The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadVegetar

BBQ-blomkål med coleslaw

af Ditte Ingemann 3. november 2016

img_1405_fladbrod-b
BBQ-blomkål er det vildeste hit hos mig i øjeblikket – de smager så sindsygt godt! Jeg har testet dem på både veninder, mænd, i Go’Morgen DK og nu har de fundet vej her til bloggen – jeg håber I vil teste dem, så de også kan ende på jeres hitliste. Jeg vil påstå at BBQ-blomkål kan få enhver til at spise blomkål – de sprøde buketter minder nemlig om kylling. Jeg fandt inspiration til dem hos den veganske madblog, Hot For Food. Jeg har lavet min helt egen version, som jeg serverer med en cremet og lækker coleslaw. Jeg har også brugt de sprøde BBQ-blomkål til fyld i bløde majs-tacos, hvilket bestemt også kan anbefales.

img_3928_

{ BBQ-blomkål med coleslaw }
2-4 personer

600 g blomkål
1 ¼ dl vand
1 dl mælk (eller vand)
125 g fuldkornsrismel
salt og peber
1 tsk stødt chili
2 tsk stødt spidskommen
2 tsk hvidløgspulver

BBQ-sauce:
1 ½ dl ketchup
2 tsk løgpulver
½ tsk havsalt
1 tsk røget paprika
1-2 spsk stærk chilisauce
3 spsk kokosolie
1 spsk æblecidereddike

Slaw:
200 g spidskål
3 gulerødder
3-4 spsk yoghurt
2 spsk mayo
1 spsk tahin
1 spsk lys miso
saft og skal fra ½ citron
salt
4 spsk mandler

Rens blomkålshovedet og skær det ud i små buketter. Pisk vand, mælk og rismel sammen i en skål og tilsæt derefter salt, peber, chili, spidskommen og hvidløgspulver. Vend blomkålsbuketterne i dejen og bank overskydende dej af på kanten af skålen. Fordel buketterne på 2 bageplader med bagepapir og bag dem ved 200 grader, varmluft i 20 minutter.

Imens laves saucen; kom alle ingredienserne til bbq-saucen i en gryde og varm det op ved svag varme indtil det hele er smeltet sammen – smag evt. til med mere chili. Tag buketterne ud af ovnen og vend dem rundt i saucen – sørg for at alle buketterne er godt dækket af saucen. Læg dem tilbage på bagepladerne og bag dem igen ved 200 grader, varmluft i ca. 20-25 minutter– vend dem halvvejs. Blomkålsbuketterne skal helst være sprøde og mørkebrune i kanterne, så hold øje undervejs.

Snit hvidkål og gulerødderne fint og kom det hele i en skål. Rør yoghurt sammen med mayonnaise, tahin, miso og citronskal- og saft. Smag dressingen til med salt. Vend dressingen godt rundt i salaten og tilsæt hele mandler inden servering. Server de varme blomkålsbuketterne med coleslaw.

*****************
Hvis du gerne vil spise flere grøntsager og have en vegetarisk dag ind imellem, så er min nye bog, VEGETAR måske noget for dig? Den indeholder 140 opskrifter, så det er lidt af en moppedreng og der er lidt for enhver smag og til enhver lejlighed. Der er alt fra kimchi og surdej til burger og “kødboller”. Anvend bogen til at lægge kødet helt på hylden. Eller, hvis du allerede er vegetar, til ny inspiration. Det kan også være, du bare har brug for gode ideer til kødfrie dage – du behøver ikke at være fuldtidsvegetar for at få glæde af bogen. Hvis du vil have en signeret udgave af bogen, så skynd dig at bestille den nu. Læs mere lige her.

BBQ-blomkål med coleslaw was last modified: maj 25th, 2017 by Ditte Ingemann
10 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Guide til Mexico / 2.0 (Isla Holbox + Akumal)
næste
Suppe med grillede peberfrugter og tomater

Mere af det samme

Spicy rosenkål med Cabbage Karma

9. november 2018

Rødbedesuppe med dukkah

19. september 2012

Mine bedste falafler

12. april 2014

Suppe med grillede peberfrugter og tomater

8. november 2016

Kend dit græskar!

21. september 2018

Curry med blomkål og andre gode sager

28. oktober 2012

Lun blomkålssalat med chilidressing + Konkurrence

11. juni 2017

Wok With Me

16. maj 2011

Vegansk ost // Kimcheese

19. december 2017

Påskepizza

3. april 2012

10 kommentarer

Marina 3. november 2016 at 22:08

Å ja det er bare godt! Bagt blomkål i alle afskygninger er dejligt og dette er rigtigt godt! Det hitter rigtigt stort i USA lige nu og næsten lige hjemkommet fra forlænget efterårsferie derovre, står det på min liste med amerikanske hits jeg skal have prøvet i eget køkken. I det hele taget er amerikanerne i nogle af de store byer begyndt at rykke mod en grønnere livstil. Så skønt at se og også inspirerende fordi amerikanerne på madfronten er verdensmestre i at finde på nye ting. Noget mindre godt, men det meget fantastisk.

Jeg elsker at du arbejder så hårdt på at lave nye og langt mere spændende vegetarretter. Da min ældste datter for nogle år siden var vegetar var det virkeligt et ret kedeligt udvalg af kogebøger og blogs man kunne lade sig inspirerer af. TAK.

Svar
Ditte Ingemann 6. november 2016 at 20:49

Tak for din kommentar Marina – jeg rejser snart på ferie til USA og glæder mig til at få ny inspiration og spise en masse god mad :-)

Svar
Emma Jo 4. november 2016 at 09:39

Hvor lyder det bare lækkert! Det er helt sikkert en opskrift, jeg skal forsøge mig med :))

Svar
Ditte Ingemann 6. november 2016 at 20:48

God idé – de smager super godt, så jeg er sikker på de vil falde i din smag.

Svar
Tori//Gringalicious 4. november 2016 at 10:56

Delish! I simply have to try this!

Svar
Ditte Ingemann 6. november 2016 at 20:47

They are sooooooo good :-)

Svar
Anne Dalhoff 5. november 2016 at 12:14

Jeg savner så meget en god blomkål suppe hvor man kan smage blomkålen og det ikke ender som noget blegfesent snask. Jeg er nemlig også en kæmpe blomkål og suppe fan.

Svar
Ditte Ingemann 6. november 2016 at 20:48

Også mig – elsker blomkål :-)

Svar
janne søby sørensen 5. december 2016 at 20:59

Så fik jeg prøvet din opskrift og hold da op det smager da bare SÅ dejligt. Hvis man som jeg er glad for blomkålsgratin, så er det her en meget god og nem måde at få lækker blomkål, der minder om, på.
Jeg havde ikke rismel men brugte alm. hvedemel og det går osse sagtens.
Bbc-saucen er virkelig lækker til og kan også røres op med lidt græsk yoghurt til andet f.eks lavede jeg linsebøffer og der passer det godt til. Jeg synes dog ikke man behøver at komme mere end 2 spsk kokosolie i saucen.
Helt klart en favoritopskrift-tak for den !

Svar
janne søby sørensen 15. december 2016 at 12:10

Lige en opdatering på BBC-blomkål

Jeg fik nu prøvet opskriften med rismel- TA_DA ….og den går rent ind på 1. pladsen !
Venlig hilsen Janne

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen