The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Kage

Kyskager med choko- mandelhemmelighed

af Ditte Ingemann 11. august 2011

Jeg har prøvet at efterligne en kyskage, jeg fik på Savillas, som var et gigantisk kys, der gemte på mandler og chokolade. Den var super mums og jeg har ikke kunne slå den ud af hovedet. Jeg har jo lang vej fra København til Lundø, så jeg har prøvet at genskabe kysset som slog benene væk under mig. Mine kyskager blev ikke så gigantiske, men faktisk blev de ligeså gode eller måske en lille bitte smule bedre.

Kyskager, ca. 10 store

3 æggehvider
150 g. sukker/flormelis
2-3 spsk. mandler
50 g. mørk chokolade

Pisk æggehvider og sukker indtil det bliver stift, skinnede, lækkert og nærmest gufagtigt. Hak mandlerne fint og smelt chokoladen. Vend chokolade og mandler i til allersidst, meget forsigtigt. Mandlerne gemmer sig inden i kysset, så udenpå kan man ikke se mandelstykkerne. Kom den skinnende masse på en bageplade med papir, enten i store eller små klatter.

Kyskagerne bages ved 100 grader i ca. 1-1,5 time. Det kan være svært at ramme det optimale tidspunkt, da de hverken må være for bløde eller for sprøde. Men mine kyskager fik idag 75 minutter og er aldeles perfekte.

Kyskager

Mine kys inden de røg en tur i varmen!

Kyskager

Kyskager

Kyskager

Kyskager

Kyskager

Kyskager med choko- mandelhemmelighed was last modified: juli 15th, 2013 by Ditte Ingemann
21 kommentarer
14
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Knækbrødssulten?
næste
Smagen af Samsø

Mere af det samme

Æblekage med marcipan & mandler

4. oktober 2012

Bønne-brownies

3. maj 2015

Jule-donuts med sne

4. december 2012

En lille kage med havtorn

11. oktober 2012

hygge-hindbær-muffins

18. april 2013

Sneak peek – sunde søde sager

9. januar 2014

Boghvedecookies

1. februar 2016

Dittes donutfabrik

8. oktober 2012

Syrlige citrusmuffins med blå prikker

26. januar 2013

Citronkage aka. Citronmåne

9. juli 2013

21 kommentarer

Sofie 11. august 2011 at 17:54

Hej Ditte.

Jeg kom forbi din blog, da jeg googlede Pricernes citrontærte, som jeg kastede mig ud i at lave i går. Den får ikke voldsomt meget ros herfra, men det gør din blog til gengæld! Lækre opskrifter, velskreven tekst og ikke mindst flotte billeder. Jeg bliver hængende. :)

Kh. Sofie
sofiesblog.dk

Svar
Ditte 11. august 2011 at 18:49

Hej Sofie,
Mange tak for din søde kommentar. Ærgeligt citrontærten ikke faldt i din smag, men kan varmt anbefale disse kyskager – garanterer at du ikke bliver skuffet :-)

Svar
louise 24. januar 2012 at 18:14

Super lækker blog ;-)
Er der forskel på, om man bager dem ved varmluft eller alm. ovn?

Svar
Ditte 24. januar 2012 at 18:35

@Louise; Der er stor forskel når det kommer til marengs :-) hvis du bager med varmluft bliver de mærkeligt bløde og slet ikke med sprød skorpe… I hvertfald ikke i min ovn.

Svar
louise 24. januar 2012 at 21:17

Tænkte nok at det var derfor de skulle have sindsygt lang tid før de blev “bagt”. De fik hurtigt skorpe, men bunden havde svært ved at stivne… Hmm, må prøve med “almindelig over/under varme” næste gang :-)

Svar
Trine 28. marts 2012 at 19:24

Skal kyssene køle helt af inden man sætter tænderne i den? Eller er det meningen de skal være bløde indeni?

Svar
Ditte 28. marts 2012 at 19:36

Jeg kan bedst lide når de er helt kolde og når de er sprøde udenpå og bløde indeni :-)

Svar
Cecilie 18. april 2012 at 21:56

Hej :-)
Jeg har lavet de kæmpe kyssekager 2 gange, første gang lavede jeg en lille portion,
anden gang fulgte jeg din opskrift, hvor bunden faldt ud og var ikke fast som første gang.
Ved du hvad jeg kan have gjort galt?
Mvh. Cecilie

Svar
Ditte 20. april 2012 at 12:21

Hej Cecilie, jeg ved sørme ikke hvad der er gået galt.. Mon de er blevet bagt nok? Blev den første portion god? Jeg bruger altid denne opskrift og det fungerer altid, men hvis kagerne ikke er ordentligt bagt hænger bunden fast på bagepapiret :-)

Svar
Mette 22. april 2012 at 06:12

Puttede kokos i – i stedet for mandler – det var også et hit!
Oplevede også at bunden faldt ud på nogle af dem, men det var fordi de ikke havde fået nok.

Svar
Ditte 22. april 2012 at 06:18

Lækkert med kokos – det har jeg aldrig prøvet. Kagerne skal have rimelig længe.. Ca. 1,5 time. Det kan være forskelligt fra ovn til ovn, men hvis de ikke er bagt længe nok, er de svære at få af bagepapiret :-)

Svar
julie 17. oktober 2012 at 20:39

De ser vildt lækre ud! Jeg tænkte om det var muligt at lave dobbelt portion og så putte halvt mandler og halvt hasselnødder i? Tror du det ville blive godt eller ville du fraråde det?
Vh Julie

Svar
Ditte 17. oktober 2012 at 20:59

Hej Julie, jeg tror, at både hasselnødder og mandler passer godt til kagerne, så brug du bare halvt af hver :-) Det kan kun blive lækkert!

Svar
julie 19. oktober 2012 at 14:01

Er æggehviderene pasteuriserende? Og hvis ja, er det så 3 bægre eller 3 æggehvider i alt? :-)

Svar
Ditte 19. oktober 2012 at 14:15

Jeg bruger ikke pasteuriserede æggehvider, men hvis du gør, er det stadig bare 3 æggehvider til denne opskrift :-)

Svar
Trine Justesen 27. september 2013 at 20:39

Hej Ditte….
Hvor er det fedt at følge dine opskrifter, nye som gamle….
Har ik prøvet denne opskrift, men har erfaret at marrrengs blir super godt hvis det piskes over vandbad. Jeg tager simpelthen min skål fra min kitchen aid og sætter den over en gryde med kogende vand, og så pisker mens skålen blir varm…. Det gør altså at massen blir et hit hver gang…
Mange kram fra Trine ( fra din gamle gymnasie klasse)

Svar
Ditte 30. september 2013 at 10:43

Hvor hyggeligt med en hilsen fra dig, Trine – dejligt du læser med. Jeg har godt hørt om dit råd med vandbad, så måske jeg skulle kaste mig ud i det – tak for tippet. Knus fra mig

Svar
Line 5. maj 2014 at 23:54

Hej. Hvor lang tid ville de kunne holde sig? Skal giftes og tænker at lave kyssekager til begivenheden. Men igen. Har nok ikke så meget tid eller overskud i sidste øjeblik. Så. Hvor lang tid kan de holde sig?

Svar
Lene 19. februar 2016 at 11:23

Jeg kom til at hælde den varme smeltede chokolade over de piskede æggehvider.
Så det blev helt tyndt.
Hvornår hælder du chokoladen i?

Svar
Bodil Braderup 27. februar 2018 at 12:19

Hej
Jeg vil gerne bage disse kager, men er i tvivl om det er bedst at brude sukker eller om det skal være flormelis.
Hvad er din erfaring?

Svar
Ninni simonsen 19. december 2018 at 22:48

Jeg har bagt dem med chokaladestk og mandler med varm luft i 75 min. VIrkelig fine og smager himmelsk.

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen