The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

DessertKage

Lakridsmacarons med karamel!

af Ditte Ingemann 28. marts 2013

Jeg har én gang før lavet macarons, og jeg vil råde alle som måske er en smule bange for at kaste sig ud i de delikate kager, om at gøre det alligevel! Jeg er nemlig rimelig klodset i et køkken og langt fra at kunne kreere perfekte kager, så hvis jeg kan lave macarons, så kan alle! Måske en god beskæftigelse i disse påskedage og det gode ved macarons er, at mulighederne er uendelige… 

Lakridsmacarons med karamel, 10 stk.:

Makronbunde:
43 g smuttede mandler
75 g flormelis
1 tsk lakridspulver
1 æggehvide
25 g sukker

Fyld:
ca. 4 spsk karamel – dulce de leche

Kom de smuttede mandler i en blender og blend dem til fint mandelmel – tilsæt flormelis og lakridspulver og blend igen. Pisk æggehviden til den næsten er stiv, tilsæt sukker og pisk videre indtil æggehviden er helt stiv og skinnende. Vend mandelblandingen i æggehviden og kom blandingen i en sprøjtepose med en rund tyl.

Sprøjt 20 små cirkler ud på en bageplade med bagepapir og lad dem stå ved stuetemperatur i ca. 30 minutter, hvorefter de bages ved 160 grader i ca. 12 minutter.

Når bundene er bagt og kølet af kan de forsigtigt løsnes fra bagepapiret. Fordel en smule karamel på halvdelen af makronbundene og top med den øvrige halvdel. Drys en smule lakridspulver henover kagerne og de er klar til servering.

God påske!

Lakridsmacarons med karamel! was last modified: marts 28th, 2013 by Ditte Ingemann
18 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Vind Salater fra The Food Club
næste
Mit Morgenmadsbrød

Mere af det samme

Sukkerfrie kager

28. marts 2015

Cookie-sandwich med stempel!

9. december 2012

ice ice baby!

26. april 2012

Tobias’ dadeldrømme

15. december 2015

Cookies med chokolade & havsalt

17. maj 2017

Så blev det endelig fastelavn

5. februar 2013

Grøn Mandag / Energibarer med havtorn

5. september 2016

Bønne-brownies

3. maj 2015

Gulerodskage deluxe

29. juni 2014

Blomkålskage

14. januar 2015

18 kommentarer

Birgitte Christensen 28. marts 2013 at 15:17

Smukt! Så tør jeg også prøve ;o)
God påske.

Svar
Ditte 28. marts 2013 at 15:19

Gør det!! Det er slet ikke så svært :-) God påske.

Svar
Tove Knudsen Jensen 28. marts 2013 at 15:20

Hej,
er lige faldet over din skønne blog – uhmmm, bliver helt lækkersulten af at kigge på de flotte billeder. Jeg skal helt sikkert prøve disse lakrids-macarons :-)

Lige et par spørgsmål. Hvor køber du lakridspulver og karamel (dulce de leche)?

Svar
Ditte 28. marts 2013 at 15:25

Hej Tove,

Du kan enten selv lave karamel – se hvordan her: http://www.thefoodclub.dk/taerte-med-aeble-karamel/
Ellers laver Urtekram en karamel, som du nok kan finde i større supermarkeder. Jeg bruger lakridspulver fra Johan Bülow, men andre typer kan sagtens bruges :-)
God fornøjelse!

Svar
Camilla 28. marts 2013 at 15:53

Jeg har endnu ikke haft mod på at kaste mig ud i macaron-produktion, men det kan være at jeg snart må prøve det :)

Svar
Ditte 28. marts 2013 at 16:30

Bare hop ud i det :-)

Svar
Birgit Mathiesen 28. marts 2013 at 20:11

Smuk, enkelt og lækkert ser det ud :)
Tja.. og med dine ord og billeder, så må jeg vist også hellere prøve her i mine påske fridage..
Påske Pip, Birgit

Svar
Ditte 29. marts 2013 at 07:03

Rigtig god idé – måske du skal prøve med en chili-version ;-)
God påske.

Svar
Inger 29. marts 2013 at 09:15

Dine macarons ser helt fantastisk lækre ud :O) Enkelt og delikat.
Rigtig god påske.

Svar
Ditte 29. marts 2013 at 09:36

Tak Inger – god påske :-)

Svar
Anne Mette Hansen 29. marts 2013 at 09:33

Hej Ditte – Hvor vigtigt er det, at mandlerne er smuttede?

Svar
Ditte 29. marts 2013 at 09:36

Jeg tror, det er rimelig vigtigt :-) Jeg har kun prøvet med smuttede mandler!

Svar
Cecilia/copenhagencakes 29. marts 2013 at 11:20

Mmmm jeg er NØDT til at prøve din opskrift!
Det lakridspulver du bruger, er det det raw eller fine pulver? Det ligner nemlig på billedet, at der er tydelige lakridskorn i macarons’ne, så det må være den raw?
De bedste hilsner og god påske <3

Svar
Ditte 29. marts 2013 at 15:33

Jeg brugte raw pulver til dejen og dryssede med en smule fint pulver til sidst – begge dele fra Johan Bülow :-)

Svar
A+K 29. marts 2013 at 11:24

Uhm, lakrids/karamel kombinationen lyder godt nok god!

– Anne

Svar
jeanette sørensen 29. marts 2013 at 17:27

Hej til Jer alle – og God Påske….

I går SKULLE DET BARE VÆRE jeg gik igang med at bage kakao macarones med chokolade fyld og hold nu op hvor var de bare vellykket og FLOTTE —– BLÆR BLÆR – så nu har jeg sat kondenseret mælk over og er i gang med at lave lakrids karamel macarons og hindbær macarons samt nogle macarons med lemon curd… jeg er blevet helt hot.. hi hi.. men rigtig god påske til jer alle og hvis i får nogle gode ideer så smæk dem på hér og hvis i vil have opskriften på nogle af ovenstående så skriv gerne så sender jeg dem, den med lakrids og karamel har jeg dog funder her og tak for den… hilsen Jeanette

Svar
jule 29. marts 2013 at 18:42

herregud, nu är jag hungrig! det ser otroligt gott ut!

Svar
Carolina 22. december 2013 at 20:18

Hello, is there any way I could have this recepie in English? They look delicious and beautiful…. Thank you, gracias…
Carolina

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen