The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

DessertSalat

Inspiration til nytårsmenuen

af Ditte Ingemann 30. december 2014

IMG_9193

Eftersom jeg fejrer nytår i Berlin, så slipper jeg fuldstændig for indkøb, planlægning og madlavning. Men hvis du står for maden og stadig ikke har menuen helt på plads, så kommer her lidt inspiration til tilbehør og dessert. Salaten er én af mine favoritter fra min salatbog, og den passer til det meste kød og fisk. Desserten, créme brulée, er super nem at lave og så smager det jo bare fantastisk. Jeg har lavet en sukkerfri udgave med lakrids og opskriften er fra Sunde Søde Sager. 

Salad

{ Salat med syltede rødløg og bagte tomater } tilbehør til 4 pers.:
Jeg er helt vild med syltede rødløg, og de kan bruges til meget andet end salater, fx i sandwich, på pizza eller bare sammen med lidt lækkert ost.

Bagte tomater:
250 g cherrytomater
frisk oregano
salt

Syltede rødløg:
2 rødløg
½ dl æblecidereddike
½ dl vand
1 tsk salt
3-4 spsk sukker eller sukrin
sort peber

Desuden:
150 g rucola
100 g fårefeta
1 spsk olivenolie

Halver cherrytomaterne, drys med salt og frisk oregano, og bag dem ved 140 grader i ca. 65-75 minutter.
Skær rødløgene i tynde skiver, og kom dem i et sylteglas. Hæld eddike, vand, salt, sukker og peber i en gryde, og giv det et opkog. Hæld lagen over løgene, og sæt glasset på køl i min. 45 minutter.
Kom rucola i en skål, og smuldr feta henover. Tilsæt bagte tomater og syltede rødløg. Smag salaten til med salt og en smule god olivenolie.

Creme brulee - sugar free

{ Créme brulée med lakrids } 4 pers.:
En klassisk fransk dessert, som betyder ’brændt creme’. Desserten består primært af fløde, hvilket selvfølgelig gør den til en lidt tung sag. Jeg har piftet den op med et strejf af lakrids, og jeg lover, at du ikke bemærker den manglende sukker.

Ingredienser:
3 æggeblommer
3 spsk sukrin gold
1 tsk ren vaniljepulver
½-1 tsk rå lakridspulver
2½ dl fløde

Topping:
sukrin gold

Pisk æggeblommer, sukrin og vanilje godt sammen, og tilsæt lakridspulver. Kog fløden op i en gryde, og tag gryden af varmen. Hæld forsigtigt den varme fløde i æggeblandingen – kun lidt ad gangen, mens der fortsat piskes.

Kom blandingen i fire små ovnfaste forme, og stil dem i en bradepande med vand i, så de ovnfaste forme er dækket halvt. Bag dem i ovnen ved 150 grader i ca. 30-40 minutter, eller indtil cremen har sat sig og føles fast.
Sæt formene på køl i nogle timer eller natten over, hvorefter overfladen drysses med sukrin gold og karamelliseres med en gasbrænder.

Inspiration til nytårsmenuen was last modified: august 16th, 2016 by Ditte Ingemann
10 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Ny kogebog – Low Carb
næste
Glædelig 2015

Mere af det samme

Salater fra The Food Club

14. februar 2013

Salater i stride strømme…

9. april 2013

Cupcakes med kokos & kirsebær

28. september 2014

Pink passion – luksussalat med bagte tomater...

3. april 2017

Vintersalater!

14. november 2013

Kogebogs-update + blomkålslækkerier

15. september 2013

Kirsebær Mess

9. juli 2012

Chokoladetærter med karamel

17. februar 2013

Grillmad på gas

19. maj 2016

Aftensmad med asparges

1. juli 2011

10 kommentarer

Mia 31. december 2014 at 11:44

Åh, Ditte! Det var lige den salat jeg havde brug for til svigerfars lækre nytårs-fasaner!
Tusind tak, og godt nytår til dig!
Knus Mia

Svar
Ditte Ingemann 1. januar 2015 at 22:59

Perfekt – håber salaten blev god :-)

Svar
Birgit Mathiesen 31. december 2014 at 13:51

Hej Ditte
Hav et spændende, udfordrende og et rigtig super godt år 2015
Tusind Tak fordi, du altid deler dine skønne opskrifter med os alle.
Nyd Berlin :o)
Rigtig Godt Nytår

Svar
Ditte Ingemann 1. januar 2015 at 23:00

Tusind tak og godt nytår til dig – dejligt du læser med her på bloggen!

Svar
Inger 31. december 2014 at 15:08

Hej Ditte.
Rigtig godt nytår!
Tak for 2014, og held og lykke til dig i det nye år med alle dine spændende projekter. Jeg glæder mig til at følge dig :-)
Kh Inger

Svar
Ditte Ingemann 1. januar 2015 at 23:00

Selv tak – og 1000 tak fordi du følger med :-)

Svar
Mia 1. januar 2015 at 23:14

Salaten blev bare SÅ god… Fadet blev tømt, og salaten røg ind på top 5 over familiens favoritsalater

Svar
Ditte Ingemann 2. januar 2015 at 15:33

Dejligt at høre!

Svar
Helle 3. januar 2016 at 17:38

Hvorlænge kan løgede holde sig på køl???

Svar
Ditte Ingemann 3. januar 2016 at 17:44

De kan holde sig rigtig længe – jeg har mine et par måneder :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen