The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadVegetar

Cheeseburger med kikærter & kål

af Ditte Ingemann 10. juli 2012

Det er vist ingen hemmelighed, at jeg elsker burgere, især hvis den kommer med en kikærtebøf! Det gode ved selv at lave burgere, er at man kan komme præcis det i, man har lyst til. Denne burger bestod af coleslaw, kikærtebøf med ost, syltede agurker og ketchup – den perfekte kombination. Når det kommer til burgerbollen, skal den være let, anonym og gerne grov – jeg har tidligere selv bagt burgerboller, men de bliver ofte for tunge og fyldige. Det skal nemlig ikke være brødet som fylder maven, så derfor har jeg droppet bagningen og er nu blevet ret gode venner med Urtekrams grove burgerboller – de opfylder nemlig alle mine behov. 

I aften får jeg venner på besøg, da vi skal til koncert med Pearl Jam og derfor skal vi naturligvis starte aftenen ud med kikærteburgere og kolde øl inden vi bevæger os ind til menneskemængderne og hører fantastisk musik.

Kikærtebøffer, 4 stk.

1 dåse kikærter
1 æg
1 fed hvidløg
0,5 tsk. salt
1 tsk. spidskommen
4 spsk. mel
Chili (efter smag)
Friske krydderurter, f.eks. koriander, persille, oregano og basilikum

Alle ingredienser blendes sammen i en skål med en stavblender. Tilsæt mere mel, hvis farsen er for våd – den skal have konsistens som frikadellefars. Lad farsen hvile på køl i ca. 30 minutter, hvorefter man enten kan forme bøffer eller komme “klatter” på panden med en ske. Bøfferne skal steges i olie indtil de er faste og gyldne, ca. 4-5 minutter på hver side. Bøfferne må ikke være for tykke, da de meget nemt kan blive svære at få stegt ordenligt igennem.

Bøfferne behøves jo ikke bruges til burgere, men kan fint spises til salater, kartofler eller på en rugbrød til frokost næste dag.

Cheeseburger med kikærter & kål was last modified: juli 10th, 2013 by Ditte Ingemann
24 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Kirsebær Mess
næste
grov crumble med abrikoser & karamel

Mere af det samme

Wok amok

4. december 2011

Spis dig sund – afslutning

27. juni 2014

Ny Nordisk Hverdagsmad

25. november 2012

Kikærte-curry med kærlighed

5. januar 2012

Traditionsrige tarteletter

27. maj 2012

Sommersalat med stegte gulerødder

6. juni 2013

Sliding into a new year

1. januar 2013

Grøntsagstærte med gedeost

16. marts 2017

Spicy gryderet med marokkansk touch

28. april 2017

2018 – Grøntsagernes År? eller!

3. januar 2018

24 kommentarer

Solvej 10. juli 2012 at 12:01

Den glæder jeg mig til at lave. Jeg har i et stykke tid varmet op til vegge-burger/frikadeller, nu skal det vist til at være. Der er altid brug for nemme, grønne aftensmadsopskrifter. Den her ser rigtig nem ud – tak for den!

Svar
Ditte 10. juli 2012 at 12:14

Jeg er stor fan af kødløse bøffer/frikadeller og du kan sagtens bruge andre typer af bønner og evt. tilsættes linser eller revet grøntsager :-)

Svar
Luise / Sesam, Sesam 10. juli 2012 at 12:10

Det lyder superlækkert – især for en kikærtefan som mig!
Jeg var på Roskilde Festival i sidste uge, hvor den københavnske burgerrestaurant Haché Gourmet Burgers havde åbnet en bod. Jeg fik den lækreste vegetarburger med portobellosvampe, trøffel og tapenade. Jeg siger dig, det smagte godt.
Og nu kommer du med den her opskrift; det er jo lige før, man skulle blive vegetar bare for at have en undskyldning for at spise masser af lækre vegetarburgere!
Jeg er helt hooked altså…
Tak for god inspiration og superflotte billeder som altid!

Luise / Sesam, Sesam

Svar
Ditte 10. juli 2012 at 12:19

Hej Luise, Tak for din kommentar. Jeg har naturligvis også været på Haché og smagt deres vegetarbøffer, dog en anden version end din, men stadig super lækker! Min opskrift på kikærtebøffer, kan sagtens piftes op med f.eks. oliven, soltørrede tomater, små stykker af svampe eller andre gode sager – jeg kan godt lide at bruge kikærter og kidneybønner sammen og lave dem rimelig stærke. De er mindst lige så gode og velsmagende som almindelig bøffer, så derfor kan man sagtens erstatte kød med kikærter i ny og næ :-)

Svar
sundhedsbureauet 10. juli 2012 at 15:36

De ser super lækre ud. Hvor køber du burgerbollerne? Kan man få dem i de almindelig supermarkeder?
Jeg er semi vegetar, spiser i dag dog fjerkræ og fisk, men har ikke altid gjort det. I en årrække boede jeg i Sydney, og der var alt vegetarmad lavet af græskar – og jeg hader græskar. Kigærter smager langt bedre, så fedt med en lækker opskrift til en kødfri burger. Tak for en super blog, Lone

Svar
Ditte 11. juli 2012 at 07:57

Hej Lone, Jeg køber burgerbollerne i Irma, men er ret sikker på de også forhandles i Føtex, Kvickly og måske også Netto :-) Jeg er også meget stor fan af kikærter, de smager skønt og giver en dejlig mæthedsfornemmelse :-)

Svar
Losarinas mor 11. juli 2012 at 05:10

Lyder dejligt nemt !
Ofte er vegge bøffer, død besværlige at lave, men dine virker lovende:-)
Håber det var en fed koncert :-)

Svar
Ditte 11. juli 2012 at 07:55

De er også meget nemme og kan varieres som man lyster. Koncerten var helt fantastisk :-)

Svar
Emma 12. juli 2012 at 16:15

Har du prøvet at lave kikærtebøffer med kikærter, som har ligget i blød men ikke er kogte? Det bliver super godt, synes jeg. Mindre “smattet” end med de kogte/dem fra dåse :)

Svar
Ditte 12. juli 2012 at 17:26

Det har jeg aldrig prøvet, men skal kikærter ikke koges før de spises? Her tænker jeg på lektiner.. :-)

Svar
Emma 14. juli 2012 at 14:12

Kikærter kan sagtens spises uden at være kogt først :) http://samvirke.dk/mad/brevkasse/virkelig-noedvendigt-koge-kikaerterne-minutter.html

Svar
Ditte 14. juli 2012 at 17:45

Tak for tippet :-)

Svar
TARTESANDCARO 17. juli 2012 at 20:05

i’m addicted to fish but when I see this burger i want to eat some meat.
The look is so perfect and the photo is so cool that I think that I’m gonna dreaming of burgers and cows.

Svar
Ditte 18. juli 2012 at 16:20

Thanks, but these burgers are actually made with chickpeas and no meat:-) but they taste at least as good as meat…

Svar
TARTESANDCARO 18. juli 2012 at 20:29

i’m so sorry I tried to read danish translate in english and it’s not perfect .

But this burger stay extremely attractive.

Svar
Ditte 18. juli 2012 at 20:40

Sorry the chickpea got lost in translation :-) I think it’s cool that you read my blog despite the Danish!

Svar
Martin Villumsen 15. august 2012 at 11:04

Du har ret – hjemmelavede burger er bare bedst! Det lyder spændende med kikærtebøffer, og eftersom jeg elsker kikærter, så er det bestemt noget jeg skal prøve på et tidspunkt. Mht. bollerne vil jeg anbefale dig at prøve opskriften, der ligger på min blog, som er en lidt grovere version af Claus Meyers. De er virkelig lækre :)

Svar
Ditte 15. august 2012 at 17:25

Perfekt – tak for tippet med bollerne… Dem må jeg afprøve!

Svar
Lykke 19. november 2014 at 18:35

Tror du, de kan fryses ned? :)

Svar
Ditte Ingemann 19. november 2014 at 21:23

Det tror jeg helt sikkert..

Svar
Lene 24. november 2015 at 19:39

Vil man kunne lave disse bøffer til en mexikansk burger, altså med nachos, salsa, guacamole og hvad der ellers hører til. Eller vil de ikke passe til det?

Svar
Ditte Ingemann 25. november 2015 at 13:55

Helt sikkert – det gør jeg faktisk selv engang imellem :-)

Svar
Becci Abroad 19. august 2017 at 01:47

Hej! Tak for en super god opskrift! De blev afprøvet med det samme! Og fik selv min kød elskende argentinske kæreste til at spise den med begejstring! ;) Så de skal helt sikkert laves igen!
// Rebecca

Svar
Ditte Ingemann 20. august 2017 at 11:03

Dejligt at høre :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

  • Kodak passage  thanks to moustafaelrefaey  denmarkinegypt for some
  • AlHakim Mosque
  • Colors of Cairo
  • Good morning from CAIRO
  • Shopping in Cairo  annemad denmarkinegypt  moustafaelrefaey
  • Working in Cairo for the next couple of days with
  • Dinner for one Efter jeg mistede min mand troede jeg
  • reklame  Godmorgen! Min morgenrutine bestr i at jeg hver
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen