The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Aftensmad

Festlige forårstærter

af Ditte Ingemann 20. marts 2013

Ja, jeg kalder godt nok disse tærter forårstærter, men lige nu er der ikke meget forår. Jeg ligger i sengen med influenza og kigger ud på sne, frost og blæst, men jeg vil jo have sol, varme og forårsfarver… NU! Jeg er dog i gang med at lægge vintermaden bag mig og er gået over til de lettere og lysere retter, som disse små tærter med rejer og limeblade.

Forårstærter med rejer, 4 små eller 1 stor:

Tærtebund:
75 g blødt smør
1 æg
130 g hvedemel
50 g fuldkornsmel
salt

Fyld:
125 g rejer
2 stængler forårsløg, finthakkede
4 limeblade, tørrede
1,5 dl mælk eller yoghurt naturel
2 æg
ca. 75 g ost, revet
salt og peber

Alle ingredienserne til bunden kommes i en foodprocessor eller æltes i hånden. Pas på ikke at arbejde for længe med dejen – så snart dejen er smidig og hænger sammen, rulles den ud og kommes i tærteformene. Forbag bundene ved 200 grader i 15 minutter.

Pisk mælk og æg sammen – tilsæt revet ost, salt og peber. Knus limebladene i bitte små stykker og rør det i æggeblandingen.

Fordel rejer og forårsløg i de forbagte bunde og fordel æggeblandingen henover. Tærterne bages ved 180 grader i ca. 25-30 minutter og serveres gerne lune – evt. med en grøn salat til.

Festlige forårstærter was last modified: marts 20th, 2013 by Ditte Ingemann
29 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Tæt på udgivelse!
næste
Vind Salater fra The Food Club

Mere af det samme

Hurtige hverdagsretter

22. marts 2015

Grillet surdejsbrød med ricotta & grillet agurk

28. maj 2017

3 retters menu (low carb)

1. april 2015

Ærtesuppe & Hverdagsmad fra River Cottage

8. september 2012

5 efterårsopskrifter med græskar

15. oktober 2018

Low Carb Grønt

8. april 2015

Royale romanesco

10. juli 2011

TACO-FEST

25. februar 2014

Grillede naan-pizzaer med figner & parmaskinke

21. maj 2017

Mine bedste falafler

12. april 2014

29 kommentarer

Magda 20. marts 2013 at 17:56

Du lille :-( Krya på dig! Cognac/citron/ honung… Yepp! Medicin för influensa sjuka…. ;-)

Svar
Ditte 20. marts 2013 at 18:10

Tak for tippet – det må prøves :-)

Svar
Birgit Mathiesen 20. marts 2013 at 18:31

Super flotte forårstærter, kanon ide her til påskefrokosten (:
Serveret med nogle små stilk tomater og et par oliven.. og så lige et par påskebryg, mumme (:
God bedring med influenza, sikke møg vejr..
Kh. B

Svar
Ditte 20. marts 2013 at 20:02

God idé med en kold påskebryg til – åhhh, det kunne jeg lige drikke nu og håbe det kunne slå feberen ned ;-)

Svar
Eva staby 20. marts 2013 at 18:39

Hej Ditte De ser super lækre ud, tror du man kan erstatte rejerne med laks ?(er ikke så vild med varme rejer) . RIGTIG GOD BEDRING :-). Kh Eva

Svar
Ditte 20. marts 2013 at 20:01

Tak, Eva – du kan helt sikkert lave tærterne med laks :-)

Svar
Julie 20. marts 2013 at 20:15

Nej hvor ser de bare helt overdrevet lækre ud! Dem skal jeg uden tvivl afprøve en dag (-:

Svar
Ditte 20. marts 2013 at 20:16

Tak Julie – kan klart anbefale dem :-)

Svar
Ida 21. marts 2013 at 05:58

Hvor ser de bare lækre ud! :)

Svar
Ditte 21. marts 2013 at 07:20

Tak :-)

Svar
Grethe Thuesen 21. marts 2013 at 11:28

Uhm Ditte ….de tærter skal prøves her !!!

Svar
Grethe Thuesen 21. marts 2013 at 11:31

Jeg glemte at ønske dig rigtig god bedring….der er bare så mange der er plaget af influenza omkring mig.

Svar
Ditte 21. marts 2013 at 13:45

Tusind tak, Grethe – den er godt nok slem :-)

Svar
Inger 21. marts 2013 at 18:14

Dine små tærter ser så lækre og indbydende ud. Jeg elsker tærter – både mad og dessert. Tænker på, jeg må ha købt nogle små tærteforme, for det gør altså “et eller andet” :O)
Ditte, synd du er blevet ramt af influenza, øv! Men jeg ønsker dig rigtig god bedring!!!

Svar
Ditte 21. marts 2013 at 19:42

Tak Inger – ja, små tærter er bare så fine! Jeg har fået en ret så vedholdende influenza, men håber snart på bedring.

Svar
Louise 21. marts 2013 at 19:39

Mums, hvor ser de bare lækre ud Ditte! Kh. Louise

Svar
Ditte 21. marts 2013 at 19:44

Mange tak Louise :-)

Svar
Inger 22. marts 2013 at 17:00

Hej Ditte.
Jeg har fridag og købt “Alt for Damerne” – Wauw du er deres nye madskribent, tillykke :O) det er fantastisk, jeg kan kun anbefale andre, de køber bladet og se dine lækre opskrifter på tærter, mumme!

Svar
Ditte 23. marts 2013 at 15:12

Hej Inger, hvor er du sød! Tak! Dejligt du kan lide det – jeg er også meget begejstret for at få lov til at lave noget for dem :-)

Svar
Hanne C 23. marts 2013 at 19:33

Så har jeg prøvet at lave disse smukke tærter – jeg havde dog ikke nok rejer så 2 af dem blev med lækker røget bacon. De smagte rigtig fint…
MEN æggemassen blev aldrig fast efter bagning – det virkede som om det var skilt….hvordan var dine ?
Håber du er kommet af med influenzaen -ellers rigtig god bedring – og påske….

Svar
Ditte 23. marts 2013 at 19:57

Det lyder meget mystisk – bruger altid den samme opskrift på æggemasse når jeg laver tærte. Mon de fik længe nok i ovnen?

Svar
Hanne C 24. marts 2013 at 21:07

Ja, de fik som dine og så ca. 10 min mere – men bliver det en fast masse når du laver det ?

Svar
Ditte 25. marts 2013 at 11:05

Mystisk – det fungerer for mig og opskriften på æggemassen er en standard-opskrift, så jeg kan ikke helt gennemskue, hvor “fejlen” er. Har du brugt 2 æg og 1,5 dl mælk eller yoghurt?
God påske :-)

Svar
Rav food/ Kathe 26. marts 2013 at 18:47

Sikke nogle smukke tærter og sikke nogle fantastiske billeder. De tærter skal helt sikkert på bordet til vores påskefrokost.
Rigtig god bedring til dig :-)

Svar
Ditte 27. marts 2013 at 15:02

Tusind tak – god påske.

Svar
Pernille 27. marts 2013 at 12:55

Lækkert! Med hvor Søren kan man købe de små forme? Har kigget bilka og imerco uden held?

Svar
Ditte 27. marts 2013 at 15:02

Tror mine er fra Kunst & Køkkentøj – men prøv evt. at søge lidt rundt på nettet :-)

Svar
Losarinas mor 27. marts 2013 at 16:48

Stakkels dig ! Det er surt at spilde fridage med at være syg.
Men sikke lækre tærter :)
Er også ret vild med dine tallerkener :)
Her længes jeg også efter vår – har netop lavet en salat hvor alt (næsten) var grønt, for mit hjerte længes efter grønt !

Svar
Ditte 27. marts 2013 at 17:18

Ja, det er super surt. Er i sengen på 9. dagen, men mon ikke der snart er håb forude :-) God påske til dig.

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen