The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadSalat

Salater på en søndag…

af Ditte Ingemann 4. november 2012

Ahh, så blev det atter søndag og heldigvis en af dem med sol på. Jeg har efterhånden en del blogindlæg i kø, og i dag faldt valget på salater. Jeg er efterhånden ved at lægge sidste hånd på min kogebog, som kommer til at være fyldt med skønne salater – jeg har vist fået salater på hjernen, for jeg kan slet ikke stoppe med at eksperimentere med forskellige varianter, så derfor kommer der her to opskrifter, som ikke nåede at komme med i min bog.

Salat med blå congo, 2 pers.:

8-10 små kartofler, gerne blå congo
6 radiser
ca. 6 stængler bredbladet persille
2 spsk rapsolie
salt og peber
1 tsk tørret ramsløg

Rens kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand – de skal stadig være faste og have en smule bid. Rens radiserne og skær dem i tynde skiver, enten på et mandolinjern eller med en skarp kniv. Hak persillen fint og rør det sammen med olie, salt, peber og tørret ramsløg.

Dræn og lad kartoflerne køle en smule af, før de skæres i tykke skiver. Bland kartoflerne med radiser og persilledressing. Salaten smages til og serveres lun.

Hvis du ikke kan skaffe lilla kartofler, så brug nogle andre små, gode kartofler. Udover at blå congo er fuldstændig fantastiske at se på, smager de også super skønt, så led en ekstra gang efter dem hos din grønthandler.

Kamut-salat med pinjekerner og pesto, 2 pers.:

2 dl kamuthvede (brug alternativt perlespelt)
3 forårsløg
2 spsk pinjekerner
4 tsk pesto
frisk mynte

Pesto:
1 stort bdt bredbladet persille eller basilikum
50 g mandler
50 g parmesan
1 fed hvidløg
ca. 1 dl olivenolie
salt

Skyl kamuthveden og kog den efter anvisning på pakken. Rens og skær forårsløg i tynde skiver. Rist pinjekernerne på en tør, varm pande indtil de bliver gyldne.

Blend alle ingredienserne til pesto – tilsæt mere eller mindre olie, alt efter den ønskede konsistens. Pesto’en opbevares i et syltetøjsglas på køl.

Når kamuthveden er færdigkogt, skylles den og drænes, før den blandes med forårsløg, pinjekerne og pesto. Smag salaten til og pynt evt. med en smule finthakket mynte.

Salater på en søndag… was last modified: juli 10th, 2013 by Ditte Ingemann
6 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Kongekagen!
næste
Rig på rester med øllebrød

Mere af det samme

Mine bedste falafler

12. april 2014

White Pizza!

16. april 2011

Søndagssalat / Kål med blåbær & avocado

24. september 2017

Grillede salater

26. august 2016

Min (næsten) perfekte pizza

4. januar 2012

gedegalettes med rødbede & ramsløg

12. august 2012

Verdens bedste falafler

5. september 2018

Snacks & tapanade

1. december 2010

3 retters menu (low carb)

1. april 2015

Aftensmad med asparges

1. juli 2011

6 kommentarer

Stine BB 5. november 2012 at 15:06

Nej hvor fedt at du laver en kogebog, den glæder jeg mig virkelig til at suge inspiration fra. Har fulgt bloggen længe men det er da vist gået forbi min næse at du har gang i at lave en kogebog, måske var øjnene forgabt i nogle lækre billeder :-) hvornår udkommer den og vil der også være kageopskrifter?? Mvh Stine

Svar
Ditte 5. november 2012 at 15:26

Min kogebog udkommer først til foråret 2013 og bliver en dejlig salatbog – håber helt sikkert på at få lov til at lave en kagebog engang i fremtiden :-) Dejligt du læser med på bloggen!

Svar
Daniel 7. november 2012 at 10:08

love your blog! great photos!

http://hungryhk.blogspot.com

Svar
Ditte 7. november 2012 at 10:20

Thanks, Daniel ;-)

Svar
Linda 23. januar 2013 at 00:38

Har da aldrig nogensinde set så smukke billeder af mad før! :) Og så de gode opskrifter med gode, sunde ting lige som jeg kan lide det, det er fantastisk kreativt i mine øjne…og jeg faldt bare tilfældigt over din blog, det er som at finde en skat. Tak for dejlig inspiration.

Svar
Ditte 23. januar 2013 at 18:22

Jamen, tusind tak. Sikke nogle søde ord :-) Er glad for at du kan lide min blog!

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen