I denne weekend begiver jeg mig ud på noget af et eventyr, for jeg rejser nemlig til Tanzania. Jeg rejser afsted sammen med CARE Danmark og RetNemt.dk, og derudover er jeg i meget fint selskab med Henrik Yde, Thomas Herman og Gorm Wisweh.
På turen skal vi suge til os af den østafrikanske madkultur, så vi kan udvikle opskrifter når vi kommer hjem igen – derudover skal vi se nogle af de projekter, som CARE arbejder på i Tanzania, og opleve hvordan de lokale småbønder producerer fødevarer og sikrer sig mad på bordet.
Jeg kan ikke helt beskrive hvor meget jeg glæder mig, men min mave er fyldt med sommerfugle og spænding. Det tog mig ikke mange sekunder før jeg sagde ja til at deltage på denne fantastiske tur, for det er ikke hver dag, at man får lov til at tilbringe en uge sammen med tre mesterkokke, og samtidig få lov til at opleve en helt anden kultur. Jeg forventer at få en masse oplevelser, ny inspiration og viden, og blive introduceret for nye, spændende smage, dufte og mennesker.
Jeg kan ikke prale af at vide en masse om Tanzania eller om madkulturen, men jeg har lavet en smule research, og fundet ud af, at de bruger madbananer i mange af deres retter, og det passer mig glimrende, for jeg elsker nemlig madbananer.
{ Stegte madbananer med grov avocadosalsa }
4 personer – opskrift fra min bog “Mit Grønne Køkken”
Madbananer eller plantains, som de også kaldes, er store grønne bananer, som kan købes i asiatiske butikker eller etniske grønthandlere. Madbananer er ikke søde som almindelig bananer, og skal tilberedes før de kan spises. Denne lille ret kan bruges som en snack, forret eller som tilbehør til fx. chili sin carne. De stegte madbananer smager virkelig godt, så sørg for at lave en stor portion.
2 madbananer
olie til stegning, fx. kokosolie
salt
Avocadosalsa:
2 avocadoer
2 forårsløg
150 g tomat
1 æble
½ bdt koriander
limesaft
salt
Skræl madbananerne – det gøres nemmest med en kniv. Skær madbananerne i tynde skiver – brug gerne et mandolinjern, så skiverne bliver helt tynde. Varm olie op i en lille gryde eller pande, og steg skiverne i den varme olie, så de bliver helt gyldne og sprøde. Læg bananskiverne på fedtsugende papir og drys dem med salt.
Mos kødet fra avocadoerne godt sammen. Hak forårsløg, tomater, æble og koriander fint og vend det i avocadomosen. Rør det hele godt sammen og smag til med limesaft og salt. Server de sprøde bananachips sammen med salsa.
Jeg vil selvfølgelig skrive om turen her på bloggen, og ellers kan I følge med på min Instagram, hvor jeg helt sikkert vil dele billeder undervejs (hvis jeg har Wi-Fi).
12 kommentarer
Kære Ditte.
Rigtig god tur!
Det er SÅ vildt og SÅ stort.
Jeg glæder mig til at følge dig på både bloggen og på Instagram.
Kh Inger
Tusind tak – du kan tro, at jeg er spændt :-) Håber at komme hjem med masser af ny inspiration!
Hej Ditte
Wow.. Fed måde at udvikle opskrifter på :-)
Rigtig god fornøjelse og nyd Tanzania i dejligt selskab.
Skønne eventyr oplevelser som vi andre glæder os mega meget til at “smage” :-)
Kh. Birgit
TAK – jeg håber at smage en masse nye ting og forhåbentlig få ny inspiration med hjem til DK :-)
Jeg bruger meget tit kasserne fra retnemt og glæder mig allerede til at se dine tolkninger af spændende opskrifter fra Tanzania. Hav en fantastisk tur!
Tusind tak, Hanne! God weekend.
Hej Ditte, du kan godt glæde dig! Jeg har selv i en tre måneders periode boet i Dar es Salaam, og det var så godt! Især Nyama Ndizi (kød og plantains) er en klar favorit i det østafrikanske køkken. Man skal næsten smage både ugali (tyk formbar majsgrød) og mandazi (æbleskivelignende sag lavet af rismel) selvom ingen af tingene smager af voldsomt meget. Håber på spændende fortolkninger af mine favoritter. God tur, husk solcreme ;)
Mmmm, lyder lækkert – det vil jeg glæde mig til at smage! Jeg har pakket og husket solcremen :-)
This dish looks wonderful! I love all the colors you have going on!
Thank you!
Kan man købe madbananer i almindelige butikker eller skal jeg i specielvare-butik? :-)
De kan købes i asiatiske butikker eller etniske grønthandlere.