The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Kage

Cookie-sandwich med stempel!

af Ditte Ingemann 9. december 2012

Jeg er egentlig ikke specielt glad for julens småkager – synes de fleste er utrolig kedelige og jeg er ikke tilhænger af at spise eller lave noget af pligt. Jeg prøver at forny mig, så i år bliver der bl.a lavet lakridskonfekt, dadelkonfekt, rocky road og disse stempel-småkager i mit julekøkken.

Jeg har tidligere lavet de samme småkager, men denne gang tilsatte jeg en hindbær-lime creme og lavede små cookie-sandwich.

Småkagerne blev sendt videre til min mands kollegaer – jeg gemte dog en enkelt til mig selv, som desværre gik tabt, da jeg grådigt ville gufle den over køkkenvasken og tabte den. Jeg har dog i mellemtiden hørt, at de var rigtig gode og nu har en jeg undskyldning for at bage dem igen.

Cookie-sandwich med hindbær-lime creme, ca. 14 stk.:

Dej:
175 g smør
100 g sukker
100 g brun farin
1 æg
180 g peanutbutter
250 g hvedemel
2 spsk kokosmel
1 tsk bagepulver

Creme:
125 g flødeost
2 spsk blødt smør
4 dl flormelis
saft fra 1/2 lime
2 spsk most hindbær eller evt. hindbærmarmelade

Pisk blødt smør sammen med sukker og farin til det bliver luftigt. Derefter tilsættes peanutbutter og æg, og det piskes godt sammen. Hvedemel, kokos og bagepulver røres i med en ske til en ensartet dej og stilles dernæst i køleskabet i ca. 15 minutter.

Dejen formes til små kugler (jeg fik 28 cookies ud af denne portion), som sættes på en bageplade med bagepapir. Kuglerne trykkes flade med hænderne eller med et stempel.Kagerne skal bage i ca. 12 minutter ved 175 grader og køles helt af inden de spises.

Mens kagerne er i ovnen laves cremen. Pisk flødeost, smør og flormelis til en let og luftig creme. Rør limesaft og hindbær i cremen og smag den til med mere limesaft. Cremen må gerne være rimelig syrlig. Stil cremen på køl.

Når kagerne er kølet helt af, lægges der creme på halvdelen af dem, mens den anden halvdel lægges forsigtigt ovenpå. Cookie-sandwichene spises helst samme dag, så kagerne bevarer deres sprødhed.

Når vi nu snakker julebag, så kan jeg nu stadigvæk godt lide en god, hjemmebagt æbleskive. I online magasinet Clouds, har jeg skrevet et par ord om dansk jul og har delt min familieopskrift på æbleskiver.

Cookie-sandwich med stempel! was last modified: december 9th, 2012 by Ditte Ingemann
14 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Jule-donuts med sne
næste
Frokostpizza med køleskabsrester

Mere af det samme

4 års fødselsdag

28. juli 2014

Chokolade & Hindbær

7. januar 2012

Sneak peek – sunde søde sager

9. januar 2014

Ultra nem pæretærte

2. maj 2013

Cheesecake brownies

10. maj 2013

Rabarber med lakrids-skyr

7. maj 2011

Syrlige citrusmuffins med blå prikker

26. januar 2013

Citrontærte

30. juni 2012

De kære kokosmakroner

2. juni 2012

Granola-barer med chokotop

25. januar 2015

14 kommentarer

Birgit Mathiesen 9. december 2012 at 16:53

Hej Ditte
Flot indlæg til Clouds om din Jul – det er Cool ;O)
Dine æbleskiver ser også bare “nam nam” ud…
Juleknus, Birgit

Svar
Ditte 9. december 2012 at 16:54

Tak, Birgit – nu er der ikke længe til jul, så jeg prøver at komme lidt i julestemning med julebag og julegodter :-)

Svar
Losarinas mor 9. december 2012 at 16:58

suk…..De ser gode ud !
her har vi bagt brunekager i dag:) Jeg har altså en STOR svaghed for de krydrede hjemmebagte brunekager.
men intet mad , eller brød eller kager, bør laves af pligt , det er jeg enig i :)

Svar
Losarinas mor 9. december 2012 at 16:58

Og forresten- så er jeg vild med det stempel !!!!

Svar
Ditte 9. december 2012 at 17:05

Ja, stemplet er rigtig fint… Jeg har vist bare brug for en pause fra de traditionelle julekager – elsker duften af krydderierne, men får dem bare aldrig spist ;-) god søndag aften til dig!

Svar
by Blikfang 9. december 2012 at 17:25

Uhmm de kager lyder rigtig lækre!

Svar
Ditte 9. december 2012 at 18:01

Tak :-)

Svar
Lene B 9. december 2012 at 17:54

Hej smukke Ditte.
De er bare så fine dine kager, jeg er dog ret interesseret i hvor du har købt dit stempel, synes det er så mega cool:-)

Svar
Ditte 9. december 2012 at 18:03

Sødeste Lene, stemplet er fra en butik i Kbh – prøv at søge på kage/cookie-stempel. Tror nemlig det kan bestilles over nettet ;-)

Svar
Thea 9. december 2012 at 17:58

Hej Ditte
Lyder lækkert, dem må jeg prøve :)
Hvor har du købt det fine stempel? Har set det i en butik her i KBH, men kan simpelthen ikke huske hvor nu!…

Svar
Ditte 9. december 2012 at 18:01

Hej Thea, mit stempel er fra butikken Girlie Hurly på Istedgade i Kbh – har dog også set det på diverse webshops… Prøv at søge på kagestempel :-)

Svar
Rita Breum 9. december 2012 at 18:35

Hvor er det en sød idè med nordiske blogs!

Svar
Ditte 9. december 2012 at 18:58

Det er nemlig en rigtig fin idé :-)

Svar
Marie 12. december 2012 at 20:41

Stemplet kan købes her: http://www.coolstuff.dk/Kagestempel – til de af jer der spørger efter det :)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen