Det er vist ingen hemmelighed, at jeg elsker burgere, især hvis den kommer med en kikærtebøf! Det gode ved selv at lave burgere, er at man kan komme præcis det i, man har lyst til. Denne burger bestod af coleslaw, kikærtebøf med ost, syltede agurker og ketchup – den perfekte kombination. Når det kommer til burgerbollen, skal den være let, anonym og gerne grov – jeg har tidligere selv bagt burgerboller, men de bliver ofte for tunge og fyldige. Det skal nemlig ikke være brødet som fylder maven, så derfor har jeg droppet bagningen og er nu blevet ret gode venner med Urtekrams grove burgerboller – de opfylder nemlig alle mine behov.
I aften får jeg venner på besøg, da vi skal til koncert med Pearl Jam og derfor skal vi naturligvis starte aftenen ud med kikærteburgere og kolde øl inden vi bevæger os ind til menneskemængderne og hører fantastisk musik.
Kikærtebøffer, 4 stk.
1 dåse kikærter
1 æg
1 fed hvidløg
0,5 tsk. salt
1 tsk. spidskommen
4 spsk. mel
Chili (efter smag)
Friske krydderurter, f.eks. koriander, persille, oregano og basilikum
Alle ingredienser blendes sammen i en skål med en stavblender. Tilsæt mere mel, hvis farsen er for våd – den skal have konsistens som frikadellefars. Lad farsen hvile på køl i ca. 30 minutter, hvorefter man enten kan forme bøffer eller komme “klatter” på panden med en ske. Bøfferne skal steges i olie indtil de er faste og gyldne, ca. 4-5 minutter på hver side. Bøfferne må ikke være for tykke, da de meget nemt kan blive svære at få stegt ordenligt igennem.
Bøfferne behøves jo ikke bruges til burgere, men kan fint spises til salater, kartofler eller på en rugbrød til frokost næste dag.
24 kommentarer
Den glæder jeg mig til at lave. Jeg har i et stykke tid varmet op til vegge-burger/frikadeller, nu skal det vist til at være. Der er altid brug for nemme, grønne aftensmadsopskrifter. Den her ser rigtig nem ud – tak for den!
Jeg er stor fan af kødløse bøffer/frikadeller og du kan sagtens bruge andre typer af bønner og evt. tilsættes linser eller revet grøntsager :-)
Det lyder superlækkert – især for en kikærtefan som mig!
Jeg var på Roskilde Festival i sidste uge, hvor den københavnske burgerrestaurant Haché Gourmet Burgers havde åbnet en bod. Jeg fik den lækreste vegetarburger med portobellosvampe, trøffel og tapenade. Jeg siger dig, det smagte godt.
Og nu kommer du med den her opskrift; det er jo lige før, man skulle blive vegetar bare for at have en undskyldning for at spise masser af lækre vegetarburgere!
Jeg er helt hooked altså…
Tak for god inspiration og superflotte billeder som altid!
Luise / Sesam, Sesam
Hej Luise, Tak for din kommentar. Jeg har naturligvis også været på Haché og smagt deres vegetarbøffer, dog en anden version end din, men stadig super lækker! Min opskrift på kikærtebøffer, kan sagtens piftes op med f.eks. oliven, soltørrede tomater, små stykker af svampe eller andre gode sager – jeg kan godt lide at bruge kikærter og kidneybønner sammen og lave dem rimelig stærke. De er mindst lige så gode og velsmagende som almindelig bøffer, så derfor kan man sagtens erstatte kød med kikærter i ny og næ :-)
De ser super lækre ud. Hvor køber du burgerbollerne? Kan man få dem i de almindelig supermarkeder?
Jeg er semi vegetar, spiser i dag dog fjerkræ og fisk, men har ikke altid gjort det. I en årrække boede jeg i Sydney, og der var alt vegetarmad lavet af græskar – og jeg hader græskar. Kigærter smager langt bedre, så fedt med en lækker opskrift til en kødfri burger. Tak for en super blog, Lone
Hej Lone, Jeg køber burgerbollerne i Irma, men er ret sikker på de også forhandles i Føtex, Kvickly og måske også Netto :-) Jeg er også meget stor fan af kikærter, de smager skønt og giver en dejlig mæthedsfornemmelse :-)
Lyder dejligt nemt !
Ofte er vegge bøffer, død besværlige at lave, men dine virker lovende:-)
Håber det var en fed koncert :-)
De er også meget nemme og kan varieres som man lyster. Koncerten var helt fantastisk :-)
Har du prøvet at lave kikærtebøffer med kikærter, som har ligget i blød men ikke er kogte? Det bliver super godt, synes jeg. Mindre “smattet” end med de kogte/dem fra dåse :)
Det har jeg aldrig prøvet, men skal kikærter ikke koges før de spises? Her tænker jeg på lektiner.. :-)
Kikærter kan sagtens spises uden at være kogt først :) http://samvirke.dk/mad/brevkasse/virkelig-noedvendigt-koge-kikaerterne-minutter.html
Tak for tippet :-)
i’m addicted to fish but when I see this burger i want to eat some meat.
The look is so perfect and the photo is so cool that I think that I’m gonna dreaming of burgers and cows.
Thanks, but these burgers are actually made with chickpeas and no meat:-) but they taste at least as good as meat…
i’m so sorry I tried to read danish translate in english and it’s not perfect .
But this burger stay extremely attractive.
Sorry the chickpea got lost in translation :-) I think it’s cool that you read my blog despite the Danish!
Du har ret – hjemmelavede burger er bare bedst! Det lyder spændende med kikærtebøffer, og eftersom jeg elsker kikærter, så er det bestemt noget jeg skal prøve på et tidspunkt. Mht. bollerne vil jeg anbefale dig at prøve opskriften, der ligger på min blog, som er en lidt grovere version af Claus Meyers. De er virkelig lækre :)
Perfekt – tak for tippet med bollerne… Dem må jeg afprøve!
Tror du, de kan fryses ned? :)
Det tror jeg helt sikkert..
Vil man kunne lave disse bøffer til en mexikansk burger, altså med nachos, salsa, guacamole og hvad der ellers hører til. Eller vil de ikke passe til det?
Helt sikkert – det gør jeg faktisk selv engang imellem :-)
Hej! Tak for en super god opskrift! De blev afprøvet med det samme! Og fik selv min kød elskende argentinske kæreste til at spise den med begejstring! ;) Så de skal helt sikkert laves igen!
// Rebecca
Dejligt at høre :-)