The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

SalatVegetar

Bagte gulerødder med rød dukkah

af Ditte Ingemann 7. maj 2017


I går kom jeg hjem efter en uge i Marrakech – hovedet er fyldt med oplevelser og bagagen en smule tungere end da jeg rejste afsted. Som mange af jer sikkert ved, så har jeg afholdt en workshop med Anne Hjernøe i madlavning, fotografering og foodstyling. Vi havde en fuldstændig fantastisk uge med 16 søde kursister, og vi afholder en workshop  igen d. 30.9 – 7.10, og der er kun få pladser tilbage – så hvis du gerne vil med, kan du læse mere om workshoppen her. 

Mens vi var i Marrakech fik jeg sådan en lyst til at lave disse bagte gulerødder med rød dukkah så det er præcis hvad menuen står på hos mig i aften.

{ Bagte gulerødder med rød dukkah }
Tilbehør 4 personer

Gulerødder smager rigtig skønt når de bliver bagt – de får en mild og sød smag, som passer godt sammen med et spicy twist – derfor har jeg lavet en dukkah, og brugt nogle krydderier med masser af smag. Du kan eksperimentere med din egen dukkah og komme andre nødder, frø og krydderier i, og gøre den stærk, syrlig eller sød – alt efter smag og behag.

Ca. 16-20 små gulerødder
4 spsk olivenolie
havsalt

Rød dukkah:
2 tsk fennikelfrø
2 tsk hele spidskommen
75 g mandler
2 tsk sød paprika
2 tsk røget paprika
havsalt

Andet:
1 bdt friske koriander

Rens gulerødderne, og halvér dem. Vend dem med olie og salt, og bred dem ud på en bageplade med bagepapir, og bag gulerødderne ved 200 grader i ca. 30 minutter. Gulerødderne må gerne blive gyldne og let sprøde.

Rist fennikelfrø og spidskommen på en varm, tør pande i et par minutter. Tag dem af, og kom mandlerne på panden. Rist nødderne, indtil de er gyldne kom dem i en minihakker med de øvrige ingredienser, og blend, indtil blandingen er fin. Smag dukkah’en til med salt og evt. en smule sukker.

Læg de bagte gulerødder på et stort fad, og drys med dukkah og og frisk koriander.

Tip! Denne opskrift giver mere dukkah, end der skal bruges til en portion bagte gulerødder. Opbevar resten i et glas, det kan holde sig længe og bruges til mange forskellige ting, fx supper, salater og sammen med brød og olie.

Bagte gulerødder med rød dukkah was last modified: maj 25th, 2017 by Ditte Ingemann
0 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Spicy gryderet med marokkansk touch
næste
Rabarbercrumble

Mere af det samme

Mine salater

14. januar 2014

Stegte madbananer

11. marts 2016

Kåltacos med sprøde kikærter

9. september 2016

Økologisk appelsinsalat – perfekt til julemaden

6. december 2018

Rosenkål & Rødkål

31. januar 2018

Eventyrlig couscous

3. februar 2014

galette au fromage de chèvre

28. januar 2012

Vinterlig curry med sød kartoffel og bønner

17. januar 2017

Suveræne selleribøffer!

27. december 2012

Radisen & ferskenen

7. juli 2012

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram


Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in /var/www/thefoodclub.dk/public_html/wp-content/plugins/instagram-slider-widget/instaram_slider.php on line 971