The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

BagværkKage

Sundt bagværk!

af Ditte Ingemann 9. oktober 2014

Healthy scones

Disse opskrifter har jeg udviklet i samarbejde med Helsam og Økologisk Landsforening for noget tid tilbage. Efterårsferien nærmer sig, og måske tiden kunne bruges i køkkenet – her er i hvert fald tre bud på sundere bagværk, som passer perfekt til en kold og blæsende regnvejrsdag. 

Paleo myslibarer

{ Sunde myslibarer med chiafrø og kokos } 10 stk.

Dej:
250 g almindelig mandelmel
100 g hørfrø
100 g revet kokosmel
100 g solsikkekerner
2 spsk chiafrø
5 æg
2 spsk honning

pynt:
100 g mørk chokolade, 85%
1-2 spsk frysetørrede bær, fx hindbær

Tænd ovnen på 200 grader. Kom alle ingredienserne til dejen i en blender eller foodprocessor, og blend indtil det hele er blandet godt sammen. Form dejen til små, runde boller, 8 cm i diameter og læg dem på en bageplade, beklædt med bagepapir. Bag barerne i ca. 20 minutter eller indtil de er sprøde og lysebrune.
Lad barerne køle helt af. Smelt chokoladen og dyp halvdelen af myslibarerne i chokolade, og drys med frysetørrede bær.
Opbevar myslibarerne i en tætsluttet dåse.

Tip: I stedet for frysetørrede bær, kan du drysse barerne med en smule lakridspulver.

Bread with dates

{ Snoet speltbrød med dadelfyld } ca. 6 pers.:

Dej:
25 g gær
3 spsk kokosolie
1 dl mælk
1 æg
2 spsk kokossukker
230-250 g fuldkornsspelt
½ tsk salt

Dadel-remonce:
4 spsk kokosolie
1 spsk stødt kanel
8 soltørrede, bløde dadler uden sten

Smuldr gæren i en skål. Varm kokosolie op til den lige smelter og tilsæt mælk. Hæld det over gæren og rør den ud deri. Tilsæt æg og kokossukker og rør det hele godt sammen. Tilsæt mel og salt – hæld lidt af melet tilbage, for dejen må endelig ikke blive for tør. Ælt dejen godt sammen, og så snart den føles smidig og blød, kommes den tilbage i skålen og hæver et lunt sted i ca. 1 time.
Mens dejen hæver, laves fyldet. Kom kokosolie, kanel og dadler i en blender eller minihakker og blend massen rigtig godt sammen.

Når dejen har hævet, vendes den ud på et meldrysset bord og rulles ud i til en aflang firkant, ca. 25*50 cm. Smør remoncen ud på hele overfladen og rul dejen sammen – rul på den lange side og kom den dejen på en bageplade, beklædt med bagepapir. Når dejen er rullet stramt sammen til en aflang “pølse”, skæres eller klippes ned igennem dejen, på nær et par cm i toppen. Dejen skal nærmest ligne et par bukser. Flet buksebenene sammen til en fletning og form den til en krans hvor begge ender mødes.

Bag brødet ved 200 grader i ca. 20 minutter.

Brødet smager dejligt lunt og friskbagt, men kan sagtens lunes igen dagen efter.

Scones

{ Grove scones med hasselnødder og quinoamel } 12 stk.:

Ingredienser:
150 g fuldkornsrismel
100 g quinoamel
100 g koldt smør
2 spsk honning
1 dl mandelmælk (el. alm. mælk)
1 æg
1 spsk bagepulver
1 nip salt
50 g hasselnødder

Andet:
1 æg til pensling

Tænd ovnen på 200 grader. Bland rismel og quinoamel sammen i en skål. Smuldr det kolde smør i melblandingen. Pisk honning, mandelmælk og æg sammen, og hæld det i dejen sammen med bagepulver, salt og grofthakkede hasselnødder. Ælt dejen sammen – når dejen er samlet, rulles den til en aflang pølse, deles i 12 stykker, som formes til små runde scones (6 cm i diameter), og sættes på en bageplade med bagepapir.

Pensl dem med sammenpisket æg og drys med finthakkede hasselnødder. Bages ved 200 i ca. 18 minutter, eller indtil de er gyldne.

Tip: Prøv at tilsætte en smule frosne bær til dejen, fx hindbær, blåbær eller brombær – det giver en dejlig sødlig smag.

Sundt bagværk! was last modified: oktober 21st, 2014 by Ditte Ingemann
11 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Big Burger Book
næste
Den bedste morgenmad

Mere af det samme

Pæretærtetid

30. oktober 2011

The Food Club – nu uden surdej

25. marts 2012

Blomkålskage

14. januar 2015

Boghvedecookies

1. februar 2016

Græskar-crumble-tærte

3. november 2017

Homemade peanut cookies

27. februar 2012

Kokosmakroner med lakrids

4. december 2013

Brød i hævekurv

2. februar 2012

Foccaciabrød med surdej

21. juni 2012

PINK REGNBUEKAGE

26. februar 2015

11 kommentarer

tina nymann 9. oktober 2014 at 15:53

Speltbrødet bliver vist en favorit her i huset – minder en lille smule om kanelstang, bare uden al smørret:-)

Svar
Ditte Ingemann 11. oktober 2014 at 10:26

Det smager så godt!

Svar
Mathilde 9. oktober 2014 at 18:55

Lækre opskrifter! virkelig lækre! tror det du dur at lave de groves scobes udelukkende med rismel? Hvis man kun bruger rismel, kan det godt gå hen og blive noget tørt og kompakt, er min erfaring, men hvad tror du hér?

Svar
Birgit Mathiesen 11. oktober 2014 at 10:40

Wuhuu sikke lækre småkager og uhm elsker kanelkrans :)
Og bare super hyggeligt på en efterårsdag.
Jeg ønsker mig en småkage opskrift med chili,
det kunne være så “hot” på en smuk snevejrsdag eller tja på en regnvejrsdag..
Smukke skønne billeder :)

Svar
Caroline 11. oktober 2014 at 22:16

mmm, det skal jeg helt klart prøve!

Svar
Marian 12. oktober 2014 at 10:05

Hvem der dog bare var til smagsprøve hos dig, når du kaster dig ud i at udvikle alle de her lækre opskrifter…. jeg melder mig gerne frivilligt!!!! Tak fordi du deler :)

Svar
Ditte Ingemann 12. oktober 2014 at 11:37

Dejligt at vide :-) Det skal jeg nok huske!

Svar
wine and lipstick 20. oktober 2014 at 21:33

The cookies look so incredibly good! Do you have a recipe in english for them?

X
xwineandlipstick.blogspot.com

Svar
Ditte Ingemann 21. oktober 2014 at 08:22

I just used Google Translate :-)
Hazelnut scones, makes 12 :

150 g brown rice flour
100 g of Quinoa flour
100 g of cold butter
2 tablespoons honey
100 ml almond milk
1 egg
1 tablespoon baking powder
1 pinch of salt
50 g of hazelnuts

Other:
1 egg, for brushing

Heat the oven to 200 degrees celsius. Mix rice flour and quinoa flour together in a bowl. Crumble the cold butter into the flour mixture. Whisk honey, almond milk and egg together and pour in the batter with baking powder, salt and coarsely chopped hazelnuts. Knead the dough together – when the dough is assembled, roll it into an elongated sausage, divided into 12 pieces, which are formed into small round scones (6 cm in diameter), and put on a baking tray lined with baking paper.

Brush them with beaten egg and sprinkle with finely chopped hazelnuts. Bake for about 18 minutes, or until golden brown.

Svar
Annemarie Mikkelsen 15. september 2018 at 14:27

Tak for mad.
Kære Ditte
Hvor er det en kæmpe hjælp for mig at bruge dine opskrifter. Mor til tre med godt og vel fuldtidsjob og så hurtigt lave både sundt og velsmagende mad samt bagværk. Herligt!
Idag skulle jeg ikke engang handle, for både dine nøddeboller og sunde muslibarer havde jeg ingredienser til. Så en helt almindelig lørdag med vasketøj og oprydning, munder nu også ud i lækkert bagværk.
Imorgen skal der laves madplan for næste uge, og også her læner jeg mig op af dig.
Mand, børn og jeg selv er glade.
De bedste hilsener fra Annemarie

Svar
Ditte Ingemann 18. september 2018 at 09:30

Sikke en dejlig besked – det gør mig meget glad at høre! Kh Ditte

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram


Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in /var/www/thefoodclub.dk/public_html/wp-content/plugins/instagram-slider-widget/instaram_slider.php on line 971