The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Morgenmad

Rig på rester med øllebrød

af Ditte Ingemann 6. november 2012

Ligesom Tina Scheftelowitz, er jeg meget optaget af at bruge alle mine rester og prøve at have et minimum af madspild. Derfor blev jeg så glad da hendes nye bog, “Rig på rester – Nyd dit overskud” lå i min postkasse.
Bogen “Rig på rester” sætter fokus på madspild og kommer med 40 lækre bud på, hvordan du får brugt dine hakkebøffer eller hvidkålshovedet, som ligger og fylder i køleskabet. Da jeg i sin tid studerede, udarbejdede jeg et projekt, “Genbrugsmad”, som netop skulle inspirere familier, ældre og singler til at bruge madrester på en spændende og bæredygtig måde. Derfor var “Rig på rester” naturligvis en bog, jeg skulle eje.

Hvis man ikke er så rutineret i at få brugt sine rester, er bogen rigtig god som et lille opslagsværk. Jeg elsker selv at bruge alle mine rester og mener selv, at være rimelig fantastifuld når det kommer til genbrug af mad. Derfor kommer jeg nok ikke til at bruge bogen så meget, men vil klart anbefale den til andre, som mangler input i hverdagen.

Bogen er delt op efter årstider og har et smart register, der giver et nemt overblik over hvilke rester, der passer til hvilke retter – fiks idé! Bogen kommer med bud på alt fra kager og smoothies til aftensmad – altsammen baseret på køleskabsresterne.

Når jeg nu lå inde med tørt rugbrød og gammelt frugt, var det svært at komme udenom Tinas opskrift på øllebrød. Jeg har ikke fået øllebrød siden jeg var ganske lille og faktisk husker jeg, at det ikke faldte i min smag, men det kunne jo have ændret sig gennem tiderne. Det var desværre ikke tilfældet – jeg bryder mig ikke om smagen eller konsistensen, og det har intet med opskriften at gøre, jeg må blot tilstå, at øllebrød ikke bliver et hit hos mig. Min mand spiste det med stort velbehag, så jeg endte alligevel med at få brugt mine rester.

Opskrift på øllebrød fra bogen “Rig på rester”:

1001 morgens øllebrød, 4 pers.:

300 g rugbrød med skorpe
1 hvidtøl
4 dl vand
skal fra 1 usprøjtet appelsin
1 kanelstang
250 g moden frugt, fx æbler, pærer eller banan
ca. 3 spsk sukker (jeg brugte brun farin)
1 nip salt

Mælk eller fløde til topping

Skær brødet i mindre stykker, kom det i en gryde med øl og vand, og kog op. Tilsæt appelsinskal og kanelstang. Skær frugten i mindre stykker, og kom dem i sammen med sukker. Kog øllebrøden ved svag varme under låg i ca. 20 minutter, til den er jævn. Pisk jævnligt undervejs, og tilsæt salt til sidst. Blend evt. øllebrøden med en stavblender – smag til med sukker og salt.

Serveres med mælk eller flødeskum og evt. en smule hakkede nødder.

Rig på rester med øllebrød was last modified: oktober 22nd, 2015 by Ditte Ingemann
8 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Salater på en søndag…
næste
Efterårstærte med æble & karamel

Mere af det samme

Hip hirsegrød

26. januar 2012

Morgenmadsmissionen på udsalg

9. marts 2014

Morgengrød i GO’morgen Danmark

10. marts 2015

4 mættende morgenmadsopskrifter

12. januar 2015

Sommersmoothie

28. oktober 2011

Sprød granola med kardemomme & rosenblade

30. marts 2017

Bagt morgengrød

5. juli 2017

Yndlingsgrød

19. februar 2012

Grønne Go’morgen Muffins

2. september 2015

Hotcakes – Pandekager

8. januar 2015

8 kommentarer

kristina rose 6. november 2012 at 17:55

Hej Ditte
Jeg har set dine opskrifter og ideer gennem et stykke tid, og synes det er nogen rigtig gode ting du fremkommer med. Hvis du som jeg ikke kan lide øllebrød kan du bruge dine rugbrødsrester til rugbrødsdrys, ved at blande det med brun sukker. Mvh Kristina Rose

Svar
Ditte 6. november 2012 at 18:38

Hej Kristina, rigtig god ide – jeg elsker rugbrødsdrys, så det vil jeg altså lave næste gang, jeg har rugbrødsrester!

Svar
Amelia 6. november 2012 at 18:02

Elsker øllebrød – især med yogurt og jordbær el. æbler – MUMS ;)
Rister også rester af rugbrød i ovnen sammen med kanel, så har du søde rugbrøds”crutoner” til yogurt oa.

xxoo, Amelia

blog om MAD og SPISEFORSTYRRELSER: weweremeanttosparkle.wordpress.com

Svar
Ditte 6. november 2012 at 18:39

Lækkert med croutoner – jeg elsker rugbrød, men bliver vist aldrig vild med øllebrød ;-)

Svar
Anne 7. november 2012 at 11:03

som altid et vedkommende emne her på bloggen..
Hos os er rester en delikatesse, vi kalder det for “Ugen der gik….” så kan man vælge det man bedst kunne lide. Er der kun lige nok til alle suppleres ofte med en suppe, fx jordskokkesuppe med rugbrødscroutoner. Croutoner lavet af gammelt rugbrød vendt i olie, salt og en smule rosmarin, ristet i ovnen og uhm….
Men denne øllebrød må prøves, den ser rigtig god ud for os der kan lide den slags.

Svar
Ditte 7. november 2012 at 18:02

Det lyder rigtig lækkert, Anne. Jeg elsker også at have rester – det er som om det smager bedre dagen efter ;-)

Svar
Sandra 7. november 2012 at 18:51

Hej :)
Hvor længe mon de nævnte croutoner kan holde sig bagefter? Jeg smider nemlig også rugbrøds ender og de tørre stk i fryseren til øllebrød. Men croutoner er jo også et klart hit :)

Svar
Ditte 8. november 2012 at 08:24

Hvis du opbevarer dem i en tætsluttet dåse, kan de nok holde en uges tid :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen