The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadVegetar

Spis mere kål – spicy kålsalat!

af Ditte Ingemann 14. januar 2013

spicy salad

Jeg er blevet forelsket i denne simple frokostret – den smager så skønt. Jeg faldt over opskriften i magasinet “Delicious”, som er et af de få magasiner jeg abonnerer på, og som ofte byder på nogle rigtig inspirerende opskrifter. Salaten går under navnet Gujarati kål, og findes i masser af forskellige udgaver, så jeg har prøvet at sammensætte min egen. 

Opskriften er beregnet til 2 personer, men jeg må dog indrømme, at jeg spiste hele portionen selv, så sørg for at lave rigeligt.

{Kålsalat}:

1 spsk peanutolie
2 tsk sennepsfrø (jeg brugte en blanding af gule og brune)
1 tsk stødt spidskommen
250 g spidskål el. hvidkål
2 tsk gurkemeje
6 tomater i tern
2 spsk vand
rød chili
1 spsk kokosmel
limesaft
1 håndfuld frisk koriander
1 rødløg (jeg brugte 2 spsk syltede rødløg)
2 spejlæg
1 tsk nigellafrø

Varm olie op i en pande og tilsæt sennepsfrø og spidskommen – svits krydderierne under omrøring i ca. 1 minut. Skær kålen i meget tynde strimler og tilsæt det sammen med gurkemeje og tomat i små tern. Rør det hele godt sammen og lad det simre i ca. 3-4 minutter, hvorefter der tilsættes en smule vand. Lad det simre endnu nogle minutter, hvorefter finthakket chili, kokosmel, limesaft, og koriander røres i. Smag retten til.

Den varme kålsalat serveres med spejlæg og nigellafrø – jeg toppede også min med syltede rødløg. Hvis du ikke lige har syltede rødløg, så tilsæt en smule finthakkede rødløg på samme tid med kålen og lad det simre med.

spicy kålsalat

Spis mere kål – spicy kålsalat! was last modified: januar 5th, 2014 by Ditte Ingemann
10 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Tiramisu med et twist
næste
Trøfler & chips – sunde snacks!

Mere af det samme

Mos af tre slags bønner

29. november 2011

Grillede rejer med ananassalsa

10. september 2017

Pulled pork burgere med coleslaw

7. august 2013

F for falafel

29. august 2013

Majs-maniac

21. juni 2013

Suppe med bagte tomater & peberfrugt

17. september 2014

Wok With Me

16. maj 2011

Nem hummus på tre måder / Salatsnedker

25. august 2018

Grillet surdejsbrød med ricotta & grillet agurk

28. maj 2017

Inspiration til kødfri januar + lun broccolisalat

11. januar 2018

10 kommentarer

Rikke B 15. januar 2013 at 09:50

Uhm hvor lækkert, den vil jeg helt klart prøve at lave:-)
Har du en opskrift på syltede rødløg? :-)

Svar
Ditte 15. januar 2013 at 10:05

Hej Rikke, der er et link til de syltede rødløg i ingredienslisten :-)

Svar
Amelia 15. januar 2013 at 15:49

Dine salater ser altid så indbydende ud – glæder mig (endnu engang) til at prøve din opskrift af ;)
xxoo, Amelia

Svar
Ditte 15. januar 2013 at 17:18

Tusind tak :-)

Svar
Katrine 15. januar 2013 at 23:23

Den opskrift skal helt sikkert afprøves næste gang, jeg har en kål-rest liggende. Synes tit det er svært at få brugt det sidste, når jeg køber kål, da det hurtigt bliver lidt ensformige måltider, når man kun er én i husholdingen.

Svar
Ditte 16. januar 2013 at 18:04

Det kan nemlig godt være svært at få brugt et stort hvidkål, men denne lille ret smager rigtig skønt, så den kan du godt kaste dig ud i :-)

Svar
Chalotte 16. januar 2013 at 08:51

Nøj, hvor ser det bare lækkert ud! :-)
Jeg glæder mig til din kogebog udkommer….

Svar
Ditte 16. januar 2013 at 18:02

Tusind tak Chalotte :-)

Svar
Anders 18. januar 2013 at 20:54

Hej :)

Jeg ville bare høre, hvor du havde købt fadet?

Svar
Ditte 18. januar 2013 at 21:34

Det er købt på et loppemarked i Århus for længe siden :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram


Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in /var/www/thefoodclub.dk/public_html/wp-content/plugins/instagram-slider-widget/instaram_slider.php on line 971