The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Kage

Lidt mere karamel

af Ditte Ingemann 16. februar 2012

galette-karamelDa jeg forleden dag bagte pæretærte med karamel, var der en smule tærtedej og en hel del karamel tilovers. Det tryllede jeg om til en sød lille galette med æble, mandler og karamel.

Man skal ikke være ked af det, hvis man ikke er indehaver af en tærteform, for så kan man bare lave en galette istedet for. Jeg synes, de er langt mere dekorative og rustikke end almindelig tærter.

galette-karamel-tekst
I stedet for æbler, kan de fleste typer af frugt og bær benyttes og hvis man ikke har karamel ved hånden, skyder jeg på, at lidt marcipan også kan bruges. Tror faktisk det meste smager godt pakket ind i mørdej, så hvis man har vinterferie og mangler inspiration, så synes jeg man skal kaste sig over tærtebagningen, og evt. også karamelkogning. Det er så nemt at lave karamel og det smager eventyrligt. Jeg gentager lige hvordan karamellen laves:

Det kræver kun en dåse kondenseret mælk (jeg købte min i Irma) og en gryde med kogende vand. Dåsen, som skal være lukket,  placeres i det kogende vand og simrer i ca. 3-4 timer, hvor man faktisk kun skal sørge for, at dåsen hele tiden er dækket af vand. Jeg tog min dåse op efter 3,5 time, lod det køle af og hældte derefter karamellen i et syltetøjsglas, som nu står i køleskabet og bruges til morgenbrødet, pandekager, grød og kager.
Jeg har tidligere lavet fuldkornsgalette med bagte grøntsager og gedeost – den kan også anbefales på det varmeste.

galette-karamel-bund

Lidt mere karamel was last modified: maj 24th, 2012 by Ditte Ingemann
7 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Brød & Blodappelsin
næste
Rød, gul, grøn…

Mere af det samme

Kærlighed til kiksekage

5. marts 2013

4 års fødselsdag

28. juli 2014

Fuldkorn & friske figner

27. maj 2012

Marcipan Mandel Makroner

6. oktober 2011

Once you pop, you can´t stop

16. august 2011

Sommerkage med cashewcreme – summer chocolate cake

11. juli 2015

De bedste cookies ★

15. oktober 2013

Cheesecake brownie med hindbær

9. september 2012

turtle bars

22. februar 2012

Lyserøde cupcakes

9. november 2013

7 kommentarer

Ida 16. februar 2012 at 10:55

Jeg synes bare, at limen fra dåsen sætter sig i gryden i laaaaang tid bagefter, og det er vanvittigt træls. Har du et tip til at undgå det? Mmm dulce latte er afhængighedsskabende!

Svar
Ditte 16. februar 2012 at 11:28

@Ida; Det er simpelthen bare så lækkert og jeg er allerede afhængig :-) Mht. limen har jeg ikke oplevet det samme, men det lyder rigtig træls!

Svar
Thyholmerne 16. februar 2012 at 16:57

Hejsa
Vi er også blevet afhængig af karamellen og for at blive fri for det stads i gryden piller jeg limen af dåsen inden den kommes i gryden ved hjælp af varm vand og knofedt, så overlever gryden den hårde behandling.
Tak for en inspirerende side.
M

Svar
Ditte 16. februar 2012 at 17:57

Hej M, Tak for din kommentar og for tippet ang. limen :-)

Svar
Benedikte Capion 18. februar 2012 at 09:15

Mmm, hvor det lyder lækkert! Og du har helt ret i, at en galette har et mere flot og rustikt udtryk.

Svar
Katinka 20. april 2012 at 14:32

Hej Ditte
Forleden købte jeg for første gang, inspireret af dig, dolce latte. Jeg er normalt ikke særlig glad for søde ting, men hold op, det smager godt!
Tænkte at du måske ville se hvordan en jomfru ud i den slags bruger karamelen: http://www.le-kat-blog.blogspot.com/2012/04/guf.html

Tak for en skøn blog <3

Svar
Ditte 20. april 2012 at 17:51

Hej Katinka, tak for din kommentar – dejligt du kan lide min blog og har kastet dig ud i karamel-eventyret :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen