The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

DessertKage

Citrontærte

af Ditte Ingemann 30. juni 2012

Citrontærte med marengs er efter min mening en af de skønneste og lækreste kager, men det er ikke en af de nemmeste og hurtigeste kager at lave. Jeg har tidligere kreeret Brdr. Price’s udgave af tarte au citron, som er helt fantastisk velsmagende. Da jeg for nylig skulle medbringe dessert til en middag hos nogle venner, faldt valget på citrontærte, men i en ny og nemmere udgave!

Tærtebunden er i stedet for den klassiske mørdej, skiftet ud med en ostekage-lignende bund lavet af kiks, kokos og smør. Citronfyldet er lavet med kondenseret mælk i stedet for fløde og sukker. Jeg synes, denne udgave er mindst lige så god og en del hurtigere, men derfor skal man ikke holde sig fra af kaste sig ud i “the real deal” :-)

Citrontærte, 5 små tærter eller 1 stor tærte

175 g. fuldkorns digestive
100 g. smør
25 g. kokosmel
1 dåse kondenseret mælk
Saft fra 2 citroner
Skal fra 1 citron
2 æggeblommer
120 g. æggehvide – ca. 3-4 stk.
100 g. sukker

Kiksene knuses, enten i en foodprocessor eller med hænderne. Smørret smeltes og det blandes sammen med kiks og kokos, hvorefter massen presses ned i tærteformene.

Kondenseret mælk piskes sammen med æggeblommer, citronsaft og citronskal, hvorefter det hældes i tærteformene. De bages ved 180 grader i ca. 15-20 minutter.

Imens tærterne er i ovnen laves marengs af æggehvider og sukker, som piskes i et par minutter indtil det er helt stift og skinnende.

Tærterne tages ud af ovnen og toppes med marengs, enten ved hjælp af en sprøjtepose eller bare med en ske. Tærterne skal en tur i ovnen igen ved 150 grader i ca. 10-15 eller indtil tærterne er gyldne.

Tærterne er bedst når de er helt kolde – de kan evt. pyntes med en smule flormelis og revet citronskal.

Citrontærte was last modified: juni 30th, 2012 by Ditte Ingemann
15 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Længe leve lakridsis!
næste
En lille snitte..

Mere af det samme

Min nye kogebog

6. april 2014

Biscotti med birkes & chokolade

28. april 2011

3 retters menu (low carb)

1. april 2015

Mine første macarons

26. oktober 2012

Risalamande med 3 slags saucer

16. december 2016

Hjemmelavede (hippie) træstammer

29. november 2014

You´ve gotta love cake!

23. november 2010

to bake or not to bake…

25. august 2011

Banan “softice” med lakrids

26. juli 2014

En lille snitte..

1. juli 2012

15 kommentarer

Monsterscircus 30. juni 2012 at 15:24

Åh hvor de en en fryd for øjet! Har også lavet Price versionen både i ovn og grill og du har ret, det er ikke bare sådan, som man liiiige hurtigt brygger sammen. Det var da mega lækkert med en genvej til den lækre smag, tror jeg blir vild med kokos/ citron kombien! Tusind, hvor er du god! Ha en super weekend.

Svar
Ditte 30. juni 2012 at 15:37

Tak – håber du får mulighed for at afprøve denne opskrift og evt. sammenligne de to tærter :-) God weekend!

Svar
Monsterscircus 2. juli 2012 at 13:01

Hej Ditte! Jeg vil først fremmest sige tusind tak!!!!! Fra mig, men også fra svigermekanikken! De meldte deres ankomst og da vi var ved at male, skulle det jo virkeligt gå tjep tjep! Og Bdr. Prices er bare virkelig virkelig god, men din, for pokker! Jeg vil godt gi min hund og højre arm, for en stund i dit kagehjerte, i hvert fald armen. Den var så nem og SÅ lækker! Dét der med den kondensere mælk, var bare vupti og bum Karl vi er klar. Det er altid godt at have på basislageret :-) jeg er helt og aldeles FAN! Så for eftertiden blir det tarte á la Dittes også bruger jeg krudtet og tiden på noget andet.

Svar
Ditte 2. juli 2012 at 17:00

Ihhh hvor skønt – sikke en dejlig kommentar. Fantastisk at du kunne lide tærten og den er på niveau med Brdr. Price – yeah! Du har ret i, at man ofte har de fleste ingredienser og så er den nem at gå til ;-) mon ikke jeg også snart kaster mig over den igen! God mandag til dig.

Svar
Caroline 2. juli 2012 at 18:28

Hej Ditte!
Den ser godt nok lækker ud! Jeg kom til at tænke på, hvor har du købt de der små tærteforme? Jeg har prøvet at lede efter nogen i forskellige butikker, men har ikke kunnet finde nogen :-)

Svar
Ditte 2. juli 2012 at 19:44

Mange tak – mine forme er købt i Malmø, men måske de kan købes her: http://www.kunstogkokkentoj.dk/

Svar
Mia Lee 5. juli 2012 at 19:04

Hvor ser de bare helt utrolig lækre ud. Citrontærte med marengs er min yndlingskage! Sidder i Wien og drømmer om en sådan. Må have prøvet din version. Det sker jo man får lyst til sådan en med kort varsel :-)

Svar
Ditte 6. juli 2012 at 07:28

Det er også en af mine favoritkager! Hvis trangen pludselig opstår kan denne kage laves forholdsvis hurtigt :-)

Svar
Cathrine 31. oktober 2014 at 11:35

Vi har tærtedyst i min klasse, i hjemmekundskab og alle laver noget med frugt. Så min veninde og jeg tænkte at vi ville være lidt anderledes og har søgt meget rundt på nettet efter en hurtig citrontærte. Den skal laves på 1 time og 30 minutter.
Hvor lang tid tager det fra at man starter med at finde ingredienser til den er færdig?

Svar
Ditte Ingemann 1. november 2014 at 12:18

Dejligt I vil lave disse små skønne tærter – de er meget nemme at lave. Jeg vil skyde på, at det hele kan laves på ca. 1 time – I kan i hvert fald godt nå det på 1,5 time :-) God fornøjelse med tærtedysten.

Svar
Katrine 3. marts 2015 at 20:55

Hej Ditte! Hvor ser den lækker ud – den må jeg lave til min fødselsdagsmiddag på fredag. Hvor mange personer er opskriften til? Bedste hilsner, Katrine

Svar
Ditte Ingemann 3. marts 2015 at 21:03

Ca. 8 personer :-)

Svar
Tina Kolbech Hansted Skovgaard 30. september 2020 at 22:39

Hej Ditte
Kan man lave tærten i 1 stor tærteform? Hvis ja, hvilken str bageform og vil bagerierne blive forlænget?

Svar
Linda 8. oktober 2020 at 09:08

Vil også gerne høre om formstr og bagetid ved stor form ?

Svar
Christina 5. november 2022 at 03:17

Hej

Er helt klar på din lækre opskrift -ikke mindst fordi min datter går mest op i at pynte, så en hurtig men lækker tærte er perfekt!

Har tænkt at lave den i ramekiner (har ikke de små forme) Mon ikke det er fint. – og så enten halvere opskriften til 2 tærter eller kan man fryse dem?(uden marengs selvfølgelig), måske bare på køl, men hvor længe?

Gode råd vil være skønt.

Hilsen
Christina

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen