The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

KageSøde sager

Homemade peanut cookies

af Ditte Ingemann 27. februar 2012

Jeg er en ret kræsen cookiespiser, men disse peanutcookies har vundet mit hjerte! De har kombinationen af både at være sprøde i kanten og bløde indeni og så smager de himmelsk af peanuts!

Jeg faldt over opskriften i madmagasinet Mad og opdagede straks, at de havde brugt det fine cookie-stempel, som jeg tilfældigvis også har liggende, men ikke bruger så flittigt. Kagerne er super nemme at bage og hvis man ikke lige har et stempel, så gætter jeg på, at de smager ligeså godt uden…

Start med at piske blødt smør sammen med farin og sukker til det bliver luftigt. Derefter tilsættes peanutbutter, gerne crunchy, og æg og det piskes godt sammen. De hele peanuts røres i med en ske sammen med mel til en ensartet dej og stilles dernæst i køleskabet i ca. 15 minutter.

Dejen formes til små kugler (jeg fik 27 cookies ud af denne portion), som sættes på en bageplade med bagepapir. Kuglerne trykkes flade med hænderne eller med et stempel.

Kagerne skal bage i ca. 12 minutter ved 175 grader og køles helt af inden de spises.

I følge opskriften skulle der tilsættes natron, hvilket jeg glemte fordi jeg er så dårlig til at læse opskrifter, så tilsæt gerne lidt bagepulver eller natron til dejen!

Homemade peanut cookies was last modified: marts 15th, 2012 by Ditte Ingemann
29 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Appelsin & lime med bobler
næste
Spis kål!

Mere af det samme

Konfekt med tahin

19. august 2015

Søndagspandekager

4. december 2011

Rocky Road

18. november 2012

LakridsKys

9. marts 2012

Jagten på cookie’en

30. august 2012

Moussekage med hyldeblomst

28. juni 2016

Sund græskartærte med kanel

31. oktober 2015

Grøn Mandag / Energibarer med havtorn

5. september 2016

Lakridsmacarons med karamel!

28. marts 2013

Blomkålskage

14. januar 2015

29 kommentarer

lene bjergaard klejstrup 27. februar 2012 at 20:17

De lyder mega lækre, de skal prøves. Hvor har du fået dit stempel fra, det er da mega cool!

Svar
Ditte 27. februar 2012 at 20:49

De er også mega lækre, så hop endelig ud i dem.

Svar
kirstine 27. februar 2012 at 20:18

Hvor har du købt det stempel?

Svar
Ditte 27. februar 2012 at 20:49

Mit stempel er en gave og er købt i Girlie Hurley på Istedgade i København :-)

Svar
Camilla Christensen 27. februar 2012 at 20:26

Hvor ser de bare fine ud med det stempel. Er ikke så meget for peanut butter, men de lyder nu meget lækkre

Svar
Ditte 27. februar 2012 at 20:50

Du kan også bruge stemplet til andre former for cookies, hvis du ikke lige er til denne slags :-)

Svar
Vibeke Lentz 27. februar 2012 at 20:30

Smukt, smukt, smukt.

Svar
Ditte 27. februar 2012 at 20:51

Tak, tak, tak.

Svar
Charlotte Leutenberger 27. februar 2012 at 20:33

http://viewitem.eim.ebay.dk/Novelty-COOKIE-STAMP-HOME-MADE-Press-Maker-Mould-Cutter/230739310640/item

Hej alle jer der spørg til stempelt, kan fås her blandt andet. :-)

Svar
Ditte 27. februar 2012 at 20:51

Tak for tippet :-)

Svar
Ann-Christine 27. februar 2012 at 21:23

Hvor lyder de skønne – og det er virkelig fantastiske billeder, du tager!
Dejlig, dejlig blog :)

Svar
Ditte 27. februar 2012 at 21:30

Tusind tak for din kommentar :-)

Svar
Marie 27. februar 2012 at 21:49

Eller her (som Ditte også nævnte):
http://girliehurly.dk/product.asp?product=1691

Svar
Ditte 27. februar 2012 at 22:04

Tak for linket!

Svar
Spisekammeret 28. februar 2012 at 04:02

Hej Ditte,
super flotte og lækre billeder. Jeg elsker cookies og peanuts, så dem her vil jeg helt sikkert forsøge mig med. Er ellers ikke ret god til at bage cookies. Kan man bruge saltede peanuts eller skal de være frisk fra skal? :)
m.v.h.
Ulrik
http://spisekammer.blogspot.com/

Svar
Ditte 28. februar 2012 at 07:05

Hej Ulrik, Jeg brugte faktisk saltede peanuts, men synes jordnødder med skal er så fine og de smager så godt, så dem spiste jeg mens jeg bagte disse cookies. Hvis du bruger usaltede peanuts, skal du tilsætte en smule salt til dejen :-)

Svar
beti 28. februar 2012 at 04:53

the look amazing! and I love how they say home made

Svar
Ditte 28. februar 2012 at 07:06

Thanks ;-)

Svar
Amalie Risom Nyrup 28. februar 2012 at 10:40

Hej Ditte

jeg er ikke den store fan af pernutbutter, men jeg tænker, at man vel godt kan bruge karamelbutter i stedet? eller vil det ikke fungere?

God dag.

Svar
Ditte 28. februar 2012 at 15:03

Hej Amalie, Du kan sikkert sagtens bruge andre typer af nøddesmør og nok også karamel, men så skal mængden af sukker og farin justeres, så de ikke bliver for søde ;-)

Svar
Marian 28. februar 2012 at 15:01

Jeg er fan af det stempel!

Svar
Ditte 28. februar 2012 at 15:05

Ja, det er ret sejt… Gid det fandtes med andre motiver :-)

Svar
Lærke Nielsen 13. marts 2012 at 11:23

Hej Ditte

Lavede de her cookies for et par uger siden, og hold da op, hvor var de gode!
Så gode, at jeg blev nød til at lave en anbefaling på min egen nyopstartede blog: http://glowlow.blogspot.com/2012/03/peanutbuttercookies-blogtip.html

Håber du vil tage et kig, og mange gange tak, for din skønne inspirerende blog!

Lærke

Svar
Ditte 13. marts 2012 at 18:04

Hej Lærke, Tak for din søde kommentar og for din fine anbefaling. Dejligt du kan lide min blog og disse fantastiske cookies :-)

Svar
Laura 21. marts 2012 at 17:28

Stemplet kan også fås her: http://www.coolstuff.dk/Kagestempel

135 inkl. fragt (-:

Svar
Ditte 21. marts 2012 at 18:17

Tak for tippet ;-)

Svar
Cille 4. april 2012 at 09:40

Kære Ditte – kan man lave dem uden peanuts (med peanutbuttter selvfølgelig) og så tilsætte lidt salt?

Svar
Ditte 4. april 2012 at 11:41

Hej Cille, jeg vil skyde på, at du sagtens kan lave dem uden de 2 spsk. peanuts. Du kan evt. tilsætte nogle andre nødder, for at få lidt bid i din cookie :-)

Svar
Line 28. oktober 2015 at 12:29

Hvor længe vil du skyde på, at holdbarheden er?

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen