The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

DessertKage

Efterårstærte med æble & karamel

af Ditte Ingemann 8. november 2012

For et par weekender siden havde jeg besøg af en veninde, som elsker tærter, især æbletærte. Derfor fandt jeg på en lidt anderledes version; nemlig æbletærte med karamel og mandler. Jeg har tidligere lavet en lignende variant med pære og pistacie, som helt sikkert også kan anbefales. 

Har man først lavet eller købt karamel, er tærten super enkel og kombinationen af æbler og karamel er utrolig lækker. Karamellen er nem at lave og det kræver kun en dåse kondenseret mælk og en gryde med kogende vand; tag dåsens etiket af og kom dåsen i kogende vand, hvor den skal hygge-simre i ca. 3 timer. Sørg for at dåsen hele tiden er dækket af vand. Efter 2,5 – 3 timer tages dåsen op, åbnes og karmellen hældes over i et rent glas og opbevares på køl.

Æbletærte med karamel:

75 g blødt smør
ca. 135 g hvedemel
1 æg
50 g flormelis

2-3 æbler
2 spsk mandler
4 spsk karamel

Blødt smør smuldres i melet, æg og flormelis tilsættes. Dejen æltes hurtigt sammen og når den er blød og smidig, lægges den på køl i ca. 30 minutter.

Efter 30 minutter rulles dejen ud og kommes forsigtigt i en aflang eller rund tærteform, hvorefter den forbages i 12-15 minutter ved 200 grader.

Når dejen er forbagt, smøres bunden med et tykt lag karamel. Æblerne skæres ud i ringe, både eller tern og kommes ovenpå karamellen. Hak mandlerne og drys dem over æblerne, bag tærten  i ca. 15-20 minutter ved 200 grader eller til den er gylden og sprød.

Jeg serverede tærten med en klat creme fraiche, men er sikker på flødeskum også kan gå an!

Efterårstærte med æble & karamel was last modified: november 8th, 2012 by Ditte Ingemann
30 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Rig på rester med øllebrød
næste
Movember-cupcakes med lakrids & whisky

Mere af det samme

Cheesecake brownie med hindbær

9. september 2012

Banan “softice” med lakrids

26. juli 2014

Pull-apart brød

6. oktober 2012

Speltsnurrer

13. december 2012

Blåbærmuffins

12. august 2014

galettes med karamel & blommer

13. februar 2013

Biscotti med birkes & chokolade

28. april 2011

Bagte chai-donuts med karamel

7. januar 2014

Lyserøde cupcakes

9. november 2013

Biscotti med lakrids & mandler

28. april 2011

30 kommentarer

Mette 8. november 2012 at 12:15

Kondenseret mælk – hvor finder man det henne?

Svar
Ditte 8. november 2012 at 12:17

I de fleste større supermarkeder!

Svar
Natascha Coester 8. november 2012 at 12:49

Mums, hvor ser det bare lækkert ud! :)

Svar
Ditte 8. november 2012 at 13:13

Tak!

Svar
DottykaySille 8. november 2012 at 13:13

mmmmmmm…….

Svar
Ditte 8. november 2012 at 13:26

Nemlig :-)

Svar
Frida 8. november 2012 at 13:24

Ahh, jeg elsker æble og karamel! Det er virkelig en skøn efterårskombi :)
– Frida, http://bakedbyblondie.blogspot.dk/

Svar
Ditte 8. november 2012 at 13:27

Det er nemlig den perfekte efterårskombination :-)

Svar
Emilia-Liva 9. november 2012 at 11:13

Love it, så fint og kreativt, vil jeg glæde mig til at lave! Lavede din chokoladekage igår, til vi får gæster i dag, glæder mig til at smage den :-)

Svar
Ditte 9. november 2012 at 11:16

Tusind tak :-) Håber chokoladekagen falder i dine gæsters smag! God weekend.

Svar
Camilla (Himmelske kager) 10. november 2012 at 14:37

Hvor er den smuk i al sin enkelhed!

Svar
Ditte 11. november 2012 at 10:43

Tusind tak, Camilla!

Svar
zita fox 11. november 2012 at 17:04

I absolutely love your blog, I even go to the effort of google translating your recipes ;) I would love to keep up with your blog posts with ease… but i guess i’ll have to take up danish. Keep up with the great work

Svar
Ditte 12. november 2012 at 10:07

Thanks, that’s very sweet of you – I’m so glad you are reading along despite the danish ;-)

Svar
Ditte 12. november 2012 at 12:23

Btw you can see an english version of some recipes here: http://www.nappylippy.com/category/recipes/

Svar
Mette Marke 22. november 2012 at 13:57

Sikke en heldig æbletærte-elskende veninde! :-)

Svar
Ditte 22. november 2012 at 14:46

Præcis – håber den smagte hende :-)

Svar
Marie 3. januar 2013 at 12:19

Kan man bruge Dulce de leche istedet for ren karamel?

Svar
Ditte 3. januar 2013 at 20:49

Jeg har ikke prøvet det, men er sikker på, at det sagtens kan bruges :-)

Svar
Marie 20. januar 2013 at 12:41

Kære Ditte. Havde ikke set du havde svaret -tak fordi du er så god til at svare tilbage hurtigt :-) og tak for en fantastisk blog. Du er dygtig!

Svar
Ditte 20. januar 2013 at 12:46

Tusind tak for de søde ord Marie. Håber du har fået testet tærten – den er super god :-)

Svar
Camilla 10. maj 2013 at 11:27

Hej Ditte,
Elsker altså bare din blog!
Jeg har lige et spørgsmål til opskriften; Tror du, at det er en god ide at skrælle æblerne, hvis jeg skærer dem i tern? :)
Mange hilsner Camilla

Svar
Ditte 10. maj 2013 at 11:33

Hej Camilla, dejligt du kan lide min blog. Jeg ville ikke skrælle æblerne, men du kan jo sagtens gøre det.. jeg er bare så fan af skræl på frugt, så det vil jeg lade være op til dig :-) God fornøjelse med tærten og god weekend.

Svar
Charlotte 7. november 2013 at 09:00

Hej Ditte,
1000 tak for mange fine opskrifter og en meget inspirerende blog. Glæder mig til du udgiver en kage-dessert-kogebog :)
Har du et bud på, hvor længe karamellen kan holde sig i køleskabet?
Hilsen Charlotte

Svar
Ditte 8. november 2013 at 08:44

Hej Charlotte, Jeg vil skyde på at det kan holde sig i ca. 2 uger, hvis du holder glasset helt rent :-) Rigtig god weekend til dig.

Svar
Arnela 6. marts 2014 at 09:15

Hej Ditte.

Hvor længe kan karamellen holde sig i køleskabet?

Svar
Ditte 6. marts 2014 at 09:24

Ca. 10-14 dage i et rent glas :-)

Svar
Louise 24. marts 2014 at 10:18

Hej Ditte,
Først fremmest tak for en fed blog med utrolig lækre og inspirerende opskrifter! :D
Jeg vil give mig i kast med efterårstærten som skal serveres i weekenden. Hvor lang tid før kan man lave den? :)

Svar
Ditte 24. marts 2014 at 12:06

Jeg vil anbefale at lave den samme dag :-)

Svar
Maja Magnild 15. oktober 2014 at 17:52

Sindssygt lækker æbletærte! Jeg har netop bagt den og lavet et blogindlæg (har selvfølgelig linket til din blog) :-) Den faldt i god jord hos hele familien, så kan varmt anbefale den til andre, der overvejer at lave den :-)

http://majamagnild.blogspot.dk/2014/10/fall-recipe-sweet-apple-pie-with-caramel.html

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen