Pizza uden tomatsauce…. hmmm det lyder måske lidt mærkeligt, men det smager fantastico. Jeg har tidligere postet opskriften på verdens bedste pizza, og det er sådan set den samme, bare med en anden slags fyld.
Her er min “opskrift” på en god pizza bianco, som smager godt med en ordentlig omgang salat on the side.
Jeg har ingen detaljeret opskrift på pizza og jeg bryder mig ikke om at følge mål og størrelser slavisk – det passer ikke til mit køkken, min mad eller mig. Så derfor er der ingen mål til denne pizza – bare kast jer ud i det.
Bunden laver jeg lige inden jeg går i krig med pizzaen, og lader ikke dejen hæve. Jeg ruller dejen ud med det samme, fyld på, ind øverst i ovnen og fuld skrald på varmen.
Til bunden bruger jeg en smule øko gær, durummel blandet med italiensk tipo 00 mel, hvilket giver en utrolig sprød og god smag. Jeg bruger cirka 2,5 dl. vand pr. pizza og kommer mel i indtil dejen er udrulningsklar.
Når dejen er rullet ud kommes masser af frisk mozzarella på, tynde tynde kartofler skiver, rosmarin og bacon/parmaskinke, som er stegt en smule først. Pizzaen smides ind i ovnen ved 250 grader i ca. 10 minutter.