The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadSalat

Hyldest til hvidkålen

af Ditte Ingemann 21. januar 2012

Hvidkålssalat

Ja, hvidkålssalat lyder måske ikke særlig spændende, men jeg lover at denne salat både er spændende og lækker på trods af de meget få ingredienser. I min familie har vi altid spist denne salat til pizza og det var præcis hvad den blev brugt til forleden aften. Opskriften kan også findes i min bog “Salater fra The Food Club”, som byder på rigtig mange spændende og sunde salatopskrifter. 

salad

Salaten består i al sin enkelthed af fintsnittet hvidkål, peanuts og en dressing. Og det er altså dressingen som har hovedrollen i salaten. Min mor laver den bedste dressing, som hun altid har stående, men her kommer den hurtige version, som også er super god.

Ingredienserne til dressingen røres sammen og den smages til. Den skal være rimelig sød, så justér evt. med mere sukker. Der kan tilsættes chili eller andre krydderier, hvis dressingen er for kedelig.

Dressingen hældes over finthakket hvidkål og stilles på køl indtil den skal serveres. Den har godt at trække lidt, så vent med at drysse peanuts på indtil den skal spises.

Hvidkålssalat

Hyldest til hvidkålen was last modified: august 16th, 2016 by Ditte Ingemann
26 kommentarer
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Havregrød & Lakrids
næste
Så er der speltboller

Mere af det samme

Deller i curry

23. november 2010

Perlerisotto med rosenkål

22. november 2011

Solgul salat med majs

19. august 2013

Jeg elsker ost!

14. juli 2016

White Pizza!

16. april 2011

“Spaghetti” Carbonara

21. oktober 2014

Tarteletter med hvide asparges

28. maj 2015

Inspiration til et grønnere liv / Valsemøllen

9. februar 2018

Svensk pølseret

13. november 2015

Wok amok

4. december 2011

26 kommentarer

sophie 21. januar 2012 at 11:31

Ej hvor perfekt. Jeg ligger inde med en masse hvidkål, da vi lavede coleslaw igår, så jeg skal da ha’ testet salaten her i løbet af ugen :)
Bagte forreste Meyers chokoladekage igår (chokolade & hindbær). Den var bare god!! :D tak for det tip.

sophie
k-sophie.blogspot.com

Svar
Linn/Frk. Kræsen 21. januar 2012 at 11:45

Hvor er det nice, endelig en dansker der forstår at spise salat med hvidkål til pizza. Hele tiden siden jeg flyttede til Danmark har jeg prøvet at forklare for forskellige danske, at i Sverige spiser man altid hvidkålsalat til pizza, og indtil videre har alle sagt til mig at både jeg og Sverige er underlige :) Så dejligt at se, du også er lidt underlig…

Svar
Ditte 21. januar 2012 at 11:55

Hej Sophie; Dejligt chokoladekagen blev god! Jeg vil varmt anbefale at bruge dine rester af hvidkål til denne salat – god weekend :-)

Svar
Ditte 21. januar 2012 at 11:57

@Linn; Hvor pudsigt at man spiser lige netop denne kombination i Sverige… Så har jeg da fat i noget af det rigtige :-)

Svar
Leila 21. januar 2012 at 12:12

Ser super lækkert ud, hvor meget hvidkål skal man bruge ca.?

Svar
Kristinas Madunivers 21. januar 2012 at 12:18

Det lyder lækkert med denne dressing, det må jeg prøve en dag,
Jeg er selv helt vild med hvidkålssalater især denne her med peanuts, kokos og ananas:

http://kristinasmadunivers.blogspot.com/2011/12/hvidkalssalat-la-ristaffel.html

Svar
Ditte 21. januar 2012 at 12:23

@Laila: Det kommer lidt an på hvor mange personer du skal lave til og hvor meget dressing man synes salaten skal have. Men til denne mængde dressing brugte jeg forleden et halv lille hvidkålshoved, som mættede tre personer.
@Kristina: Det lyder rigtig lækkert med kokos og ananas – tak for tippet!

Svar
Luise / sesam, sesam 21. januar 2012 at 15:09

Nu har jeg efterhånden fulgt med på din blog i lidt tid, og jeg må sige, at den er helt fantastisk flot. Jeg elsker simpelthen dine billeder! Jeg har ikke fået prøvet nogen af dine opskrifter af endnu, men det må jeg også gøre på et tidspunkt! :)
Tak for en superlækker blog!
Venlig hilsen
Luise
http://sesamsesam.com/

Svar
Ditte 21. januar 2012 at 16:06

@Luise; Tusind tak for din kommentar – dejlig du kan lide bloggen og mine billeder :-)

Svar
Marian 21. januar 2012 at 17:16

Jeg er pjattet med hvidkål! Kombien med pizza lyder mystisk (sorry Linn, Ditte og Sverige). MEN jeg giver det gerne en chance – vi skal da kaste os ud i nye smagsoplevelser, ik?

Svar
Ditte 21. januar 2012 at 17:31

@Marian; Ja, det lyder måske ikke som den perfekte kombi, men giv det lige en chance – vil næsten love du kan lide det. :-)

Svar
Camilla 23. januar 2012 at 12:00

Mmmm …
Frokost netop indtaget – lavede mig en wrap med kylling og hvidkålssalaten. Den dressing gør jo underværker for hvidkål. Dét skal på bordet lidt oftere :)

Svar
Ditte 23. januar 2012 at 12:11

@Camilla; Ja, utroligt at sådan en simpel dressing, kan smage så godt. Fik selv brugt resten af mit hvidkålshoved igår til en omgang mere :-)

Svar
Birgit Mathiesen 23. januar 2012 at 19:29

Så er hvidkåls salaten afprøvet… og vi spiste hele portionen (til grillede kyllingelår).
Vi tænkte lidt på, “a´la barbecue salat” – det smagte bare hammer godt og vi blev positiv overrasket :)
Så opskriften er gemt og den bliver ikke glemt ;o)

Svar
Ditte 23. januar 2012 at 19:42

@Birgit; Ja, den er bare god – bedre end man lige tror ;-)

Svar
Beate 29. januar 2012 at 16:21

super lækker salat, dog var hvidkålen i netto død så den blev erstattet af en stort spidskål, dressingen er kanon og står nu og trækker ind i kålen på køl, og venter på at blive spist lige straks, dog til en kæmpe gryderet med kylling og bulgur istedet for Pizza. tak for den gode opskrift.

Svar
Ditte 29. januar 2012 at 16:43

Hej Beate; Dejligt du kunne lide salaten og spidskål gør det bestemt ikke dårligere ;-)

Svar
AJ 30. november 2012 at 16:40

Den lyder da rigtig lækker!
Har du evt mål på hvor meget hvidkål og peanuts du brugte – og til hvor mange personer? :)

Svar
Tine Glarborg Larsen 16. oktober 2013 at 19:30

Denne salat kan varieres ved at tilsætte gulerødder. Hak peanuts og tilsæt desuden kokosmel. I dressingen udelader jeg olien og erstatter farinen med mørk agavesirup.

Svar
Marie Louise 19. oktober 2013 at 11:37

Dejlig salat og dressingen er kommet for at blive – tak. Men når jeg læser om din mors, muligvis mere omfattende version bliver min nysgerrighed skærpet – er det en opskrift jeg/vi må se? Jeg bruger i øvrigt Moscovado sukker i stedet for farinen –

Svar
Mona Dall 5. december 2013 at 12:19

uh..det er en lækker salat…kom dog lidt fennikel og rosiner i, men fulgte opskriften på dressing..uden dog at lave den sød….rigtig godt, tak :)

Svar
Pia 16. marts 2015 at 17:11

Lækker salat!
Jeg lavede den for en uges tid siden til frikadeller -stort hit!! Idag har vi en rest hamburgerryg, så der kan den garanteret også bruges. Min 11-årlige datter er så vild med denne hvidkålssalat, at hun vil have rester med i madpakken dagen efter. Bedre anbefaling fås vel ikke.

Svar
Ditte Ingemann 17. marts 2015 at 15:29

Fantastisk – dejligt at høre :-)

Svar
Lisbeth Beyer 17. april 2015 at 19:15

Hvor er opskriften, altså hvor meget kål og hvor mange gram peanuts til en portion dressing ?

Mvh Lisbeth beyer

Svar
Ditte Ingemann 17. april 2015 at 19:21

Det kommer an på, hvor meget dressing du kan lide i din salat :-) Men ca. 1/4 hvidkål (fintsnittet) og ca. 4-5 spsk peanuts!

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen