Jeg er helt vild med simremad – både fordi det smager godt, det er nemt, og det er en god måde at bruge billige udskæringer på. Jeg laver ofte simremad når jeg har gæster og serverer nogle lækre salater til. Til denne chili serverede jeg yoghurt, grønkålssalat med granatæble og alm. æble, og en “græsk” salat med peberfrugt, avocado, tomat, rødløg, feta og frisk timian, til.
Opskriften på denne chili er fra bogen “Sunday Suppers – recipes & gatherings” – en rigtig lækker kogebog fyldt med skønne opskrifter og smukke billeder. Jeg har tilpasset opskriften en smule, så I får her min udgave af den.
{ CHILI, TEXAS STYLE } 4-6 pers.:
1 kg spidsbryst eller oksebov
salt og peber
1 spsk olie
1 løg, finthakkede
6 fed hvidløg, presset
1 spsk tørret oregano
1-2 tsk stødt spidskommen
1-2 tsk stødt koriander
2 tsk stødt chipotle chili
3 hele tørrede, ancho chili
2 dåser hakkede tomater
1 dåse kidney bønner
Krydr kødet med salt og peber, og svits det i olie i en tykbundet gryde. Tilsæt løg og hvidløg, og brun det med i ca. 1-2 minutter. Tilsæt oregano, spidskommen, koriander, chipotle, ancho chili og svits krydderierne med i ca. 1-2 minutter, hvorefter de hakkede tomater tilsættes. Lad det hele simre under låg i ca. 4-5 timer eller indtil kødet er helt mørt og kan trækkes fra hinanden. Tilsæt bønnerne og lad dem simre med i ca. 30 minutter. Smag det til med salt og evt. mere chili.
Tip: Prøv at tilsætte en smule stærk kaffe, kanel og chokolade 100% til chili’en – det giver en rigtig god smag og dybde til retten.
28 kommentarer
Er også helt vild med simremad! Især chili con carne! Måske man skulle prøve din bopskrift næste gang, selvom jeg er ret tilfreds med min :D
:-)
lækkert! Kommer altid kaffe, 1/2 øl og mørk chokolade i, det giver en fantastisk dybde. Hvor finde du chipotle henne?
Du kan bl.a købe det her: http://www.chilihouse.dk/shop/chipotle-pulver-252p.html
I adore your beautiful pictures! such an inspiration…
Thank you so much, Sarah
Wouw.. Elsker bare hot chili con carne – især her om vinteren :)
Vil prøve med oksebov istedet for hakket oksekød, det ser bare super lækkert ud
og så med dine skønne og flotte salater som tilbehør, mumme..
Smukke fotos som virkelig sætter gang i mundvandet :)
Skærer du kødet i tern inden du svitser det, eller hvordan? :-)
Nej, men det kan du sagtens gøre.
Ville bare lige sige tak for en fantastisk opskrift. Jeg lavede den med spidsbryst og tilføjede en kop kaffe og 50 g mørk chokolade. UHM.
Havde en kok til frokost og han var meget imponeret og roste den til skyerne. I DEN grad godkendt :)
Dejligt at høre :-) Jeg skal vist snart lave en stor portion igen, så jeg har til de kolde vinterdage!
Man kan finde chipotle, ancho og mange andre chilier på http://www.blok18.dk også :)
Skøn opskrift! Chili con carne er helt sikkert en favorit herhjemme.
Ej det lyder så lækkert! Kan du ikke uddybe lidt mere hvordan og hvor meget du bruger i forhold til dit lille tip om kaffe og chokolade? :)
Evt også en lille uddybelse af de 2 salater!
Jeg har lige bestilt din bog “low carb”, da jeg simpelthen elsker din mad !
Dejligt at høre, Nikki – tak. Til denne portion kommer jeg ca. 10-15 g 100% chokolade i, og ca. 1 shot espresso… Det giver retten lidt mere karakter!
Kunne du evt. være så elskværdig at angive en alternativ tilberedningsmetode i trykkoger?
– En sådan kan jo forkorte tiden betydeligt – og dertil også bevare vitaminer m.v.
Måske du kan få inspiration hos din kollega kok Karsten Kroman, der har udgivet “Trykkoger Kogebog”, aug. 2010. (Skriv, hvis du har brug for flere data om bogen).
Venlig hilsen
Bettina
Bønner i en Texas style Chili Con Carne? Det må da være en fejl? :)
Overhovedet ikke :-) Det har jeg skam fået serveret i Texas!
Hov og hvor meget kanel?
Hej.
Koger du hele spidsbrystet uden at skære der ud
Mvh. Thomas
Jeg halverer det nogle gange, men du kan sagtens skære det ud i mindre stykker :-)
Tak for svar Ditte.
– jeg kaster mig ud i det i weekenden
Mvh. Thomas
God fornøjelse!
Hvordan tilføjes ancho-chilierne? Skal de være hele eller skal de hakkes?
Jeg tilføjer dem hele, og tager dem op inden servering. Du kan også lægge dem i blød, blende dem og tilsætte det til chili’en.
Hvis jeg bruger stødt ancho chili, hvor meget skal jeg så tilsætte retten? Har du erfaring med chokolade med kaffe – vil det være godt i retten?
Jeg vil nok bruge ca. 1/2 -1 tsk stødt ancho, men smag til undervejes… Mht. chokoladen, så er det blot vigtigt at det er en chokolade med højt kakaoindhold, så det giver bitterhed til retten. Gå efter en chokolade på min. 85%.
Hej Ditte. Jeg har søgt og søgt efter en opskrift på chili som din. Jeg skal bruge den til natmad til en fest og skal dermed lave den til ca 50 personer. Er det en mulighed at lægge flere stege i en bradepande med høje sider med staniol over? Giver det samme resultat?
Skal Ancho chillierne HELE i retten?