The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Aftensmad

Moderne rejemadder med æble & purløg

af Ditte Ingemann 8. juni 2017

Jeg var et rimeligt alt-spisende barn og  én af mine livretter var snegle med hvidløgssmør – derudover havde jeg også en svaghed for rejer; gerne i form af rejesalat i croissanter eller rejer på ristet toastbrød med mayonnaise og sort peber. Lysten til rejer har jeg stadig, men har skippet både croissanter og toastbrød, og i stedet har jeg udviklet en mere moderne (og sundere) udgave af rejemadden. 

Når det kommer til fisk og skaldyr går jeg efter MSC mærkning, som har fokus på bæredygtigt og miljørigtigt fiskeri….. det betyder, at det ikke går ud over fiskebestanden eller det økosystem, den er en del af. Jeg har i samarbejde med Royal Greenland udviklet et par opskrifter med fokus på rejer – idag kommer anden opskrift i serien  – den første opskrift var en mættende salat med rejer & laks, som I kan finde lige her.

Rejesalat med æble & purløg

250 g rejer, drænede eller optøede
2 spsk mayonnaise
2 spsk creme fraiche, 18%
skal fra 1/2 øko citron
1/2 rødløg, finthakket
1/2 æble, finthakket
1/2 bdt purløg, finthakket
salt og peber

Dræn eller tø rejerne op – sørg for at rejerne er rimelig tørre. Rør mayonnaise sammen med creme fraiche, citronskal, rødløg, æble og purløg – smag til med salt og peber og tilsæt rejerne.  Fordel rejesalaten på skiver af brød, evt. ristet – der er rejesalat nok til ca. 8 små skiver nøddebrød.

Nøddebrød med grøntsager, 1 brød, ca. 14-18 skiver

150 g grofthakkede nødder, fx valnødder, mandler, hasselnødder
150 g kerner og frø, fx solsikkerkerner, hørfrø, græskarkerner
3 æg
2 spsk chiafrø
150 g revet gulerod
2 spsk olivenolie
½ tsk havsalt

Rør alle ingredienserne sammen og kom dejen i en franskbrødsform, 1 L, beklædt med bagepapir eller smurt med olie. Bag brødet ved 200 grader, varmluft i ca. 35-40 min. Opbevar brødet på køl – det kan holde sig i ca. 2-3 dage. Jeg skærer brødet i tynde skiver og fryser dem ned i små portioner.

Dette indlæg er lavet i samarbejde med Royal Greenland og er et sponsoreret indlæg. 

Moderne rejemadder med æble & purløg was last modified: juni 8th, 2017 by Ditte Ingemann
7 kommentarer
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Vil du spise hos mig?
næste
Lun blomkålssalat med chilidressing + Konkurrence

Mere af det samme

Sommerpizza med pesto

14. august 2012

White Pizza!

16. april 2011

Indisk suppe med kardemomme & æble

13. april 2017

Radisen & ferskenen

7. juli 2012

Laksefarvet mad

21. september 2013

Søndagsburger!

12. januar 2014

Mine 10 bedste vintersalater

10. januar 2016

Blomkål & Cabbage Karma

17. oktober 2018

BBQ-blomkål med coleslaw

3. november 2016

Perlespelt – halloumi – ramsløg

13. april 2012

7 kommentarer

Inger 8. juni 2017 at 19:40

Lækre rejemadder, som helt sikkert skal laves her i den kommende weekend – mumme!
Og et stort TILLYKKE med dit nye look her på din blog – det er super flot :-)

Svar
Ditte Ingemann 8. juni 2017 at 21:46

Tusind tak – dejligt du kan lide det nye look… jeg er også selv helt vild med det :-)

Svar
Jette 8. juni 2017 at 22:13

Hej Ditte, jeg er fra Canada men foedt i Danmark. Jeg elsker dine opskrifter, men jegkan ikke printe dem. Er det med vilje. Jeg har lavet en dansk hjemme kogebog, ikke til salg, bare min favoritter, men det er saadan et stort besvaerd at skulle haandskrive dem. Har jeg mistet en box hvor det er muligt eller har du lavet det uden PRINT OPTION? keep up the good work. Jette

Svar
Ditte Ingemann 9. juni 2017 at 13:12

Kære Jette, Jeg er netop igang med at lave sådan en funktion :-) KH Ditte

Svar
Maria M. 18. juni 2017 at 20:01

Hvor er den smukke tallerken på første billede fra? :)

Svar
Ditte Ingemann 18. juni 2017 at 20:32

Ja, den er nemlig ikke flot. Jeg har købt den af en keramiker fra Berlin.

Svar
Simon 11. april 2019 at 14:49

Rejemadderne kan kun anbefales! De passer helt perfekt til et hvert frokost bord – eller til et lille mellemmåltid. Dryssede rejemadderne med hjemmelavet krydderurtesalt lavet med denne opskrift: https://flaky.dk/lav-selv-urtesalt/.
Tusind tak for opskriften, Ditte!

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen