The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Aftensmad

Ærtesuppe med broccoli

af Ditte Ingemann 30. oktober 2014

Suppe-med-ærter

Hjemme hos mig er ærtesuppe et hit, og jeg spiser det både sommer og vinter. Hvis du ikke kan skaffe en god chorizo, så kan du riste en smule god bacon i stedet. Hvis du er suppe-elsker ligesom mig, så kan du finde andre gode suppe opskrifter her på bloggen, bl.a græskarsuppe, den bedste tomatsuppe, spicy efterårssuppe og vegetarisk curry med blomkål. 

Ærtesuppe med broccoli og sprød chorizo, 4 pers.

1 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
1 alm. løg
250 g broccoli
500 g frosne ærter
ca. 7-8 dl god grøntsagsbouillon eller fond
2,5 dl piskefløde
salt og peber

200 g god chorizo
4 spsk ristede hasselnødder
evt. ærteskud

Varm olie op i en gryde. Hak hvidløg og løg, og svits det i olien i ca. 2 minutter. Skær broccoli i grove stykker og kom dem i gryden sammen med ærter. Tilsæt bouillon og lad suppen simre i ca. 20 minutter, hvorefter den blendes helt glat. Lad suppen koge op, tilsæt fløde, og smag til med salt og peber. Hvis du ønsker en tyndere suppe, så tilsæt en smule mere bouillon.

Mens suppen simrer, skæres chorizo ud i små tern, som steges sprøde og gyldne på en tør pande. Læg chorizo-stykkerne på et stykke køkkenrulle, så fedtet kan dryppe af.

Hak hasselnødderne groft, og servér suppen med sprød chorizo og hasselnødder.

suppe

Ærtesuppe med broccoli was last modified: oktober 30th, 2014 by Ditte Ingemann
13 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Bountykage
næste
Sprød morgen-granola

Mere af det samme

Så mødes vi igen, Hr. Græskar

22. oktober 2013

Mættende salat med laks & rejer

12. januar 2017

Grillede rejer med ananassalsa

10. september 2017

Den bedste pizza

14. juli 2014

Grillmad på gas

19. maj 2016

Cheeseburger med kikærter & kål

10. juli 2012

Grønt på pizzaen

21. marts 2015

Salater med et strejf af sommer

23. oktober 2012

Rød “risotto”

16. oktober 2012

Grøn sommermad

31. juli 2014

13 kommentarer

Julie / It's My Passions 30. oktober 2014 at 11:26

ELSKER disse billeder – så smuk en suppe :) Og ja, ærtesuppe er også en favorit herhjemme

Svar
Ditte Ingemann 31. oktober 2014 at 09:43

Tusind tak, Julie!

Svar
tina nymann 30. oktober 2014 at 12:27

Ejjj, hvor sjovt – havde engang en opskrift som var modatt, dvs. broccolisuppe med ærter….:-)
Skal prøve denne her, for ærter giver en dejlig sød smag til supperne….

Svar
Ditte Ingemann 31. oktober 2014 at 09:42

Ja, ærter og broccoli er en dejlig kombination ;-)

Svar
mademoiselleamalie 31. oktober 2014 at 16:13

hej!
Dine billeder er virkelig flotte. Bruger du kun naturligt dagslys?

Svar
Ditte Ingemann 1. november 2014 at 12:16

Mange tak – ja, jeg bruger kun dagslys. Du kan læse mere lige her: http://www.thefoodclub.dk/behind-the-scenes/

Svar
Nana 1. november 2014 at 19:05

MEGET smukke billeder, Ditsen!!

Svar
Ditte Ingemann 1. november 2014 at 19:07

Mange TAK, søde Nana :-)

Svar
Anemone Anne-Mette 1. november 2014 at 20:35

Super lækkert og indbydende :0)

Svar
Ditte Ingemann 1. november 2014 at 21:45

TAK!

Svar
Sille 2. november 2014 at 14:48

Utrolig flotte billeder, og elsker blandingen af ærter og broccoli :-) Men kan man bruge noget andet end piskefløde?

Svar
Ditte Ingemann 2. november 2014 at 15:03

Du kan sagtens undlade fløde, eller bruge kokosmælk eller madlavningsfløde :-)

Svar
Nikki 27. februar 2015 at 00:08

Kunne denne ret også sagtens høre ind under det du kalder for “low carb”? Og i såfald hvor mange kalorier vil du tro der i denne?

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen