The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

DessertKage

PINK REGNBUEKAGE

af Ditte Ingemann 26. februar 2015

FESTKAGE!

Sidste år blev jeg stillet en udfordring, nemlig at kreere en festbombe af en kage til magasinet Isabellas. Jeg konkurrerede med tre dygtige madbloggere om at lave den bedste festkage/dessert – jeg vandt desværre ikke, men det gjorde dygtige Maja fra bloggen Chocolat. Opskriften fik jeg aldrig delt med jer, så den kommer lige her! Festkager er jo altså ikke mit speciale, og det kræver en god portion tålmodighed at lave denne kage, men jeg må indrømme, at trods en del skønhedsfejl, var jeg ret stolt af mit resultat. 

Regnbuekage

Pink kage

Denne kage er en rigtig festbombe, og perfekt til festlige lejligheder fx. fødselsdage eller nytår. Kagen er en smule tidskrævende, men bunde og creme kan sagtens laves dagen før.

Kagen kan laves i andre farver eller blot laves i en hvid udgave.

{ PINK REGNBUEKAGE } ca. 10 personer

Kagebunde, 4 stk:
6 æg
175 g rørsukker
1 tsk ren vaniljepulver
175 g mel
1 tsk bagepulver
75 g smør, smeltet
evt. lyserød farve

Varm ovnen til 200°C. Pisk æg, sukker og vanilje rigtig godt sammen til en luftig masse – det tager ca. 10 minutter. Sigt mel og bagepulver i æggesnapsen og vend det rundt. Vend til sidst smørret i dejen – pas på ikke at slå luften ud af dejen.

Vil du lave farvede bunde, fordeles dejen i fire skåle og farves i forskellige nuancer – pas på ikke at røre for meget i dejen. Pensl en springform, 15 cm, og bag bundene en af gangen. Bages i ca. 12 minutter eller til de er gennembagte.

Chokolade ganache:
2,5 dl piskefløde
200 g mørk chokolade, 70%, finthakket

6 spsk amarena kirsebær

Varm fløden op til kogepunktet og hæld det over den finthakkede chokolade. Lad det stå i ca. 1 minut, hvorefter det røres sammen til en skinnende og glat creme. Cremen stilles på køl natten over.

Næste dag kommes ganachen i en skål og piskes op med en håndmikser. Pisk langsomt i starten og øg hastigheden efterhånden. Når massen er blevet en smule blødere tilsættes amarena kirsebær og væsken derfra, og det hele piskes godt sammen. Når gananchen har en smørbar konsistens er den klar.

Smør-creme/frosting:
400 g blødt smør
ca. 6 dl flormelis
4 spsk sødmælk
skal fra 1 øko citron
evt. lyserød farve

Kom smør og flormelis i en røremaskine og pisk det forsigtigt sammen. Tilsæt mælk og citronskal, og pisk det hele godt sammen ved højere hastighed – pisk i ca. 5-6 minutter. Cremen skal være luftig og let – smag cremen til.
Vil du lave farvet frosting, fordeles cremen i tre skåle og farves i forskellige nuancer – sørg for at tage en smule frosting fra, som skal bruges til at smøre kagen op med – det behøver ikke være farvet.

Sådan samles kagen:

Læg en kagebund på et kagefad – hvis bundene er farvet, så start med den mørkeste. Fordel en smule chokolade ganache på bunden og smør det helt ud til kanten. Læg en ny kagebund ovenpå og gentag proceduren indtil der er creme mellem alle bundene.

Fordel et tyndt lag frosting over hele kagen, så den får en jævn overflade over det hele – dette gøres nemmest med en paletkniv. Stil kagen på køl i ca. 30 minutter, så den sætter sig en smule.

Kom de forskellige farvede frostings i sprøjteposer med en stjernetyl. Start nedefra og dekorér kagen med frosting, gerne i cirkler a la roser.

Kagen opbevares på køl indtil den skal serveres – tag den gerne ud ca. 10-15 minutter før servering.

Frosting - cake

_IMG_6748

LAGKAGE

PINK REGNBUEKAGE was last modified: februar 26th, 2015 by Ditte Ingemann
14 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Guide til Berlin
næste
Hverdagsmad med fisk

Mere af det samme

Blomkålskage

14. januar 2015

Sommertærte med jordbær

18. juli 2014

Muffins i selskab med snickers og peanutbutter!

10. juli 2011

Fastelavnsboller med vaniljecreme

7. februar 2015

Kys med kakao!

13. april 2013

Længe leve lakridsis!

28. juni 2012

Sig det med julebiscotti…

19. december 2012

De bedste cookies ★

15. oktober 2013

Kongekagen #2

19. januar 2013

Rabarbercrumble

14. maj 2017

14 kommentarer

Jeanette h 26. februar 2015 at 20:22

Ej hvor er den bare smuk den kage! Jeg ville aldrig selv kunne få mine manglende motoriske evner til at samarbejde med min utålmodighed for at kunne lave et sådan mesterværk, men lækker det ser den altså ud.

Svar
Ditte Ingemann 26. februar 2015 at 20:40

Tusind tak – det krævede også lidt ekstra tålmodighed fra min side at lave denne kage, og helt perfekt blev den nu ikke :-)

Svar
Ida 26. februar 2015 at 21:38

Den ser simpelthen så lækker ud i de farver. Ved du tilfældigvis om man kan bruge plantemargarine og soya/ris-mælk til at lave frosting af?

Svar
Ditte Ingemann 27. februar 2015 at 17:18

Det har jeg ikke erfaring med, desværre.

Svar
Birgit Mathiesen 27. februar 2015 at 08:39

Eventyrlig mesterværk :-)
Som jeg godt gad at smage..

Svar
Ditte Ingemann 27. februar 2015 at 17:16

TAK :-)

Svar
Theresa 27. februar 2015 at 11:29

Den er sindsygt flot, og ser virkelig lækker ud. Jeg lavede den i starten af februar, den blev rigtig flot, men smagte ikke ret godt. Der var meget smørcreme, og derfor meget smør smag, og selve bundene blev kedelige og tørre. Men flot var den!

Svar
Ditte Ingemann 27. februar 2015 at 17:18

Øv øv, hvor ærgerligt – du har ret i, at cremen smager meget af smør, da det er en smørcreme/frosting. Mine bunde blev ikke tørre, men de blev lidt tunge i det… Dog smagte kagen godt alligevel.

Svar
Inger 27. februar 2015 at 17:33

Din kage er simpelthen så smuk :-) og jeg er ikke i tvivl om, den også smager fantastisk! Der er vist ingen skønhedsfejl søde Ditte :-))
Rigtig god weekend!

Svar
Ditte Ingemann 28. februar 2015 at 18:39

Tusind tak, Inger – god weekend til dig.

Svar
Michelle 28. februar 2015 at 07:08

Den kande sørme da også godt tillade dig at være stolt og tilfreds over! Jeg synes den er sindssygt flot, indbydende og lækker. :D

Svar
Ditte Ingemann 28. februar 2015 at 18:39

TAK TAK TAK :-)

Svar
Maiken Bundgaard 28. februar 2015 at 20:50

Sikke en smuk kage! Jeg mindes, at du engang har lagt et link til et eller andet sted, hvor man kan se, hvordan man laver de smukke roser på sådan en kage, men jeg kan ikke lige finde det. Er der en videoguide et sted, så man selv kan prøve teknikken af? Er sikker på at det ville imponere familien, når der skal holdes fødselsdag næste weekend ;)

Svar
Louise Frydendahl 25. marts 2015 at 19:15

Jeg har besluttet mig for at bage den kage til min nieces 2 års fødselsdag. Men det er jo umuligt at finde en lagkageform der er 15 cm i diameter. Min mor har sådan en fiks form med kniv i 23 cm. Hvordan tror du det vil gå? Eller har du tips til hvor man kan købe forme i den størrelse? :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen