The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Dessert

Kirsebær Mess

af Ditte Ingemann 9. juli 2012

En af mine absolut yndlingsdesserter er Eton Mess og det er så ualmindeligt nemt at lave. Hvis man endnu ikke har smagt Eton Mess, vil jeg på det kraftigeste opfordre til det! Traditionelt laves desserten med friske jordbær, marengs og flødeskum, hvilket er en super kombination, men her brugte jeg friske kirsebær og ristede mandler i stedet. Jeg vil næsten tro, at de fleste frugter og bær kan bruges – jeg har f.eks. tidligere lavet en udgave med granatæble og blåbær.

Jeg har ikke en opskrift med mål til denne dessert, da den er så enkel og nem – så hop bare ud i det, det kan umuligt gå galt.

Hvis man vil lette processen, kan man købe færdigelavede kys-kager, eller bage disse små skønheder selv. Ellers er det bare at blande letpisket fløde, knust marengs og frugt, enten i en stor skål eller som portionsanretninger.

Midt i en billedeoprydning, faldt jeg over et par bryllupsbilleder fra min venindes bryllup, hvor jeg i samarbejde med en anden veninde havde kreeret bryllupskagen, som er min tredje i rækken og klart mit bedste resultat hidtil. Og hvorfor så ikke dele billederne her på bloggen, så jer der skulle stå overfor den angstprovokerende opgave, kan få lidt inspiration.

Kagen var forholdsvis simpel at lave, men den kræver en del fryse- og køleplads, hvilket man lige skal huske inden man går igang. Ellers bestod kagen af hindbærfromage og trøffelcreme (opskrift fra Mette Blomsterberg), almindelige lagkagebunde, hvidt overtræks-marcipan og spiselige sommerfugle fra Etsy.

Jeg fik desværre ikke nogle ordentlige billeder af kagen på stativ, da den blev serveret sent på aftenen, hvor lyset og mine fotografiske evner var stærkt forringede.

Kirsebær Mess was last modified: juli 9th, 2012 by Ditte Ingemann
12 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Radisen & ferskenen
næste
Cheeseburger med kikærter & kål

Mere af det samme

Macarons vs. Ditterons

11. marts 2014

Pæretærtetid

30. oktober 2011

Fastelavnsboller med vaniljecreme

7. februar 2015

Sund banan & fersken softice

24. juli 2015

Bønnebrownies med hasselnøddesmør

25. marts 2017

Sankt Hans kage

22. juni 2015

Ice Ice Baby #2

10. juni 2013

Mousse á la mums!

20. januar 2011

PINK REGNBUEKAGE

26. februar 2015

P for Pavlova, Pærer & Pistacie

10. januar 2013

12 kommentarer

Monsterscircus 9. juli 2012 at 17:28

Elsker etons mess!mums, hvor ser de lækre ud, ej må da have fat i nogle kirsebær! Ej hvor har I været flittige og dygtige! De er så smukke, du er sikker på, at kagerne ikke er fra La Glace ;-) tak for opskrift og de smukke billeder.

Svar
Ditte 9. juli 2012 at 18:41

Tak tak tak – jeg kan ærligt sige at vi selv har lavet alt på den bryllupskage :-)

Svar
TARTESANDCARO 9. juli 2012 at 17:33

i feel like Alice in wonderland when i see your cherries beauty eton mess (more beautiful than Nigella Lawson)
i’m sure that this dessert is just like a sweet day of summer -simple, sweety and fresh

Svar
Ditte 9. juli 2012 at 18:45

Thanks – im so honoured to be compared to Nigella!

Svar
Ann-Christine 9. juli 2012 at 17:52

Hvor er det en smuk bryllupskage – jeg er meget imponeret!
-og så haster jeg fluks videre til Etsy, for at finde spiselige sommerfugle, tænk om man stadig kan finde dem derinde ….
Kh Ann-Christine

Svar
Ditte 9. juli 2012 at 18:47

Tusind tak Ann-Christine. Her er et link til den side, hvorfra jeg købte sommerfuglene: http://www.etsy.com/listing/73897980/the-original-edible-butterflies-rainbow

Svar
Prinsesse Suh 10. juli 2012 at 07:14

Smukke billeder af smukke sager. Jeg erstatter af og til fløden med en god vanilleis når jeg laver eton mess. Det er heller ikke så dårligt!

Svar
Ditte 10. juli 2012 at 09:56

Mange tak – det lyder også super lækkert med is :-)

Svar
Nanna 13. juli 2012 at 18:39

Smukt :D
har du ikke problemer med told, når du køber de sommerfugle?? Jeg måtte sidst jeg bestilte noget hos Etsy betale næsten det samme i told som for mine vare :(

Svar
Ditte 13. juli 2012 at 20:52

Jeg har ikke haft problemer med told endnu, så måske jeg bare har været heldig.. Men pakken med sommerfugle var utrolig lille, så det kan måske være grunden :-)

Svar
Astrid Werge 24. august 2012 at 21:19

Hej!
De er SÅ fine de kager!
Har købt sommerfuglene og så kom jeg til at tænke på hvordan man sætter dem fast på kagen? Der skal fondant oven på min kage.

Svar
Ditte 25. august 2012 at 15:10

Fedt du har købt sommerfuglene! Du kan sætte dem fast med en smule glasur – de sidder ret nemt fast :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen