blandes creme fraiche og æg, som hældes sammen med Guinness-blandingen. Når det er en ensartet masse vendes mel og bagepulver i dejen.
Jeg valgte at bage min kage i to springforme og derefter komme frosting mellem bundene, men man kan sagtens bage det som én kage i en større springform. Jeg brugte to springforme á 18 cm.
Kagen bages ved 180 grader i ca. 45 minutter – den må ikke få for meget, da den riskerer at blive tør.
Mens kagen er i ovnen laves frostingen. Flødeost, vanillekorn og flormelis piskes sammen til en ensartet masse. Fløden piskes til skum og de to ting blandes sammen til en let og luftig frosting.
Når kagen er kølet helt af, pyntes den med frosting på toppen og evt. også et lag mellem bundene.
Guinness kagen opbevares på køl, men jeg vil anbefale at tage den ud ca. 30 minutter før den skal spises, så den ikke er alt for kold. Hvis man skulle være så heldig at have en flagranke, kan man jo pynte kagen med den eller nøjes med f.eks. en smule kakao!
18 kommentarer
Hvilken herlighed! Hvor er den smuk! Og den Bunting er da bare for fed, må da hellere lige tjekke din opfindsomme svigerinde ud! Tusind tak for de smukke billeder.
Tusind tak for de søde ord :-)
Det lyder som en lækker kombination med øl i kagen. Jeg er lige kommet hjem fra Bies Bryghus, var også virkelig fristet af deres pandekager med øl og vanilje-stout is, men var desværre for mæt.
Jeg må tage revanche med din opskrift snarest muligt.
Mums – det lyder lækkert!!
Bager du to chokoladekager/bunde eller bager du en enkelt, som du flækker? Hvor stor er den form, du bruger? :)
Hej Nanna, det hele er beskrevet under opskriften :-)
Hej Ditte.
Så har jeg endelig en god grund til at købe en guinness eller to ;o)
Jeg vil afprøve den super flotte ølkage – og jeg kender et par stykker som vil nyde den med stor velbehag :O)
Er det rigtig forstået, at kagen ikke skal piskes på noget tidspunkt, altså kun røres?
Kh. Birgit
Ja, den kunne sikkert bringe lykke i det lille hjem :-) Jeg piskede ikke min dej med en håndmikser, men brugte bare et piskeris og piskede den godt med håndkraft!
Jeg vidste, at jeg ikke var den eneste, der faldt i svime foran tv den dag….. Chokoladekagen har jeg endnu ikke prøvet, men det er kun et spørgsmål om tid!
Ja, jeg var i hvert fald underholdt hele den dag :-) kagen er super god og anderledes end “almindelig” chokoladekage
Dine kager er altid så super, super smukke, og denne lyder som en rigtig god og fyldig kage.
Den er super god og kan sagtens bruges som dessert – den er nemlig meget rig og fyldig i smagen :-)
TAKKER FOR EN, SÅ SKØN EN KAGE !!! (;
Lavede den i går, til fodboldpigerne i dag, og der blev taget virkelig godt imod den.
Mums siger jeg bare . . .
Ihhh, hvor sejt! Dejligt at den blev god
Hej med dig!
Tak for en mega god site. Jeg har fulgt dig længe og kan se din inspiration fra Lomelino!
Hvor købte du kogebogen? jeg synes hun er helt fantastisk.
Tak for hjælpen
Hej Frederikke, jeg fandt bogen i Malmø, men tror sagtens du kan bestille den online ;-) Bogen er super lækker!
Hej Ditte.
Hvor har du fået den fine flagranke henne? Og generelt de “flag”, du pynter dine kager med?
Knus Monica
Hej Monica, Der er et link i teksten – det er min svigerinde, som har lavet flagrankerne og du finder et link til hendes fine ting oppe i teksten :-)