The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Aftensmad

Royale romanesco

af Ditte Ingemann 10. juli 2011

Hvis der eksisterede monarki i grøntsagsverdenen ville romanesco klart være dronningen, som regerede grønt-kongedømmet. Dens kåbeagtige udseende kombineret med en slags ærefrygt, som jeg føler man skal besidde når man giver sig i kast med et romanesco hoved, minder meget om en dronnings. 

Romanesco er et clash mellem blomkål og broccoli. Den kan bruges på præcis samme måde; kogt, dampet, stegt eller råt. Ligesom andre grøntsager bliver den enormt kedelig ved for meget tilberedning.

Jeg købte et romanecso med den idé at lave en omgang risotto med stegt romanseco, friske ærter, spanske mandler og masser af parmesan. Men da jeg kom hjem, skar hovedet over, var dronningen desværre muggen indeni – ØV! Hvorfor mugner alle mine ting lige i øjeblikket?

Det blev dog stadig til en dejlig portion risotto og med Camilla Plums stemme åndende i nakken, brugte jeg en smule af kålhovedets top, da jeg overbeviste mig selv om, at der ikke er nogen grund til at være sippet!

Resten af den kiksede kikærtemos blev på 2. dagen forvandlet til en pre-dinner snack, bestående af af ristet brød, mos, chili, sort salt og et touch af basilikum ;-)

Og for at fuldende det kiksede tema røg der en vodka juice oven i hatten – dejlig måde at starte sin weekend på.

Royale romanesco was last modified: juli 15th, 2013 by Ditte Ingemann
3 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Kiksede Kikærter
næste
Muffins i selskab med snickers og peanutbutter!

Mere af det samme

Grøn pizza & fladbrød

2. juli 2015

Vegetarburgere til weekenden

7. marts 2014

Min (næsten) perfekte pizza

4. januar 2012

Spis dig sund

22. juni 2014

Boller i karry

7. april 2016

Fantastiske Falafel

2. januar 2012

Rød, gul, grøn…

16. februar 2012

Tømmermændspizza

23. april 2013

Salater med et strejf af sommer

23. oktober 2012

Påskepizza

3. april 2012

3 kommentarer

Line 20. januar 2012 at 09:29

Hej :)

Hvor kan jeg finde opskriften på den lækre risotto der er vist ovenover?

Go’ Weekend

/line

Svar
Line 20. januar 2012 at 09:29

Hej :)

Hvor kan jeg finde opskriften på den lækre risotto der er vist ovenover?

Go’ Weekend

/line

Svar
Ditte 21. januar 2012 at 10:36

Hej Line;
Risottoen er lavet efter den helt klassiske opskrift og tilsat ærter og mandler :-) Tror oftest jeg bruger Jamie Olivers opskrift på risotto!

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen