The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

KogebogSalatVegetar

Mine salater

af Ditte Ingemann 14. januar 2014

salat

Nogle gange glemmer jeg helt, at jeg rent faktisk har udgivet en kogebog! Selvom jeg laver og spiser salat hver dag, så er det desværre sjældent jeg kigger i min egen salatbog… Men i aftes fandt jeg bogen frem og fik straks lyst til at dele et par af opskrifterne med jer. Hvis du har lyst til at få flere af mine sunde salatopskrifter, som både er nemme, farverige og velsmagende, så kan min bog stadig købes lige her.

Salat med krydrede kikærter, 4 pers.:
Disse lækre sprøde kikærter er skønne som topping i salater, men kan også bruges alene som en snack.

1 spsk hvedemel
1 spsk olivenolie
1 tsk spidskommen
1 tsk stødt chili
2 tsk sød paprika
1 dåse kikærter
250 g cherrytomater
50 g blandet salat, fx spinatblade eller rucola

Dressing:
2 spsk yoghurt naturel
1 spsk tahin
1 tsk citronsaft
ca. 1 spsk vand
salt og peber

Lad kikærterne dryppe godt af i en sigte. Bland mel, olie, spidskommen, chili og paprika sammen og vend kikærterne godt rundt i blandingen – spred kikærterne ud på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 220 grader i ca. 20 minutter – rør undervejs. Lad dem køle helt af på bagepladen.

Halver tomaterne, og bland dem sammen med salatbladene. Bland ingredinserne til dressingen sammen, og juster med vand, hvis den skal være tyndere. Smag dressingen til, og hæld den over salaten. Drys med sprøde kikærter, og server salaten med det samme.

dip

salat med æbler

Æble-jordskokkesalat med karamelliserede valnødder, 4 pers.:
Dejlig vintersalat, som sagtens kan bruges på julebordet. Behold så vidt muligt skrællen på jordskokkerne, men rens dem grundigt. Skrællen smager nemlig godt og er sund. Jordskokker har en dejlig nøddeagtig smag, og en god sprød konsistens.

200 g jordskokker
2 røde æbler
4 spsk valnødder
2 spsk flydende honning

Dressing:
1-2 spsk rapsolie
1-2 tsk æblecidereddike
salt og peber

Skrub jordskokkerne grundigt – skræl dem om nødvendigt – og skær dem ud i meget tynde skiver med et mandolinjern. Skær æblerne ud i tynde skiver, enten med en kniv eller også på mandolinjernet.

Rist valnødderne på en varm, tør pande i et par minutter, tilsæt honning, og vend det godt rundt. Bred nødder og honning ud på et stykke bagepapir, og lad det køle af.

Rør olie og eddike sammen, og smag til med salt og peber. Vend dressingen rundt med æble og jordskokker. Når nødderne er kolde, hakkes de ud i grove stykker, og drysses henover salaten.

jordskokker

Mine salater was last modified: august 16th, 2016 by Ditte Ingemann
20 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Søndagsburger!
næste
Cheesecake med peanut butter og saltet karamel

Mere af det samme

Tæt på udgivelse!

15. marts 2013

Mit Grønne Køkken

1. september 2015

Grøn Mandag / Auberginesalat

22. august 2016

Suppe med grillede peberfrugter og tomater

8. november 2016

Månetørrede tomater

7. november 2011

Salater med et strejf af sommer

23. oktober 2012

Rød, gul, grøn…

16. februar 2012

Inspiration til kødfri januar + lun broccolisalat

11. januar 2018

Tomatsuppe med røde linser

13. marts 2017

Mættende salat med laks & rejer

12. januar 2017

20 kommentarer

Fru Kofoeds Køkken 14. januar 2014 at 13:36

Tak for opskrifterne – og for en påmindelse om, at det sommetider er de små ting, der tæller. Jeg laver helt den samme jordskoksalat som dig – men uden de karamelliserede valnødder (jeg plejer bare at bruge helt plain hasselnødder). Jeg er helt sikker på, at de søde valnødder lige er “the final touch”, som vil løfte salaten til nye højder hjemme hos os ;)

Svar
Ditte 14. januar 2014 at 17:43

Det lyder også lækkert med almindelige hasselnødder :-)

Svar
Dorte/familiefletninger 14. januar 2014 at 14:19

De ser super lækre ud og lige den inspiration der er brug for her i Januar måned.

Svar
Ditte 14. januar 2014 at 17:43

Perfekt :-)

Svar
Inger 14. januar 2014 at 17:13

Din salatbog er blevet og bliver flittigt brugt her hos os. Den er jeg utrolig glad for, i din bog finder jeg masser af god inspiration. Og lige præcis din Æble-jordskokkesalat er super lækker :-)
Jeg vil da lige benytte lejligheden til også at nævne din E-bog “Morgenmadsmissionen” , den er jeg altså også helt vild med. I søndags brugte jeg en opskrift derfra på Stenalderboller, lækre blev de.
Dine 2 bøger ville jeg ikke undvære!!!
God aften :-)

Svar
Ditte 14. januar 2014 at 17:45

Tak for de søde ord, Inger. Dejligt du kan lide mine bøger – du er så god til at teste mine opskrifter! God aften

Svar
Anne-Marie 14. januar 2014 at 17:20

Hvor ser det lækkert ud, og helt enkelt. Det skal prøves, kikærter er straks skrevet på indkøbssedlen.
Tak for inspiration.
Kh.
Anne-Marie

Svar
Ditte 14. januar 2014 at 17:44

Dejligt at høre :-)

Svar
Cille 15. januar 2014 at 08:26

Tak for et dejligt input her i toget på vej til arbejde. Elske jordskokker og skal bestemt teste din jordskokke-variant. Og så er jeg vild m fine billeder! Altid super-flotte! God dag herfra:-)

Svar
Ditte 15. januar 2014 at 08:34

Ihh, hvor dejligt at høre – mange tak :-)

Svar
Viola 15. januar 2014 at 15:50

Hej Ditte,
Du tager nogle sindsygt flotte billeder! Virkelig!
Og så ville jeg bare lige høre hvor du havde den fysik-kolbe du bla. bruger her: http://www.altfordamerne.dk/blog/Madblog/Ditte-Ingemann-/dittes-madblog-pink-vintersmoothie/
? :)

Svar
Ditte 15. januar 2014 at 15:53

Tusind tak, Viola – den har jeg købt i denne butik: http://notredame.dk/shop/frontpage.html

Svar
Jane 15. januar 2014 at 17:26

Sådan har jeg det også! Jeg laver aldrig mad fra min egen bog, og det er jo helt åndsvagt.

Og smukke billeder som altid!!

Svar
Ditte 15. januar 2014 at 17:41

Det er faktisk ret mærkeligt – det må jeg blive bedre til :-) Jeg bruger flittigt din bog, så synes du skal give den en chance…. he he ;-)

Svar
Tina Andersen 16. januar 2014 at 15:29

Jeg har også din salatbog og bruger den tit og ofte og pigerne til krea-aften en gang om mdr. skal altid lige bladre i den for salaterne kommer oftest derfra ;0)
Dog vil jeg spørge dig om du måske har en ide om hvorfor mine kikærter ikke bliver sprøde, jeg har forsøgt 2 gange og min søster har også forsøgt, hendes bliver heller ikke sprøde. Er der et ekstra lille fif til dem?
KH Tina

Svar
Ditte 16. januar 2014 at 15:39

Hej Tine, dejligt du har min bog og kan lide den… Hvis du vil have kikærterne helt sprøde og knasende, så prøv at give dem lidt ekstra i ovnen, fx. 30-40 minutter… Rør undervejs og hold øje med dem, så er jeg sikker på du får helt knasende kikærter :-)

Svar
Anne 25. januar 2014 at 15:15

Hvis man bruger kikærter der ikke er i dåse. Vil du så koge dem først og hvis ja hvor lang tid? Mvh Ane

Svar
Ditte 25. januar 2014 at 15:20

Så vil jeg først udbløde kikærterne og derefter koge dem i ca. 45 minutter…

Svar
Rune 25. februar 2014 at 12:24

Jeg har ad flere omgange forsøgt mig med sprøde, ristede kikærter efter jeg så en opskrift på dem på en amerikansk blog. Men jeg har aldrig prøvet at “coate” dem med mel, som du gør. Derimod er altid blevet lidt tørre i det… Men jeg må da lige prøve din opskrift, for den ser lovende ud!
Kan kikærterne holde sig i et stykke tid eller er det en lav-og-spis-nu-opskrift?

Mvh

Rune

Svar
Ditte 25. februar 2014 at 21:45

Hej Rune, Jeg synes mine kikærter allerede er lidt bløde dagen efter de er lavet…. Så normalt laver jeg dem på dagen, og giver dem en på frakken i ovnen, så de bliver rigtig sprøde :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen