The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadVegetar

Pizza med rødbede ★

af Ditte Ingemann 27. november 2013

Vinter pizza

Ligesom så mange andre, så er mit helbred ikke i top for tiden, og jeg prøver at slippe af med en grim forkølelse. Derfor står dagen på hygge, forkælelse og naturligvis lidt lækkert mad. For nylig fik jeg tilsendt fire kogebøger fra Samvirke, som alle sætter fokus på nem og lækker hverdagsmad. Jeg kastede mig straks over bogen “Rodfrugter fra Samvirke”, og min kærlighed faldt på en grov pizza med karamelliserede rødløg og rødbede.

Udover rodfrugter, er bøgernes tema; kål, fjerkræ og hakket kød. Alle bøgerne indeholder 30 opskrifter, som er nemme, enkle, men stadigvæk spændende og anderledes – bøgerne er også fyldt med gode råd og tips, samt info om de forskellige råvarer. Jeg vil helt sikkert teste andre opskrifter fra bog-serien, og jeg er ret sikker på, at de krydrede kåldeller står næst på listen.

Pizza med rødbede

Grovpizza med karamelliserede rødløg og rødbede, 4 pers.
(Opskrift fra “Rodfrugter fra Samvirke”)

Dej:
3 dl lunt vand
15 g gær
2 spsk surdej
100 g groft mel
ca. 375 g hvedemel
2 tsk salt

Fyld:
5-6 rødløg, i tynde skiver
2 spsk olie
1 tsk balsamico
salt og peber

ca. 200 g ost, revet
2-4 små rødbeder, i tynde skiver
1/2 spsk olie
friske urter til topping (jeg brugte rucola)

Bland vand, gær, surdej og det grove mel i en skål. Bland halvdelen af hvedemelet i og ælt i ca. 3-4 min. Tilsæt resten af melet sammen med salt og ælt yderligere 3-4 min. Sæt dejen til hævning tildækket og på et lunt sted i ca. 1,5 time.

Varm olie op på en pande og steg løgene over middel varme i ca. 10 min. Hæld balsamico på, drys med salt og peber og tag panden af varmen. Tænd ovnen på 220 grader. Rul dejen ud i ca. 1 cm tykkelse, læg dejen på en bageplade beklædt med bagepapir og fordel de bløde løg på den. Fordel ost og rødbedeskiver udover. Pensl rødbedeskiverne med olie og bag pizza’en i ca. 15-20 min. Servér pizza’en med friske urter eller rucola.

Jeg valgte at bage to små pizza’er i stedet for en stor. Derudover brugte jeg ikke så meget løg og rødbede, som i opskriften.

Grov pizza

 

Pizza med rødbede ★ was last modified: november 27th, 2013 by Ditte Ingemann
8 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Morgenmadsmissionen
næste
Fra alle os til alle jer

Mere af det samme

Jeg elsker ost!

14. juli 2016

VEGETAR

1. september 2016

Græskarsuppe & nøddebrød

17. oktober 2014

Min ven, Hr. Græskar

18. oktober 2012

Festlige forårstærter

20. marts 2013

Tips til at spise mere grønt

1. august 2016

Grønt tilbehør

2. oktober 2015

Kartoffeltid!

17. september 2012

Verdens bedste falafler

5. september 2018

Tomatsuppe med røde linser

13. marts 2017

8 kommentarer

A + K = ♥ 27. november 2013 at 17:01

Hvor ser det godt ud – rigtig rustikt og tøset i farven på samme tid. Og så elsker jeg bagte rødbeder. Tror en gang brie og valnødder ville være super lækkert derpå også.

– Anne

Svar
Ditte 28. november 2013 at 11:24

Tak – pizza’en blev rigtig lækker :-)

Svar
Trude, Nordic Diner 28. november 2013 at 11:14

Hei,
du har noen helt fantastiske bilder. Bloggen din er på nivå med Green Kitchen Stories. Ser frem til å se og lære mer :)

Svar
Ditte 28. november 2013 at 11:24

Tusind tak :-)

Svar
Anette 28. november 2013 at 12:41

God bedring og tak for de fine madindlæg!
Rå ingefær, frisk citronsaft og lidt honning i et glas skoldhed sort te plejer at ekspedere forkølelse væk.

Svar
Ditte 28. november 2013 at 12:50

Tusind tak – jeg har drukket så meget ingefær-te med citron og honning, og intet hjælper :-) Mon ikke det forsvinder i løbet af et par dage…

Svar
Martin Milter 28. november 2013 at 12:44

Hej Ditte,
Den er super lækker. Jeg kan anbefale Arlas unika oste, som står perfekt til danske rodfrugter og rucola’en. Jeg brugte rød løber (tror jeg den hedder) men de andre er sikkert lige så gode:)

Svar
Ditte 28. november 2013 at 12:51

Tak for tippet, Martin – vil helt sikkert tjekke den ost ud :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen