Sommersnue eller helårssnue eller hvad pokker det nu er der har valgt at plage mig, gjorde valget af aftensmad nem, for den skulle nemlig stå på sup´- min højtelskede mulligatawny suppe med hvidløgsscones on the side. Måske ikke en særlig sommerlig ret, men som vejret er lige nu, kan det jo være helt ligegyldigt.
MEN opskriften på scones var pist væk og med et tilstoppet hoved, var det ikke lige sconesopskriften der lå først for. Jeg fik dog bikset noget sammen og det blev til ret spiselige små grove scones med hvidløg og parmesan!
Scones med hvidløg og parmesan, 2 stk.:
50 g. blødt smør
0,7 dl. kold mælk
1 dl. rugmel eller en anden grov type mel
1 tsk. salt
1,5 tsk. bagepulver
1/2 fed hvidløg
2 spsk. reven parmesan
Hvedemel, indtil fingrene ikke klistrer mere (Ca. 2 dl)
Kom alle ingredienserne op i en skål, fingre i og ælt indtil dejen ikke længere føles klistret. Form to små boller og pres dem let flade. Rids forsigtigt med en kniv i dejen, så sconen bliver delt, evt. i fire. Bages ved 180 grader i ca. 15-20 minutter – der breder sig en ubeskrivelig eventyrlig duft!
4 kommentarer
Hej Ditte
Hvidløgs scones det er noget nyt for os…
Men det skal afprøves, vi er nemlig lige kommet hjem fra Provence med helt FRISKE hvidløg, de dufter skønt, er sprøde og smager bare så godt :O)
Hvordan kan det mon være, at man ikke dyrker hvidløg i Danmark, fedt hvis man altid kunne købe friske hvidløg herhjemme også…??
Knus Birgit
Uhh hvidløg fra Provence… Så bliver det ikke bedre. Disse scones skal du bare prøve. De er gode, nemme og ville smage fantastisk med friske hvidløg. Håber I har haft en dejlig tur med bedre vejr end i DK!
Hej Ditte!
Jeg forsøgte at lave dine scones i går, men det gik ikke så godt… Det vil sige, de smagte fint, men var ikke lige så flotte som dem på dit billede – de havde ikke helt den rigtige lidt rustikke og ujævne scones-konsistens. De var mere glatte i det, og de ridser jeg skar blev ikke særlig tydelige. Jeg tænker at fejlen er opstået ved mængden af hvedemel? Kan du evt. forklare mere præcist, hvor meget der skal i, og hvilken konsistens dejen skal have? Jeg vil så gerne have, at det lykkes for mig, da min kæreste elsker scones :)
Hilsen,
Rebekka
Hej Rebekka,
Nu har jeg prøvet at revidere lidt i opskriften, men jeg tror du skal bruge cirka 3 dl mel i alt. Jeg bruger 1 dl groft mel og ca. 2 dl hvedemel. De må ikke klistre, men heller ikke blive for tørre! Tror måske dine har været for klistrede. Håber du har mod på at bage nogle flere, så din kæreste bliver glad :-) Ellers kan du prøve denne opskrift: http://www.thefoodclub.dk/skonne-scones/ Held & lykke med bagningen.