The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

RejserVegetar

Stegte madbananer

af Ditte Ingemann 11. marts 2016

plantains

I denne weekend begiver jeg mig ud på noget af et eventyr, for jeg rejser nemlig til Tanzania. Jeg rejser afsted sammen med CARE Danmark og RetNemt.dk, og derudover er jeg i meget fint selskab med Henrik Yde, Thomas Herman og Gorm Wisweh. 

På turen skal vi suge til os af den østafrikanske madkultur, så vi kan udvikle opskrifter når vi kommer hjem igen – derudover skal vi se nogle af de projekter, som CARE arbejder på i Tanzania, og opleve hvordan de lokale småbønder producerer fødevarer og sikrer sig mad på bordet.

Jeg kan ikke helt beskrive hvor meget jeg glæder mig, men min mave er fyldt med sommerfugle og spænding. Det tog mig ikke mange sekunder før jeg sagde ja til at deltage på denne fantastiske tur, for det er ikke hver dag, at man får lov til at tilbringe en uge sammen med tre mesterkokke, og samtidig få lov til at opleve en helt anden kultur. Jeg forventer at få en masse oplevelser, ny inspiration og viden, og blive introduceret for nye, spændende smage, dufte og mennesker.

Jeg kan ikke prale af at vide en masse om Tanzania eller om madkulturen, men jeg har lavet en smule research, og fundet ud af, at de bruger madbananer i mange af deres retter, og det passer mig glimrende, for jeg elsker nemlig madbananer.

{ Stegte madbananer med grov avocadosalsa }
4 personer – opskrift fra min bog “Mit Grønne Køkken”

Madbananer eller plantains, som de også kaldes, er store grønne bananer, som kan købes i asiatiske butikker eller etniske grønthandlere. Madbananer er ikke søde som almindelig bananer, og skal tilberedes før de kan spises. Denne lille ret kan bruges som en snack, forret eller som tilbehør til fx. chili sin carne. De stegte madbananer smager virkelig godt, så sørg for at lave en stor portion.

2 madbananer
olie til stegning, fx. kokosolie
salt

Avocadosalsa:
2 avocadoer
2 forårsløg
150 g tomat
1 æble
½ bdt koriander
limesaft
salt

Skræl madbananerne – det gøres nemmest med en kniv. Skær madbananerne i tynde skiver – brug gerne et mandolinjern, så skiverne bliver helt tynde. Varm olie op i en lille gryde eller pande, og steg skiverne i den varme olie, så de bliver helt gyldne og sprøde. Læg bananskiverne på fedtsugende papir og drys dem med salt.

Mos kødet fra avocadoerne godt sammen. Hak forårsløg, tomater, æble og koriander fint og vend det i avocadomosen. Rør det hele godt sammen og smag til med limesaft og salt. Server de sprøde bananachips sammen med salsa.

Jeg vil selvfølgelig skrive om turen her på bloggen, og ellers kan I følge med på min Instagram, hvor jeg helt sikkert vil dele billeder undervejs (hvis jeg har Wi-Fi).

Stegte madbananer was last modified: maj 25th, 2017 by Ditte Ingemann
12 kommentarer
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Min guide til kombucha
næste
I dag udkommer Moderne Mormormad

Mere af det samme

Kål-cæsarsalat

13. december 2016

Guide til Berlin

22. februar 2015

Vegansk ost // Kimcheese

19. december 2017

Ærtesuppe & Hverdagsmad fra River Cottage

8. september 2012

Dal Bhat fra Nepal

17. april 2017

Guide til Almería

27. juni 2013

Spicy gulerodssuppe med sprøde kikærter

13. september 2017

Fantastiske Falafel

2. januar 2012

tosset med tærte

20. marts 2012

Nepal

23. august 2017

12 kommentarer

Inger 11. marts 2016 at 20:00

Kære Ditte.
Rigtig god tur!
Det er SÅ vildt og SÅ stort.
Jeg glæder mig til at følge dig på både bloggen og på Instagram.
Kh Inger

Svar
Ditte Ingemann 11. marts 2016 at 20:45

Tusind tak – du kan tro, at jeg er spændt :-) Håber at komme hjem med masser af ny inspiration!

Svar
Birgit Mathiesen 11. marts 2016 at 20:32

Hej Ditte
Wow.. Fed måde at udvikle opskrifter på :-)
Rigtig god fornøjelse og nyd Tanzania i dejligt selskab.
Skønne eventyr oplevelser som vi andre glæder os mega meget til at “smage” :-)
Kh. Birgit

Svar
Ditte Ingemann 11. marts 2016 at 20:46

TAK – jeg håber at smage en masse nye ting og forhåbentlig få ny inspiration med hjem til DK :-)

Svar
HanneM 11. marts 2016 at 20:39

Jeg bruger meget tit kasserne fra retnemt og glæder mig allerede til at se dine tolkninger af spændende opskrifter fra Tanzania. Hav en fantastisk tur!

Svar
Ditte Ingemann 11. marts 2016 at 20:46

Tusind tak, Hanne! God weekend.

Svar
Lise B 11. marts 2016 at 23:04

Hej Ditte, du kan godt glæde dig! Jeg har selv i en tre måneders periode boet i Dar es Salaam, og det var så godt! Især Nyama Ndizi (kød og plantains) er en klar favorit i det østafrikanske køkken. Man skal næsten smage både ugali (tyk formbar majsgrød) og mandazi (æbleskivelignende sag lavet af rismel) selvom ingen af tingene smager af voldsomt meget. Håber på spændende fortolkninger af mine favoritter. God tur, husk solcreme ;)

Svar
Ditte Ingemann 13. marts 2016 at 09:15

Mmmm, lyder lækkert – det vil jeg glæde mig til at smage! Jeg har pakket og husket solcremen :-)

Svar
Tori 12. marts 2016 at 13:15

This dish looks wonderful! I love all the colors you have going on!

Svar
Ditte Ingemann 13. marts 2016 at 09:14

Thank you!

Svar
Christina 13. marts 2016 at 15:11

Kan man købe madbananer i almindelige butikker eller skal jeg i specielvare-butik? :-)

Svar
Ditte Ingemann 13. marts 2016 at 16:48

De kan købes i asiatiske butikker eller etniske grønthandlere.

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen