The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

SalatVegetar

Blomkål & Asparges

af Ditte Ingemann 4. august 2013

aspargessalat

Lige for tiden er der en smule langt imellem mine blogindlæg, men det er fordi jeg nyder sommeren. Jeg har ikke ferie, men det føles alligevel sådan med de lange lyse dage med masser af sol, varme, hvidvin og grillmad. Jeg er så heldig at have vandet lige ude foran min stue, så det bliver også til mindst en dukkert om dagen. Derudover har jeg travlt med min næste kogebog, som jeg helt sikkert snart laver et mere detaljeret indlæg omkring. 

purløg

Til min grillmad hører selvfølgelig salater og her kommer to slags, som vil passe perfekt til et stykke grillet kød eller fisk.

Asparges m. spelt og spinat, 2 pers.:

200 g grønne asparges
1 spsk olivenolie
2 håndfulde frisk babyspinat
1/2 bdt purløg
1 dl perlespelt, kogt og afkølet

1 spsk olivenolie
1 spsk æblecidereddike
salt og peber

Knæk den træede del af bunden på de grønne asparges og kassér dem. Steg asparges’ene i olie på en varm pande i et par minutter. Fordel babyspinat, hakket purløg og perlespelt på et fad og læg asparges’ene henover. Rør olie og eddike sammen og smag til med salt og peber. Hæld dressingen over salaten og servér med det samme.

aspargessalat med spinat

blomkålssalat

Blomkåls “couscous” med hyldeblomstdressing, 2 pers.:

1/4 blomkål
100 g tomater, jeg brugte gule cherrytomater
1/2 bdt radiser
1 håndfuld bredbladet persille
1 håndfuld brøndkarse

2 spsk olivenolie
1 spsk hyldeblomstsaft
1 spsk citronsaft
salt og peber

Riv små buketter af blomkålet på et rivejern, brug gerne den grove side. Halver tomaterne, og bland dem med blomkål. Skær radiserne i tynde skiver eller små tern – bland radiserne i salaten. Hak persillen groft og drys det over salaten sammen med brøndkarse. Rør olie, hyldeblomstsaft, citron, salt og peber sammen og vend dressingen i salaten. Smag salaten til inden servering.

Radiser

blomkålssalat m. brøndkarse

Blomkål & Asparges was last modified: august 4th, 2013 by Ditte Ingemann
14 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Fødselsdagsfest ♥ 3 år
næste
Pulled pork burgere med coleslaw

Mere af det samme

Fantastiske Falafel

2. januar 2012

Salater i stride strømme…

9. april 2013

Grøn Mandag / VEGETAR

8. august 2016

Dobbelt op på salater

14. november 2012

VEGETAR

1. september 2016

Salat med grillet broccoli & ingefærdressing

19. august 2017

Rød, gul, grøn…

16. februar 2012

Spicy sommer suppe

29. april 2012

Pulled pork burgere med coleslaw

7. august 2013

Jeg elsker ost!

14. juli 2016

14 kommentarer

fattig-bloggeren 4. august 2013 at 20:59

To dejlige sommersalater… de ser rigtig gode ud! Er helt vild med blomkål i retter, det er også super som erstatning til ris eller lign. :D
Hilsen fattig-bloggeren

Svar
Ditte 4. august 2013 at 21:52

Tak – jeg er også helt pjattet med blomkål!

Svar
Birgit Mathiesen 4. august 2013 at 21:00

Wauv… Rustikt, smukt og lækkert :)
Lækre sommer-salater som selvfølglig skal afprøves :)
Glæder mig vildt meget til at høre titlen på din nye kogebog :))
Hvornår forventes den at udkomme ???
Knus Birgit

Svar
Ditte 4. august 2013 at 21:53

Mange tak, Birgit. Min næste bog udkommer til næste år, forhåbentlig omkring februar/marts/april – titel og emne kommer der snart mere om på bloggen :-)

Svar
Inger 4. august 2013 at 21:14

Uhm, det ser lækkert ud. Endnu engang mange tak for skøn inspiration.
Inger

Svar
Ditte 4. august 2013 at 21:53

Tusind tak, Inger :-)

Svar
Anita 5. august 2013 at 10:15

Orv, de ser godt nok lækre ud. Asparges er en af mine storfarvoritetr, men jeg må da prøve blomkåls couscousen også. Hvor er den flotte grå stentøjs tallerken fra?

Svar
Ditte 5. august 2013 at 10:30

Mange tak – min tallerken er fra Wurtz keramik :-)

Svar
Laura Møller 5. august 2013 at 10:31

Uhm! De ser begge to rigtig lækre ud! Jeg elsker at lave salater og i højere grad at spise frugt og grønt frem for kartofler, ris og pasta! Jeg synes især perlespelt, couscous, bulgur osv er rigtig lækre i salat! Og, så synes jeg faktisk, det er svært at lave lækre, ikke tørre, salater med kål. Så begge disse opskrifter falder på et tørt sted. Jeg glæder mig til at prøve dem begge! :-)

Svar
Ditte 6. august 2013 at 15:17

Jeg er også vild med salater, især med kål og korn. Kan klart anbefale dig at prøve begge disse salater :-)

Svar
Julie Monberg 6. august 2013 at 13:21

De salater ser enormt indbydende og lækre ud – jeg kan nemt forestille mig hvor gode de vil være til grillmad! Jeg vil have opskrifterne i baghovedet til næste gang der skal grilles! (-:

Du skal vide, at jeg finder stor, stor inspiration i dine lækre opskrifter – tak!

Svar
Ditte 6. august 2013 at 15:16

Tusind tak for din kommentar, Jullie – dejligt du læser med.

Svar
nadja 21. januar 2019 at 10:57

super god opskrift

Svar
Ditte Ingemann 10. marts 2019 at 14:47

TAK

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen