The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

SalatVegetar

Super Salat

af Ditte Ingemann 23. januar 2013

Det er efterhånden utrolig længe siden, at jeg lavede denne salat, så derfor skynder jeg mig lige at dele opskriften – salaten er i den rustikke ende, og kan bruges som en selvstændig frokostsalat eller som tilbehør til f.eks. fisk eller kylling. 

Salat med rød byg, 2 pers.:

1 dl hel rød byg,  Irma Livø Økologisk Balance (kan købes i Irma)
2 æbler
2 spsk hasselnødder
1 håndfuld solsikke- eller ærteskud ( jeg fandt mine i Irma, men kig evt. hos grønthandleren)
ca. 75 g mild gedefeta
1 spsk rapsolie
1 spsk æblecider-eddike
salt og peber

Kog byggen efter anvisning på pakken og lad den køle af.  Skær æblerne i små tern. Rist hasselnødderne på en tør, varm pande indtil de bliver lysebrune – lad dem køle en smule af, før skallen nuldres af og nødderne hakkes groft. Bland den kogte byg med æbler og nødder. Skær skuddene i grove stykker og vend dem i salaten sammen med grove stykker feta. Rør olie, eddike, salt og peber sammen og hæld over salaten – smag til og servér med det samme.

Super Salat was last modified: juli 10th, 2013 by Ditte Ingemann
14 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Mad mod forkølelse
næste
Syrlige citrusmuffins med blå prikker

Mere af det samme

Rød, gul, grøn…

16. februar 2012

Lækre linsebøffer

14. august 2013

Fyldig quinoasalat med grillet fennikel

15. januar 2017

Spicy blomkål

15. februar 2016

Økologisk appelsinsalat – perfekt til julemaden

6. december 2018

Sprøde squashfritter med avocaodcreme

18. september 2018

Vegetarisk smørrebrød

20. marts 2018

Roadtrippin’ // Salat & Kage

1. november 2017

Curry med blomkål og andre gode sager

28. oktober 2012

Kraut med æble, ingefær og fennikel

23. oktober 2015

14 kommentarer

Maria T 23. januar 2013 at 20:20

Mmmm, hvor ser det godt ud – det skal prøves!! Tak for inspiration dag efter dag :)

Svar
Ditte 23. januar 2013 at 20:44

Velbekomme Maria – dejligt du læser med.

Svar
Trine 23. januar 2013 at 20:33

Fantastisk salat men hvad kunne jeg skifte byggen ud med, jeg er nemlig gluten allergiker. Tak for nogle fantastiske opskrifter :)

Hilsen Trine

Svar
Ditte 23. januar 2013 at 20:43

Hej Trine, så ville jeg nok skifte byg ud med quinoa :-) tror det kunne blive en god salat!

Svar
Josephine Malene 23. januar 2013 at 22:09

Mums, den må prøves :)

Svar
Ditte 24. januar 2013 at 08:20

:-)

Svar
Malene 24. januar 2013 at 20:12

Din salat ser super lækker ud. Den skal straks prøves. I øvrigt fantastisk inspirerende blog. Nyder at følge med. TAK. Hilsen Malene

Svar
Ditte 24. januar 2013 at 20:22

Tusind tak Malene – dejligt du læser med.

Svar
Lærke 26. januar 2013 at 21:20

Havde en veninde på besøg til mad, og jeg havde kokkereret denne fantastiske salat sammen med de spyd med svinekød du har lavet for nylig! Vi syntes bagge det smagte FANTASTISK! Jeg sidder allerede og planlægger hvem keg kan servere det for næste gang:)

Svar
Ditte 27. januar 2013 at 12:10

Ihh, sikke en dejlig kommentar – hvor er jeg glad for at det blev vellykket :-)

Svar
Marisa 28. januar 2013 at 14:44

Hej Ditte, det ser lækkert ud!
Jeg glæder mig til at se din nye kogebog :-)
Jeg ville høre hvilket redigeringsprogram du bruger til dine billeder, du har virkelig talent for det visuelle og derfor beundrer jeg også din blog.
venligst Marisa

Svar
Ditte 29. januar 2013 at 18:03

Hej Marisa, tusind tak! Jeg bruger Aperture til redigering – det er et super godt program ;-)

Svar
Lise 17. februar 2013 at 13:58

Sikke en lækker salat. Det er altid spændende at blive introduceret til nogle nye ingredienser – både rødbyg og spirer. De må snart afprøves her i køkkenet!
Det er i det hele taget nogle flotte, rå billeder, du tager :)

Svar
Ditte 17. februar 2013 at 18:55

Tusind tak, Lise :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen