The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadSalat

Radisen & ferskenen

af Ditte Ingemann 7. juli 2012

Sidste weekend var jeg helt alene hjemme, hvilket betød, at dagen stod i køkkenets tegn, mere specifikt; salatens tegn. Jeg lavede en salat med bagte radiser og søde ferskner, som blev spist til aftensmad i sofaen, selvfølgelig sammen med en gin/tonic. Jeg bliver hele tiden bekræftet i, at gin/tonic faktisk passer til alt slags mad :-) 

Når radiser bliver bagt, mister de deres meget skarpe smag og dermed ideelle til salater som denne. Jeg forestiller mig, at salaten vil passe super godt til et stykke grillet oksekød – jeg spiste salaten uden noget andet, men næste gang jeg laver den, skal den bruges som tilbehør til en grillaften.

{ Salat med radiser & ferskner }
tilbehør til 4 personer

200 g radiser
2 modne ferskner
2 spsk pinjekerner, ristede
2 spsk revet parmesan
Salat, fx rucola, hjertesalat, spinat  (jeg brugte romainesalat)
2 spsk olivenolie
1 spsk æblecidereddike
Salt og peber

Radiserne rengøres og halveres, hvorefter de lægges i et fad og olie, eddike, salt og peber kommes over radiserne. De bages ved 175 grader i ca. 15-20 minutter – de må stadig gerne have en smule bid.

Fersknerne skylles, halveres og skæres ud i tynde både, mens pinjekernene ristes på en varm pande indtil de er lysebrune.

Når radiserne er bagt og kølet af, blandes de med ferskner, salat, pinjekerner og parmesan – salaten smages til med salt, olie og evt. en smule syre, f.eks. i form af citronsaft.

Radisen & ferskenen was last modified: juli 2nd, 2015 by Ditte Ingemann
6 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Rug-pandekager med kanel
næste
Kirsebær Mess

Mere af det samme

Blomkål & Asparges

4. august 2013

Inspiration til nytårsmenuen

30. december 2014

Mine bedste falafler

12. april 2014

Spicy blomkål

15. februar 2016

5 farverige salater

5. maj 2016

Økologisk appelsinsalat – perfekt til julemaden

6. december 2018

Svineri

30. august 2011

Sommersalater fra Go’morgen DK

22. juli 2016

Vegetariske boller i karry

1. november 2018

Nemme hverdagsretter

2. december 2014

6 kommentarer

Monsterscircus 7. juli 2012 at 09:08

Ej, hvor lyder det lækkert og genial kombination, vores 2. Hold radiser er også snart klar, det prøver vi altså, tusind tak! Brugte forresten din dejlige instant kondenseret mælke creme igen igen, mums! Ha en dejlig weekend!

Svar
Ditte 7. juli 2012 at 13:26

Lækkert med radiser i haven – så må du prøve at bage nogle af dem :-) Også dejlig weekend til dig!

Svar
Benedikte Capion 7. juli 2012 at 13:11

Radiser er virkelig lækre og kunne godt forestille mig, at de gør sig godt, når de bliver bagt.. Og lækker kombi af radiser og ferskner :)

Svar
Ditte 7. juli 2012 at 13:26

Jeg er også vild med radiser, både rå og bagte :-)

Svar
foodMAD 7. juli 2012 at 16:20

Haha… Gin og Tonic til alt slags mad! Den hopper jeg med på :) Dejlige billeder som altid!

Svar
Ditte 8. juli 2012 at 09:19

Ja, gin & tonic er efter min mening den perfekte drink :-) God søndag!

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen