The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Grøn mandagMorgenmadSundhedVegetar

Grøn Mandag / Greenie

af Ditte Ingemann 15. august 2016

green

Forleden dag fik jeg en besked fra min rigtig gode veninde, som havde brug for lidt ny inspiration til morgenmaden – jeg er jo morgenmadsentusiast og havde straks masser af gode opskrifter og tips til hende. De sidste mange måneder har der stået det samme på menuen hos mig hver morgen; nemlig greenie – en grøn smoothie med masser af grøntsager. 

Jeg sørger altid for at starte min dag med grøntsager, og i øjeblikket bliver det i form af min favorit-greenie, som er fyldt med både broccoli og spinat – jeg kan virkelig mærke en forskel, på især min hud, når jeg drikker denne greenie mange dage i træk. Jeg håber min seje veninde også vil prøve at kaste sig over denne opskrift, og jeg er spændt på hvad hun synes. Jeg vil også gerne give alle jer en lille udfordring – at starte dagen i grøntsagerns tegn! Så jeg håber I vil lege med og prøve at starte bare en enkelt dag i løbet af den næste uge med et grønt morgenmåltid; fx. bruge min opskrift på greenie eller selv finde på noget lækkert. I må endelig smide en kommentar her på bloggen og fortælle om det, eller tagge mig i et billede på Instagram, hvor I kan finde mig under @Ditsen.

{ Greenie med ingefær & kanel }
1 person

100 g frossen spinat
100 g frossen broccoli
1 moden banan
ca. 2 – 2 ½ dl mandelmælk, alm. mælk eller vand
5 g ingefær
1 tsk kanel
1 tsk lakridspulver
1 tsk peanutbutter

Kom alle ingredienserne i en kraftig blender og blend det hele godt sammen til en ensartet masse i ca. 1 minut. Tilsæt mere væske, hvis du ønsker en tyndere konsistens.

Jeg kan godt lide at hælde min greenie i en skål og toppe med granola og spise den med ske, men du kan sagtens hælde den på glas og drikke den i stedet.

greenie

Grøn Mandag / Greenie was last modified: maj 25th, 2017 by Ditte Ingemann
6 kommentarer
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Grøn Mandag / VEGETAR
næste
Guide til kimchi

Mere af det samme

Grøn Mandag / Auberginesalat med figner

12. september 2016

Choke-shake med avocado & hemp

22. oktober 2016

Spicy gulerodssuppe med sprøde kikærter

13. september 2017

Grønt juletilbehør

14. december 2017

Kål-cæsarsalat

13. december 2016

Grønne hotdogs

13. september 2015

Ny kogebog – Low Carb

27. december 2014

Min Morgenmad

29. marts 2014

Mine bedste falafler

12. april 2014

Peanutsuppe med krudt!

15. april 2013

6 kommentarer

Karoline Svinth 15. august 2016 at 15:06

Hej Ditte, bliver man mæt og er der nok protein i den i forhold til det anbefalede? Eller spiser du andet ved siden af? Kh Karoline

Svar
Ditte Ingemann 15. august 2016 at 15:30

Hej Karoline,
Jeg bliver fint mæt af denne portion i flere timer – du kan sagtens tilsætte proteinpulver, hvis du har brug for ekstra protein, eller fx. spise et æg ved siden af – hvis jeg skal til hård træning drikker jeg denne greenie inden og spiser ofte protein når jeg kommer hjem fra træning :-) (I min greenie er der 12 g protein)

Svar
Louise 15. august 2016 at 19:44

Hej Ditte, lækker opskrift! Den vil jeg prøve. Køber du færdig frossen broccoli eller har du selv dampet og så frosset det!?
Så har jeg også ville spørge dig, om du vil overveje at lave et indlæg om de køkkenmaskiner du har for jeg kan se på dine billeder, at du jo har et masse godt udstyr, og jeg ville sætte stor pris på, at få lidt inspiration til udstyr og høre, hvilke modeller du har

Svar
Ditte Ingemann 15. august 2016 at 21:34

Tak for din kommentar, Louise – jeg køber frossen broccoli… for det er nemlig så nemt :-) Du kan tro, at jeg gerne vil lave et indlæg omkring køkkenmaskiner… rigtig god idé!

Svar
kristina 15. august 2016 at 21:27

Hej Ditte.
Tak for udfordringen! Den er velkommen her efter en lidt for sød sommer. Har du nogle gode forslag til morgenmad med grøntsager når jeg ikke har mulighed for at lave den om morgenen. Jeg forbereder min morgenmad aftenen før og transporterer den til mit arbejde hvor jeg enten spiser den før arbejde eller i løbet af formiddagen.

Svar
Ditte Ingemann 15. august 2016 at 21:38

Åh, sikke en udfordring til mig :-) Du kan faktisk godt lave en greenie og stille på køl til næste morgen. Du kan også lave chiagrød med spinat, bage nøddebrød med kål og toppe med fx. avocado/tomat, køleskabsgrød med revet gulerod eller lave en form for morgenmadssalat med avocado, tomat, agurk, æg, nødder og måske lidt bær :-) Håber du kan bruge mine idéer som inspiration.

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen