Faktisk synes jeg på ingen måder kikærter er kiksede, nej tværtimod. Kikærter er seje, både på grund af deres smag og næring, deres måde at kunne forvandle sig til alverdens lækre retter og ikke mindst fordi det er en af verdens første dyrkede grøntsager. Respekt til kikærten!
Jeg er temmelig pjattet med kikærter og dermed også pjattet med kikærtemos, hvilket min frokost bestod af idag. Jeg har fundet ud af, at mit liv er for kort til at udbløde kikærter og derefter koge dem… Jeg må indrømme, at jeg napper dem direkte fra dåsen. Mit kikærte-behov kan opstå meget pludseligt og så har jeg altså ikke et døgn til at udbløde, koge, mose og meget andet før jeg kan få noget i skrutten. Derfor hopper jeg så meget over det lave gærde – det gør mit mit liv meget nemmere og meget mere trygt at vide, at kikærterne står i skabet og venter på mig, klar til brug.
Nem kikærtemos:
1 dåse kikærter
Hvidløg
Olie & Vand
Stødt chili
Stødt spidskommen
Citronsaft
Salt
Det hele blendes, i mængder som passer til ens smagsløg – jeg kommer gerne meget spidskommen i, men det er smag og behag. Så smag til undervejs.