Hvis der eksisterede monarki i grøntsagsverdenen ville romanesco klart være dronningen, som regerede grønt-kongedømmet. Dens kåbeagtige udseende kombineret med en slags ærefrygt, som jeg føler man skal besidde når man giver sig i kast med et romanesco hoved, minder meget om en dronnings.
Romanesco er et clash mellem blomkål og broccoli. Den kan bruges på præcis samme måde; kogt, dampet, stegt eller råt. Ligesom andre grøntsager bliver den enormt kedelig ved for meget tilberedning.
Jeg købte et romanecso med den idé at lave en omgang risotto med stegt romanseco, friske ærter, spanske mandler og masser af parmesan. Men da jeg kom hjem, skar hovedet over, var dronningen desværre muggen indeni – ØV! Hvorfor mugner alle mine ting lige i øjeblikket?
Det blev dog stadig til en dejlig portion risotto og med Camilla Plums stemme åndende i nakken, brugte jeg en smule af kålhovedets top, da jeg overbeviste mig selv om, at der ikke er nogen grund til at være sippet!
Resten af den kiksede kikærtemos blev på 2. dagen forvandlet til en pre-dinner snack, bestående af af ristet brød, mos, chili, sort salt og et touch af basilikum ;-)
Og for at fuldende det kiksede tema røg der en vodka juice oven i hatten – dejlig måde at starte sin weekend på.
3 kommentarer
Hej :)
Hvor kan jeg finde opskriften på den lækre risotto der er vist ovenover?
Go’ Weekend
/line
Hej :)
Hvor kan jeg finde opskriften på den lækre risotto der er vist ovenover?
Go’ Weekend
/line
Hej Line;
Risottoen er lavet efter den helt klassiske opskrift og tilsat ærter og mandler :-) Tror oftest jeg bruger Jamie Olivers opskrift på risotto!