The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

SalatVegetar

Spicy rosenkål med Cabbage Karma

af Ditte Ingemann 9. november 2018

De små grønne kålhoveder er nok ikke blandt de mest populære grøntsager – rosenkål har nemlig et ry for at smage bittert og give luft i maven. Men tilbereder du rosenkål rigtigt smager de faktisk formidabelt. Rosenkål er nemt at dyrke, og ligesom fx. grønkål så tåler rosenkål sagtens frost, og det er faktisk bedst for kålens smag, at den får en smule frost. Det lille kål er en rigtig vitaminbombe, og er en grov grøntsag på grund af dens høje indhold af kostfibre. Rosenkål indeholder vitaminerne A, E, C, K og B, og har et særligt højt indhold af B-vitaminet folat. Så der al mulig god grund til at gå ombord i rosenkål, og det er netop nu de er i sæson og frem til februar/marts. 

Lad gerne rosenkålen have bid, så pas på med at give den for meget varme for længe, for så bliver de triste, både i smag og udseende. Det gode ved rosenkål er, at de kan bruges på alle mulige måder; rå i salater, bagt, stegt, dampet, til pure – på grund af kålens let bitre smag, så klæder det den godt at få følgeskab af masser af smag fra fx. varme krydderier, honning, frugt, bacon, chili, ost og citron….. Eller af mit krydderi, CABBAGE KARMA :-)

{ Spicy rosenkål med ingefær & Cabbage Karma }
tilbehør til 4 personer

Hvis du ikke er så vild med rosenkål, så giv denne lune salat en chance alligevel. Rosenkål smager mildt og passer perfekt sammen med krydderiblandingen – du kan fx. servere salaten til julemaden eller til anden på Mortens aften.

300 g rosenkål
1 rødløg
2 fed hvidløg
10 g ingefær
3 spsk smør
2 tsk Cabbage Karma
salt
1 bdt koriander

Rens rosenkålene ved at fjerne de yderste blade og en smule af stokken. Halver kålene, og giv dem et hurtigt opkog i letsaltet vand i ca. 2 minutter. Dræn kålene og lad dem dryppe af i sigten. Hak løg, hvidløg og ingefær fint. Varm smør op på en pande, og svits løg, hvidløg og ingefær i et par minutter. Tilsæt Cabbage Karma og rosenkål, og vend det hele godt rundt. Lad det simre ved svag varme i ca. 10-12 minutter, hvorefter det smages til med salt.

Drys til sidst grofthakket koriander over, og server salaten lun. Kom evt. finthakket frisk chili på, hvis du er til det stærke.

 

Spicy rosenkål med Cabbage Karma was last modified: november 10th, 2018 by Ditte Ingemann
0 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Vegetariske boller i karry
næste
Årets mandelgave

Mere af det samme

Radisen & ferskenen

7. juli 2012

Falafel-vafler

19. januar 2017

Salater i stride strømme…

9. april 2013

Salater med sprød topping

3. august 2017

Stegte madbananer

11. marts 2016

Så mødes vi igen, Hr. Græskar

22. oktober 2013

Peanutsuppe med krudt!

15. april 2013

Rød, gul, grøn…

16. februar 2012

Rød “risotto”

16. oktober 2012

Vegetariske tacos

21. maj 2016

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram


Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in /var/www/thefoodclub.dk/public_html/wp-content/plugins/instagram-slider-widget/instaram_slider.php on line 971