Ligesom så mange andre, så er mit helbred ikke i top for tiden, og jeg prøver at slippe af med en grim forkølelse. Derfor står dagen på hygge, forkælelse og naturligvis lidt lækkert mad. For nylig fik jeg tilsendt fire kogebøger fra Samvirke, som alle sætter fokus på nem og lækker hverdagsmad. Jeg kastede mig straks over bogen “Rodfrugter fra Samvirke”, og min kærlighed faldt på en grov pizza med karamelliserede rødløg og rødbede.
Udover rodfrugter, er bøgernes tema; kål, fjerkræ og hakket kød. Alle bøgerne indeholder 30 opskrifter, som er nemme, enkle, men stadigvæk spændende og anderledes – bøgerne er også fyldt med gode råd og tips, samt info om de forskellige råvarer. Jeg vil helt sikkert teste andre opskrifter fra bog-serien, og jeg er ret sikker på, at de krydrede kåldeller står næst på listen.
Grovpizza med karamelliserede rødløg og rødbede, 4 pers.
(Opskrift fra “Rodfrugter fra Samvirke”)
Dej:
3 dl lunt vand
15 g gær
2 spsk surdej
100 g groft mel
ca. 375 g hvedemel
2 tsk salt
Fyld:
5-6 rødløg, i tynde skiver
2 spsk olie
1 tsk balsamico
salt og peber
ca. 200 g ost, revet
2-4 små rødbeder, i tynde skiver
1/2 spsk olie
friske urter til topping (jeg brugte rucola)
Bland vand, gær, surdej og det grove mel i en skål. Bland halvdelen af hvedemelet i og ælt i ca. 3-4 min. Tilsæt resten af melet sammen med salt og ælt yderligere 3-4 min. Sæt dejen til hævning tildækket og på et lunt sted i ca. 1,5 time.
Varm olie op på en pande og steg løgene over middel varme i ca. 10 min. Hæld balsamico på, drys med salt og peber og tag panden af varmen. Tænd ovnen på 220 grader. Rul dejen ud i ca. 1 cm tykkelse, læg dejen på en bageplade beklædt med bagepapir og fordel de bløde løg på den. Fordel ost og rødbedeskiver udover. Pensl rødbedeskiverne med olie og bag pizza’en i ca. 15-20 min. Servér pizza’en med friske urter eller rucola.
Jeg valgte at bage to små pizza’er i stedet for en stor. Derudover brugte jeg ikke så meget løg og rødbede, som i opskriften.
8 kommentarer
Hvor ser det godt ud – rigtig rustikt og tøset i farven på samme tid. Og så elsker jeg bagte rødbeder. Tror en gang brie og valnødder ville være super lækkert derpå også.
– Anne
Tak – pizza’en blev rigtig lækker :-)
Hei,
du har noen helt fantastiske bilder. Bloggen din er på nivå med Green Kitchen Stories. Ser frem til å se og lære mer :)
Tusind tak :-)
God bedring og tak for de fine madindlæg!
Rå ingefær, frisk citronsaft og lidt honning i et glas skoldhed sort te plejer at ekspedere forkølelse væk.
Tusind tak – jeg har drukket så meget ingefær-te med citron og honning, og intet hjælper :-) Mon ikke det forsvinder i løbet af et par dage…
Hej Ditte,
Den er super lækker. Jeg kan anbefale Arlas unika oste, som står perfekt til danske rodfrugter og rucola’en. Jeg brugte rød løber (tror jeg den hedder) men de andre er sikkert lige så gode:)
Tak for tippet, Martin – vil helt sikkert tjekke den ost ud :-)