The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Aftensmad

Den bedste Chili Con Carne

af Ditte Ingemann 1. februar 2015

Chili

Jeg er helt vild med simremad – både fordi det smager godt, det er nemt, og det er en god måde at bruge billige udskæringer på. Jeg laver ofte simremad når jeg har gæster og serverer nogle lækre salater til. Til denne chili serverede jeg yoghurt, grønkålssalat med granatæble og alm. æble, og en “græsk” salat med peberfrugt, avocado, tomat, rødløg, feta og frisk timian, til. 

Chili con carne

Opskriften på denne chili er fra bogen “Sunday Suppers – recipes & gatherings” – en rigtig lækker kogebog fyldt med skønne opskrifter og smukke billeder. Jeg har tilpasset opskriften en smule, så I får her min udgave af den.

{ CHILI, TEXAS STYLE } 4-6 pers.:

1 kg spidsbryst eller oksebov
salt og peber
1 spsk olie
1 løg, finthakkede
6 fed hvidløg, presset
1 spsk tørret oregano
1-2 tsk stødt spidskommen
1-2 tsk stødt koriander
2 tsk stødt chipotle chili
3 hele tørrede, ancho chili
2 dåser hakkede tomater
1 dåse kidney bønner

Krydr kødet med salt og peber, og svits det i olie i en tykbundet gryde. Tilsæt løg og hvidløg, og brun det med i ca. 1-2 minutter. Tilsæt oregano, spidskommen, koriander, chipotle, ancho chili og svits krydderierne med i ca. 1-2 minutter, hvorefter de hakkede tomater tilsættes. Lad det hele simre under låg i ca. 4-5 timer eller indtil kødet er helt mørt og kan trækkes fra hinanden. Tilsæt bønnerne og lad dem simre med i ca. 30 minutter. Smag det til med salt og evt. mere chili.

Tip: Prøv at tilsætte en smule stærk kaffe, kanel og chokolade 100% til chili’en – det giver en rigtig god smag og dybde til retten.

Chili - Sunday Suppers

Den bedste Chili Con Carne was last modified: februar 1st, 2015 by Ditte Ingemann
28 kommentarer
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Vind Fiskebogen
næste
Baconmuffins fra GO’morgen DK

Mere af det samme

Meatballs Asian Style

16. november 2014

Moderne rejemadder med æble & purløg

8. juni 2017

gul curry og sød musik med Price…

2. februar 2013

Taco-fest #2

21. august 2014

Spicy gulerodssuppe med sprøde kikærter

13. september 2017

Mad mod forkølelse

20. januar 2013

Ærtesuppe med broccoli

30. oktober 2014

gedegalettes med rødbede & ramsløg

12. august 2012

Majs-maniac

21. juni 2013

Grillede aubergineruller med quinoafyld

5. juli 2015

28 kommentarer

Anna 1. februar 2015 at 18:20

Er også helt vild med simremad! Især chili con carne! Måske man skulle prøve din bopskrift næste gang, selvom jeg er ret tilfreds med min :D

Svar
Ditte Ingemann 2. februar 2015 at 20:35

:-)

Svar
Christina 1. februar 2015 at 19:48

lækkert! Kommer altid kaffe, 1/2 øl og mørk chokolade i, det giver en fantastisk dybde. Hvor finde du chipotle henne?

Svar
Ditte Ingemann 2. februar 2015 at 20:35

Du kan bl.a købe det her: http://www.chilihouse.dk/shop/chipotle-pulver-252p.html

Svar
Sarah - Tasting Lifestyle 1. februar 2015 at 20:24

I adore your beautiful pictures! such an inspiration…

Svar
Ditte Ingemann 2. februar 2015 at 20:32

Thank you so much, Sarah

Svar
Birgit Mathiesen 4. februar 2015 at 08:05

Wouw.. Elsker bare hot chili con carne – især her om vinteren :)
Vil prøve med oksebov istedet for hakket oksekød, det ser bare super lækkert ud
og så med dine skønne og flotte salater som tilbehør, mumme..
Smukke fotos som virkelig sætter gang i mundvandet :)

Svar
Laura Nielsen 7. februar 2015 at 18:32

Skærer du kødet i tern inden du svitser det, eller hvordan? :-)

Svar
Ditte Ingemann 8. februar 2015 at 11:28

Nej, men det kan du sagtens gøre.

Svar
Nattalie Hartwig 8. februar 2015 at 19:36

Ville bare lige sige tak for en fantastisk opskrift. Jeg lavede den med spidsbryst og tilføjede en kop kaffe og 50 g mørk chokolade. UHM.

Havde en kok til frokost og han var meget imponeret og roste den til skyerne. I DEN grad godkendt :)

Svar
Ditte Ingemann 8. februar 2015 at 20:19

Dejligt at høre :-) Jeg skal vist snart lave en stor portion igen, så jeg har til de kolde vinterdage!

Svar
Mikkel 9. februar 2015 at 22:52

Man kan finde chipotle, ancho og mange andre chilier på http://www.blok18.dk også :)

Skøn opskrift! Chili con carne er helt sikkert en favorit herhjemme.

Svar
Nikki 11. februar 2015 at 13:33

Ej det lyder så lækkert! Kan du ikke uddybe lidt mere hvordan og hvor meget du bruger i forhold til dit lille tip om kaffe og chokolade? :)

Evt også en lille uddybelse af de 2 salater!

Jeg har lige bestilt din bog “low carb”, da jeg simpelthen elsker din mad !

Svar
Ditte Ingemann 11. februar 2015 at 15:29

Dejligt at høre, Nikki – tak. Til denne portion kommer jeg ca. 10-15 g 100% chokolade i, og ca. 1 shot espresso… Det giver retten lidt mere karakter!

Svar
Bettina 20. februar 2015 at 02:00

Kunne du evt. være så elskværdig at angive en alternativ tilberedningsmetode i trykkoger?
– En sådan kan jo forkorte tiden betydeligt – og dertil også bevare vitaminer m.v.

Måske du kan få inspiration hos din kollega kok Karsten Kroman, der har udgivet “Trykkoger Kogebog”, aug. 2010. (Skriv, hvis du har brug for flere data om bogen).

Venlig hilsen
Bettina

Svar
Johan 27. februar 2015 at 10:49

Bønner i en Texas style Chili Con Carne? Det må da være en fejl? :)

Svar
Ditte Ingemann 27. februar 2015 at 17:16

Overhovedet ikke :-) Det har jeg skam fået serveret i Texas!

Svar
Nikki 13. marts 2015 at 01:01

Hov og hvor meget kanel?

Svar
Thomas B 24. august 2015 at 19:24

Hej.

Koger du hele spidsbrystet uden at skære der ud

Mvh. Thomas

Svar
Ditte Ingemann 24. august 2015 at 22:49

Jeg halverer det nogle gange, men du kan sagtens skære det ud i mindre stykker :-)

Svar
Thomas B 25. august 2015 at 09:59

Tak for svar Ditte.
– jeg kaster mig ud i det i weekenden

Mvh. Thomas

Svar
Ditte Ingemann 25. august 2015 at 10:29

God fornøjelse!

Svar
Anders 17. august 2016 at 07:20

Hvordan tilføjes ancho-chilierne? Skal de være hele eller skal de hakkes?

Svar
Ditte Ingemann 17. august 2016 at 09:50

Jeg tilføjer dem hele, og tager dem op inden servering. Du kan også lægge dem i blød, blende dem og tilsætte det til chili’en.

Svar
Joan Bosø 3. januar 2018 at 16:32

Hvis jeg bruger stødt ancho chili, hvor meget skal jeg så tilsætte retten? Har du erfaring med chokolade med kaffe – vil det være godt i retten?

Svar
Ditte Ingemann 4. januar 2018 at 10:48

Jeg vil nok bruge ca. 1/2 -1 tsk stødt ancho, men smag til undervejes… Mht. chokoladen, så er det blot vigtigt at det er en chokolade med højt kakaoindhold, så det giver bitterhed til retten. Gå efter en chokolade på min. 85%.

Svar
Tine 22. februar 2019 at 08:43

Hej Ditte. Jeg har søgt og søgt efter en opskrift på chili som din. Jeg skal bruge den til natmad til en fest og skal dermed lave den til ca 50 personer. Er det en mulighed at lægge flere stege i en bradepande med høje sider med staniol over? Giver det samme resultat?

Svar
Lisbeth Hannested 30. juni 2019 at 13:10

Skal Ancho chillierne HELE i retten?

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen