The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Dessert

Tiramisu med et twist

af Ditte Ingemann 12. januar 2013

Jeg ved ikke om I (piger) kender det, men når jeg sender min søde mand i supermarkedet med en udførlig huskeliste, kommer han altid tilbage med utrolig mange ting, som ikke lige stod på listen. Det skete igen forleden, da han kom hjem med to pakker Bastogne-kiks, fordi de var på tilbud…. Hmmm, hvad skal man stille op! I stedet for at tage det som en fornærmelse mod mit bagværk, synes jeg faktisk det var meget sødt, så dagen efter overraskede jeg ham med en ny version af tiramisu – nu med Bastogne. Det bragte stor lykke og hvis jeg skal citere ham, så er det den bedste dessert, han har smagt!

Min opskrift er til cirka 5 personer og du kan sagtens erstatte Bastogne-kiks med ladyfingers eller en anden form for kiks/småkager.

Tiramisu med et twist:

4 pas. æggeblommer
3 spsk rørsukker
1.5 dl piskefløde
250 g mascarpone
1 spsk stærk kaffe el. espresso
1 spsk amaretto
ca. 15 Bastogne-kiks

Pisk æggeblommer og rørsukker godt sammen med en håndmikser. I en anden skål piskes fløden til let skum. Tilsæt mascarpone til æggeblandingen og rør det godt sammen – tilsæt kaffe og amaretto. Vend den letpiskede fløde i blandingen og sørg for at der ikke er klumper.
Hvis du laver din tiramisu i portionsglas, så knus en Bastogne i bunden af hvert glas og kom en skefuld creme ovenpå, gentag den proces to gange, eller indtil creme og Bastogne er brugt op. Stil tiramisu’en på køl i min. 5 timer og gerne til næste dag. Inden servering drysses de med mørk kakao.

Tiramisu med et twist was last modified: januar 20th, 2013 by Ditte Ingemann
25 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
P for Pavlova, Pærer & Pistacie
næste
Spis mere kål – spicy kålsalat!

Mere af det samme

Lagkage med hindbær & saltet dadelkaramel

17. marts 2015

Økologiske luksuscookies med chokolade & kanel

2. december 2018

Søde sommerdesserter

3. august 2015

Sankt Hans kage

22. juni 2015

Kæmpelæske & Sidevogn

3. juni 2012

Guide til nem bryllupskage

6. august 2017

Mousse á la mums!

20. januar 2011

Sommerdesserter med bær

19. juni 2014

Cashew Cheesecake

31. maj 2015

Chokoladetærte med havsalt & rosmarin

25. april 2016

25 kommentarer

Monica Veideland 12. januar 2013 at 22:04

MUMS det ser lækkert ud!!!

Svar
Ditte 12. januar 2013 at 22:06

TAK

Svar
Ann-Christine 13. januar 2013 at 07:08

Hahaha, herhjemme er det lige omvendt! ;-) Min mand køber kun det der står på listen – jeg har det med at bliver vældigt inspireret når jeg handler og køber altid en del der ikke står på ønskesedlen. Så hos os er det klart mest økonomisk hvis han handler :)
Den ser smuk og lækker ud, din tiramisu (min ynglingsitalienske dessert!)

Svar
Ditte 13. januar 2013 at 11:40

Kender godt til at blive inspireret under indkøbsturen, men synes jo selv, at jeg kun finder gode og anvendelige ting ;-)

Svar
Marian 13. januar 2013 at 09:05

Jeg ELSKER tiramisu (og andre kaffedesserter). Den her version lyder da ret god også. Dejligt, at jeg ikke er den eneste, der har en kreativ indkøbspartner, som enten selv-finder-på FOR MEGET – eller bare ikke køber et logisk alternativ hvis en råvare er udsolgt ;)

Svar
Ditte 13. januar 2013 at 11:27

Jeg elsker også tiramisu – kender alt til en kreativ indkøbspartner og nogle gange bliver der virkelig købt ubrugelige sager ind, men lige Bastogne endte med at blive brugt til noget lækkert :-)

Svar
Anne 13. januar 2013 at 09:11

Yaiks, det ser jo så godt ud – er sikker på bastongekiksene gør sig godt deri, det er jo også en rigtig “kaffe”-småkage, som jeg hvertfald sædvaneligvis ville dyppe i min kop!

– Anne

Svar
Ditte 13. januar 2013 at 11:26

De gør sig rigtig godt – smagen af kanel passer fantastisk godt i tiramisu :-)

Svar
Ida 13. januar 2013 at 09:34

Det lyder da egentlig også som en fantastisk kombination! Mmm Tiramiu er min nye favorit. Indtil for nylig troede jeg ikke, at jeg kunne lide det pga espressoen, men nu er jeg helt vild med det. Og så fin styling med at servere det i glasset!

Svar
Ditte 13. januar 2013 at 11:25

Tiramisu er også min favorit i øjeblikket :-)

Svar
Mettch 13. januar 2013 at 10:27

Nej, hvor lyder det som en lækker kombination. Jeg har altid haft en svaghed for Bastogne-kiks, så denne opskrift bliver skrevet på to-try listen med det samme :)

Svar
Ditte 13. januar 2013 at 11:22

God idé – kombinationen er rigtig lækker, så du kan trygt kaste dig ud i en omgang tiramisu…

Svar
Inger 13. januar 2013 at 12:04

LÆKKERT – jeg er vild med tiramisu, og en af mine yndlingssmåkager er faktisk Bastogne. Jeg har en pakke liggende i skabet, og jeg må indrømme, at har lyst til at smutte i køkkenet med det samme og lave din version af tiramisu :O)

Svar
Ditte 13. januar 2013 at 12:20

Så er det vist oplagt at du prøver denne dessert ;-) God søndag til dig.

Svar
Berit 13. januar 2013 at 13:23

Det lyder da godt nok lækkert – det må absolut prøves :-)
Søde glas du har – hvor er de købt ???

Svar
Ditte 13. januar 2013 at 13:52

De er købt i Notre Dame i Kbh, men er efterhånden ret gamle :-)

Svar
Nina 13. januar 2013 at 13:44

Dejligt – og i øvrigt smuk og inspirerende blog, som jeg netop har opdaget. Er hermed tilmeldt – vil ikke misse den fremover :-)

Svar
Ditte 13. januar 2013 at 13:53

Tusind tak, Nina! Dejligt du har fundet frem til min blog…

Svar
Rav food/ Kathe 14. januar 2013 at 17:14

Det var dog en fantastisk ide. Vi elsker tiramisu – og manden elsker bastogne. Så den skal bestemt prøves.
Tusind tak for den :-)

PS Iøvrigt tak for en super blog med rigtig flotte billeder :-)

Svar
Ditte 14. januar 2013 at 17:20

Mange tak – du må helt klart teste denne tiramisu, hvis du bor med en bastogne-elsker :-)

Svar
Louise Kofoed 7. november 2013 at 12:53

Nej, hvor er det bare godt fundet på! Bastognekiks er det eneste, der altid har manglet i tiramisu :) Det vil jeg overveje kraftigt at prøve, når jeg skal servere tiramisu på lørdag! Tak for god inspiration.

Svar
Ditte 8. november 2013 at 08:45

PRØV DET – det smager rigtig godt, så jeg vil klart anbefale dig at prøve det ;-)

Svar
Grith 12. november 2013 at 20:02

Er tiramisu-kagen taget af siden? Har set et dejligt billede på Instagram, men kan ikke finde opskriften herinde…?!

Svar
Ditte 12. november 2013 at 20:15

Den findes kun over på min blog hos ALT for damerne :-)

Svar
Ditte 12. november 2013 at 20:47

Her: http://www.altfordamerne.dk/blog/Madblog/Ditte-Ingemann-/dittes-madblog-chokoladekage/

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen