Eftersom jeg fejrer nytår i Berlin, så slipper jeg fuldstændig for indkøb, planlægning og madlavning. Men hvis du står for maden og stadig ikke har menuen helt på plads, så kommer her lidt inspiration til tilbehør og dessert. Salaten er én af mine favoritter fra min salatbog, og den passer til det meste kød og fisk. Desserten, créme brulée, er super nem at lave og så smager det jo bare fantastisk. Jeg har lavet en sukkerfri udgave med lakrids og opskriften er fra Sunde Søde Sager.
{ Salat med syltede rødløg og bagte tomater } tilbehør til 4 pers.:
Jeg er helt vild med syltede rødløg, og de kan bruges til meget andet end salater, fx i sandwich, på pizza eller bare sammen med lidt lækkert ost.
Bagte tomater:
250 g cherrytomater
frisk oregano
salt
Syltede rødløg:
2 rødløg
½ dl æblecidereddike
½ dl vand
1 tsk salt
3-4 spsk sukker eller sukrin
sort peber
Desuden:
150 g rucola
100 g fårefeta
1 spsk olivenolie
Halver cherrytomaterne, drys med salt og frisk oregano, og bag dem ved 140 grader i ca. 65-75 minutter.
Skær rødløgene i tynde skiver, og kom dem i et sylteglas. Hæld eddike, vand, salt, sukker og peber i en gryde, og giv det et opkog. Hæld lagen over løgene, og sæt glasset på køl i min. 45 minutter.
Kom rucola i en skål, og smuldr feta henover. Tilsæt bagte tomater og syltede rødløg. Smag salaten til med salt og en smule god olivenolie.
{ Créme brulée med lakrids } 4 pers.:
En klassisk fransk dessert, som betyder ’brændt creme’. Desserten består primært af fløde, hvilket selvfølgelig gør den til en lidt tung sag. Jeg har piftet den op med et strejf af lakrids, og jeg lover, at du ikke bemærker den manglende sukker.
Ingredienser:
3 æggeblommer
3 spsk sukrin gold
1 tsk ren vaniljepulver
½-1 tsk rå lakridspulver
2½ dl fløde
Topping:
sukrin gold
Pisk æggeblommer, sukrin og vanilje godt sammen, og tilsæt lakridspulver. Kog fløden op i en gryde, og tag gryden af varmen. Hæld forsigtigt den varme fløde i æggeblandingen – kun lidt ad gangen, mens der fortsat piskes.
Kom blandingen i fire små ovnfaste forme, og stil dem i en bradepande med vand i, så de ovnfaste forme er dækket halvt. Bag dem i ovnen ved 150 grader i ca. 30-40 minutter, eller indtil cremen har sat sig og føles fast.
Sæt formene på køl i nogle timer eller natten over, hvorefter overfladen drysses med sukrin gold og karamelliseres med en gasbrænder.
11 kommentarer
Åh, Ditte! Det var lige den salat jeg havde brug for til svigerfars lækre nytårs-fasaner!
Tusind tak, og godt nytår til dig!
Knus Mia
Perfekt – håber salaten blev god :-)
Hej Ditte
Hav et spændende, udfordrende og et rigtig super godt år 2015
Tusind Tak fordi, du altid deler dine skønne opskrifter med os alle.
Nyd Berlin :o)
Rigtig Godt Nytår
Tusind tak og godt nytår til dig – dejligt du læser med her på bloggen!
Hej Ditte.
Rigtig godt nytår!
Tak for 2014, og held og lykke til dig i det nye år med alle dine spændende projekter. Jeg glæder mig til at følge dig :-)
Kh Inger
Selv tak – og 1000 tak fordi du følger med :-)
Salaten blev bare SÅ god… Fadet blev tømt, og salaten røg ind på top 5 over familiens favoritsalater
Dejligt at høre!
Hvorlænge kan løgede holde sig på køl???
De kan holde sig rigtig længe – jeg har mine et par måneder :-)
Dejlig salat. Lavede den som tilbehør til hovedretten med oksekød, kartofler i ovn og bearnaise til nytårsaften og salaten var er frisk modspil til det lidt tungere mad.
Det er helt sikkert ikke sidste gang at den salat bliver lavet herhjemme! :)