The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadVegetar

Græskarsuppe & nøddebrød

af Ditte Ingemann 17. oktober 2014

Suppe

Jeg er i disse dage ved at lægge sidste hånd på min næste kogebog, og jeg kan godt afsløre, at det bliver en super flot bog – jeg kan næsten ikke vente til den udkommer. Men midt i redigering af manus, arbejde og blogging er der også tid til at lave en smule mad, og i øjeblikket står den på hygge-efterårs-mad hjemme hos mig. Jeg ELSKER græskar og denne græskarsuppe er indbegrebet af efterår, både farve- og smagsmæssigt. Til græskarsuppen serverer jeg mit gode nøddebrød uden æg, og hvis det skal være ekstra festligt, laver jeg min egen dukkah, som drysses ovenpå suppen. 

Efterårs-suppe

Spicy græskarsuppe, 4 pers.:  Opskriften er med i min kogebog MIT GRØNNE KØKKEN

800-1000 g hokkaido græskar, uden skal og kerner
1 rødløg
3 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
400 g tomater
2-3 tsk stødt spidskommen
2 tsk stødt chili
1 tsk gurkemeje
ca. 8-9 dl grøntsagsfond
4 dl kokosmælk
salt og peber

Skær skrællen af græskaret, fjern kernerne og skær kødet ud i små tern. Hak løg og hvidløg groft og svits det i en smule olivenolie i en gryde. Tilsæt græskar og halve tomater. Svits det hele et par minutter under omrøring. Tilsæt spidskommen, chili og gurkemeje, og rør godt rundt. Tilsæt fond og lad det simre i ca. 30 minutter, hvorefter suppe blendes til den er helt glat og ensartet – tilsæt mere fond, hvis du ønsker en tyndere suppe. Varm græskarsuppen igennem, tilsæt kokosmælk og smag til med salt og peber.

Pynt græskarsuppen med frisk mynte og granatæblekerner, eller lav din egen dukkah, som passer perfekt til græskarsuppen.

Dukkah:
4 spsk hasselnødder
4 tsk sesamfrø
2 tsk stødt spidskommen
4 tsk korianderfrø
4 tsk fennikelfrø
2 spsk solsikkekerner
2 tsk havsalt

Kom ingredienserne til dukkah’en, undtagen salt, på en tør, varm pande, og rist krydderierne i 3-4 minutter, indtil blandingen tager farve og begynder at dufte skønt. Lad blandingen køle en smule af, før den kommes i en blender eller minihakker med salt, og blendes helt fint. Opbevares i en rent glas.

LÆkker suppe

Nøddebrød uden æg, 1 brød – ca. 10-12 skiver:

Dette brød minder meget om stenalderbrødet, men det er bagt uden æg. I stedet er der brugt chiafrø og loppefrøskaller, som gør at brødet holder sammen.

150 g solsikkekerner
125 g mandler
70 g hørfrø
50 g hasselnødder
2 spsk chiafrø
2 spsk loppefrøskaller/Husk
1 tsk havsalt
4 dl vand

Kom solsikkekerner og mandler i en foodprocessor og blend indtil de er som groft mel. Hæld blandingen i en skål med de øvrige ingredienser og rør det hele godt sammen. Lad skålen stå på køkkenbordet i ca. 45 minutter, så vandet bliver suget op af chia og løppefrøskaller – dejen skal blive rigtig fast.

Kom dejen i en franskbrødsform, 1 L, beklædt med bagepapir, og bag nøddebrødet ved 200 grader, varmluft, i ca. 70-80 minutter.

Lad brødet køle helt af inden det spises. Jeg opbevarer brødet på køl, og synes det er bedst dagen efter når det har samlet sig – det kan anbefales at riste brødet, så det bliver sprødt og lækkert.

Serveringsforslag: Kom en moden avocado på et par skiver brød, og drys med havsalt og karse.

Paleo bread

Soup

Græskarsuppe & nøddebrød was last modified: oktober 8th, 2015 by Ditte Ingemann
9 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Den bedste morgenmad
næste
“Spaghetti” Carbonara

Mere af det samme

Traditionsrige tarteletter

27. maj 2012

Rødbedesuppe med dukkah

19. september 2012

Curry med blomkål og andre gode sager

28. oktober 2012

Grøntsagstærte med gedeost

16. marts 2017

Quinoasalat serveret i bagt hokkaidogræskar

25. oktober 2017

White Pizza!

16. april 2011

Livret = Pulled Pork

11. september 2012

Blomkålspizza

12. december 2015

Salater med et strejf af sommer

23. oktober 2012

Sommersvin

23. april 2014

9 kommentarer

Line H 17. oktober 2014 at 12:30

Jeg elsker bare græskarsuppe, og jeg skal helt sikkert prøve denne her! Bare ærgeligt at kæresten ikke kan lide græskar :(

Svar
Ditte Ingemann 17. oktober 2014 at 12:33

Ja, det smager så skønt. Hvis du kommer lidt bacon på toppen, kan det være han hopper med på suppe-vognen ;-)

Svar
Birgit Mathiesen 17. oktober 2014 at 19:03

Wow, hvor lyder det bare vildt lækkert..
flot farve og skønne krydderier, elsker græskarsuppe :)
Det ligner granatæble kerner du har drysset på ??
Vedr. det lækre brød, putter du hasselnødderne hele i ??
Det skal ihvertfald laves her, skønne efterår er velkommen :)
Og så glæder jeg mig mega meget til at se din nye kogebog, total sejt :)

Svar
Ditte Ingemann 18. oktober 2014 at 00:05

Præcis – granatæble og mynte på toppen. Jeg kommer nødderne hele i brødet, men du kan sagtens hakke dem en smule først :-) Rigtig god weekend til dig.

Svar
Rikke Give 18. oktober 2014 at 00:46

Tusind tak for den skønne opskrift! Den vil jeg helt sikkert tage i brug en af de følgende dage. Jeg er blevet så vild med supper af alle slags på det seneste. Der er bare sådan en comfort ved at fylde maven med noget varmt og lækkert når det er koldt og gråt udenfor. Og denne suppe ser i hvert fald dejlig ud!

Svar
Ditte Ingemann 18. oktober 2014 at 11:53

Præcis – jeg er også helt vild med suppe på denne årstid :-)

Svar
merete dueholm 19. oktober 2014 at 10:36

Hej. Det ser super lækkert ud. Jeg laver altid suppen med skræl, tænker der ligesom i kartofler, sidder gode sager i skræl og lige under, så det gør suppen mere sund, – hvad synes du om det ?
Toppingen skal bestemt prøves snarest..

Svar
Ditte Ingemann 19. oktober 2014 at 11:13

Synes bestemt du bare skal lave suppen med skræl….

Svar
Frieda Petersen 24. oktober 2015 at 19:42

Vild lækker opskrift, og jeg gad heller ikke tage skrællen af, og det fungerede helt fint :)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen