Det er efterhånden utrolig længe siden, at jeg lavede denne salat, så derfor skynder jeg mig lige at dele opskriften – salaten er i den rustikke ende, og kan bruges som en selvstændig frokostsalat eller som tilbehør til f.eks. fisk eller kylling.
Salat med rød byg, 2 pers.:
1 dl hel rød byg, Irma Livø Økologisk Balance (kan købes i Irma)
2 æbler
2 spsk hasselnødder
1 håndfuld solsikke- eller ærteskud ( jeg fandt mine i Irma, men kig evt. hos grønthandleren)
ca. 75 g mild gedefeta
1 spsk rapsolie
1 spsk æblecider-eddike
salt og peber
Kog byggen efter anvisning på pakken og lad den køle af. Skær æblerne i små tern. Rist hasselnødderne på en tør, varm pande indtil de bliver lysebrune – lad dem køle en smule af, før skallen nuldres af og nødderne hakkes groft. Bland den kogte byg med æbler og nødder. Skær skuddene i grove stykker og vend dem i salaten sammen med grove stykker feta. Rør olie, eddike, salt og peber sammen og hæld over salaten – smag til og servér med det samme.
14 kommentarer
Mmmm, hvor ser det godt ud – det skal prøves!! Tak for inspiration dag efter dag :)
Velbekomme Maria – dejligt du læser med.
Fantastisk salat men hvad kunne jeg skifte byggen ud med, jeg er nemlig gluten allergiker. Tak for nogle fantastiske opskrifter :)
Hilsen Trine
Hej Trine, så ville jeg nok skifte byg ud med quinoa :-) tror det kunne blive en god salat!
Mums, den må prøves :)
:-)
Din salat ser super lækker ud. Den skal straks prøves. I øvrigt fantastisk inspirerende blog. Nyder at følge med. TAK. Hilsen Malene
Tusind tak Malene – dejligt du læser med.
Havde en veninde på besøg til mad, og jeg havde kokkereret denne fantastiske salat sammen med de spyd med svinekød du har lavet for nylig! Vi syntes bagge det smagte FANTASTISK! Jeg sidder allerede og planlægger hvem keg kan servere det for næste gang:)
Ihh, sikke en dejlig kommentar – hvor er jeg glad for at det blev vellykket :-)
Hej Ditte, det ser lækkert ud!
Jeg glæder mig til at se din nye kogebog :-)
Jeg ville høre hvilket redigeringsprogram du bruger til dine billeder, du har virkelig talent for det visuelle og derfor beundrer jeg også din blog.
venligst Marisa
Hej Marisa, tusind tak! Jeg bruger Aperture til redigering – det er et super godt program ;-)
Sikke en lækker salat. Det er altid spændende at blive introduceret til nogle nye ingredienser – både rødbyg og spirer. De må snart afprøves her i køkkenet!
Det er i det hele taget nogle flotte, rå billeder, du tager :)
Tusind tak, Lise :-)