The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadVegetar

Grøntsagstærte med gedeost

af Ditte Ingemann 16. marts 2017


Galette er en fransk tærte, som kan variere meget både i udseende og i smag. Her er en version med grøntsager og gedeost, men du kan sagtens variere fyldet. 

{ GRØNTSAGSTÆRTE } 
4 personer

Dej:
200 g blødt smør
250 – 300 g hvedemel
200 g fuldkornsmel
1 dl vand
1 tsk salt

Fyld:
2 peberfrugter
1 squash
200 g tomater
2 rødløg
2 stilke rosmarin
2 stilke timian
salt og peber
2 spsk olie

ca. 20 sorte oliven uden sten, hakket
150 g blød gedeost

Kom alle ingredienserne til bunden i en foodprocessor, eller ælt dejen i hånden. Undgå at arbejde for meget med dejen. Den skal bare være smidig og hænge sammen; når den gør det, sættes den på køl i ca. 1 time.

Skær peberfrugter, squash og tomater i små tern. Hak løg, rosmarin og timian fint. Steg det hele i olie på en varm pande, indtil det er mørt, ca. 10 minutter. Smag fyldet til.

Rul dejen ud til to cirkler, ca. 25 cm i diameter. Fordel fyldet i midten af cirklen, og smuldr oliven og gedeost henover. Fold kanterne op over, så fyldet bliver dækket en anelse. Bag tærterne ved 200 grader, varmluft, i ca. 30 minutter.

Servér fx med en lækker salat – find inspiration til salater her.

*****************
Hvis du gerne vil spise flere grøntsager og have en vegetarisk dag ind imellem, så er min bog, VEGETAR måske noget for dig? Den indeholder 140 opskrifter, så det er lidt af en moppedreng og der er lidt for enhver smag og til enhver lejlighed. Der er alt fra kimchi og surdej til burger og “kødboller”. Anvend bogen til at lægge kødet helt på hylden. Eller, hvis du allerede er vegetar, til ny inspiration. Det kan også være, du bare har brug for gode ideer til kødfrie dage – du behøver ikke at være fuldtidsvegetar for at få glæde af bogen. Hvis du vil have en signeret udgave af bogen, så skynd dig at bestille den nu. Læs mere lige her.

Grøntsagstærte med gedeost was last modified: maj 25th, 2017 by Ditte Ingemann
2 kommentarer
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Tomatsuppe med røde linser
næste
Hjemmelavet nøddemælk – nærende mælk af nødder, frø & kerner

Mere af det samme

Mad mod forkølelse

20. januar 2013

Inspiration til kødfri januar + lun broccolisalat

11. januar 2018

Grillede auberginer med tahindressing

2. december 2016

Aftensmad med asparges

1. juli 2011

Den bedste Chili Con Carne

1. februar 2015

Sort Salat

12. oktober 2012

Spicy gryderet med marokkansk touch

28. april 2017

Mexi food

9. april 2011

“Spaghetti” Carbonara

21. oktober 2014

Boller i karry

7. april 2016

2 kommentarer

Carina 16. marts 2017 at 17:06

Det ser lækkert ud, men galette er nu boghvedepandekager en bretonsk specialitet, som også er meget lækkert.

Svar
Ditte Ingemann 16. marts 2017 at 19:57

Det kan nu også godt være sådan en tærte som denne :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen