Citrontærte med marengs er efter min mening en af de skønneste og lækreste kager, men det er ikke en af de nemmeste og hurtigeste kager at lave. Jeg har tidligere kreeret Brdr. Price’s udgave af tarte au citron, som er helt fantastisk velsmagende. Da jeg for nylig skulle medbringe dessert til en middag hos nogle venner, faldt valget på citrontærte, men i en ny og nemmere udgave!
Tærtebunden er i stedet for den klassiske mørdej, skiftet ud med en ostekage-lignende bund lavet af kiks, kokos og smør. Citronfyldet er lavet med kondenseret mælk i stedet for fløde og sukker. Jeg synes, denne udgave er mindst lige så god og en del hurtigere, men derfor skal man ikke holde sig fra af kaste sig ud i “the real deal” :-)
Citrontærte, 5 små tærter eller 1 stor tærte
175 g. fuldkorns digestive
100 g. smør
25 g. kokosmel
1 dåse kondenseret mælk
Saft fra 2 citroner
Skal fra 1 citron
2 æggeblommer
120 g. æggehvide – ca. 3-4 stk.
100 g. sukker
Kiksene knuses, enten i en foodprocessor eller med hænderne. Smørret smeltes og det blandes sammen med kiks og kokos, hvorefter massen presses ned i tærteformene.
Kondenseret mælk piskes sammen med æggeblommer, citronsaft og citronskal, hvorefter det hældes i tærteformene. De bages ved 180 grader i ca. 15-20 minutter.
Imens tærterne er i ovnen laves marengs af æggehvider og sukker, som piskes i et par minutter indtil det er helt stift og skinnende.
Tærterne tages ud af ovnen og toppes med marengs, enten ved hjælp af en sprøjtepose eller bare med en ske. Tærterne skal en tur i ovnen igen ved 150 grader i ca. 10-15 eller indtil tærterne er gyldne.
Tærterne er bedst når de er helt kolde – de kan evt. pyntes med en smule flormelis og revet citronskal.
15 kommentarer
Åh hvor de en en fryd for øjet! Har også lavet Price versionen både i ovn og grill og du har ret, det er ikke bare sådan, som man liiiige hurtigt brygger sammen. Det var da mega lækkert med en genvej til den lækre smag, tror jeg blir vild med kokos/ citron kombien! Tusind, hvor er du god! Ha en super weekend.
Tak – håber du får mulighed for at afprøve denne opskrift og evt. sammenligne de to tærter :-) God weekend!
Hej Ditte! Jeg vil først fremmest sige tusind tak!!!!! Fra mig, men også fra svigermekanikken! De meldte deres ankomst og da vi var ved at male, skulle det jo virkeligt gå tjep tjep! Og Bdr. Prices er bare virkelig virkelig god, men din, for pokker! Jeg vil godt gi min hund og højre arm, for en stund i dit kagehjerte, i hvert fald armen. Den var så nem og SÅ lækker! Dét der med den kondensere mælk, var bare vupti og bum Karl vi er klar. Det er altid godt at have på basislageret :-) jeg er helt og aldeles FAN! Så for eftertiden blir det tarte á la Dittes også bruger jeg krudtet og tiden på noget andet.
Ihhh hvor skønt – sikke en dejlig kommentar. Fantastisk at du kunne lide tærten og den er på niveau med Brdr. Price – yeah! Du har ret i, at man ofte har de fleste ingredienser og så er den nem at gå til ;-) mon ikke jeg også snart kaster mig over den igen! God mandag til dig.
Hej Ditte!
Den ser godt nok lækker ud! Jeg kom til at tænke på, hvor har du købt de der små tærteforme? Jeg har prøvet at lede efter nogen i forskellige butikker, men har ikke kunnet finde nogen :-)
Mange tak – mine forme er købt i Malmø, men måske de kan købes her: http://www.kunstogkokkentoj.dk/
Hvor ser de bare helt utrolig lækre ud. Citrontærte med marengs er min yndlingskage! Sidder i Wien og drømmer om en sådan. Må have prøvet din version. Det sker jo man får lyst til sådan en med kort varsel :-)
Det er også en af mine favoritkager! Hvis trangen pludselig opstår kan denne kage laves forholdsvis hurtigt :-)
Vi har tærtedyst i min klasse, i hjemmekundskab og alle laver noget med frugt. Så min veninde og jeg tænkte at vi ville være lidt anderledes og har søgt meget rundt på nettet efter en hurtig citrontærte. Den skal laves på 1 time og 30 minutter.
Hvor lang tid tager det fra at man starter med at finde ingredienser til den er færdig?
Dejligt I vil lave disse små skønne tærter – de er meget nemme at lave. Jeg vil skyde på, at det hele kan laves på ca. 1 time – I kan i hvert fald godt nå det på 1,5 time :-) God fornøjelse med tærtedysten.
Hej Ditte! Hvor ser den lækker ud – den må jeg lave til min fødselsdagsmiddag på fredag. Hvor mange personer er opskriften til? Bedste hilsner, Katrine
Ca. 8 personer :-)
Hej Ditte
Kan man lave tærten i 1 stor tærteform? Hvis ja, hvilken str bageform og vil bagerierne blive forlænget?
Vil også gerne høre om formstr og bagetid ved stor form ?
Hej
Er helt klar på din lækre opskrift -ikke mindst fordi min datter går mest op i at pynte, så en hurtig men lækker tærte er perfekt!
Har tænkt at lave den i ramekiner (har ikke de små forme) Mon ikke det er fint. – og så enten halvere opskriften til 2 tærter eller kan man fryse dem?(uden marengs selvfølgelig), måske bare på køl, men hvor længe?
Gode råd vil være skønt.
Hilsen
Christina