The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadSalatSundhed

Grønt tilbehør

af Ditte Ingemann 2. oktober 2015

veggies

Nu har min grøntsagsbog været ude i en måned og den har fået en fantastisk modtagelse! Hvis du endnu ikke har fået fingrene i min bog og mangler inspiration til, hvordan du nemt kan få flere grøntsager ind i kosten… ja, så vil jeg anbefale at kigge lidt nærmere på MIT GRØNNE KØKKEN :-)

Jeg vil nu dele tre opskrifter med jer, som egentlig skulle have været med i bogen, men pga. pladsmangel røg de ud i sidste øjeblik. Opskrifterne er på tilbehør, som kan spises til frokost eller til aftensmaden.

spinat

{ Stegt spinat med chili }
4 personer

Jeg spiser stegt spinat til mine æg om morgenen, med laks til frokost eller til en god bøf om aftenen. Spinat er rigtig sundt, og fyldt med A- og E- vitaminer, som bl.a. er gavnelig for huden. Spinat svinder ind, når det bliver stegt, så lav endelig en stor portion.

Ingredienser:
300 g babyspinat
20 g smør
2 fed hvidløg
1-2 tsk chiliflager
salt og peber

Skyld spinaten rigtig grundig, og tør den bagefter. Varm smør op i en stor pande, og svits spinaten deri sammen med små tynde skiver hvidløg. Spinaten er færdig, når den er faldet helt sammen. Drys med chiliflager, salt og peber, og servér spinaten, mens den er lun.

pickled-veggies

{ Ingefærsyltede grøntsager }
1 glas

Syltede grøntsager er lækkert i salater og som tilbehør til aftensmaden. Er du ikke vild med ingefær, kan du undlade det. På køl kan de syltede grøntsagerne holde sig i op til flere uger.

Ingredienser:
125 g gulerødder
125 g blomkål
125 g fennikel
300 g tomater

Lage:
40 g ingefær, i små tern
2 dl eddike
2,5 dl vand
1 dl kokossukker eller alm. sukker
1 tsk chiliflager
salt og peber

Rens grøntagerne, og skær dem ud i mundrette stykker. Giv grøntsagerne, undtagen tomaterne, et opkog i letsaltet vand. Grøntsagerne skal stadig bevare deres sprødhed, så kog dem ikke for længe. Kom alle grøntsagerne i et rent, skoldet syltetøjsglas. Kom ingredienserne til lagen i en gryde, kog det op, og smag lagen til.

Hæld den varme lage over grøntsagerne, og stil glasset på køl. Grøntsagerne er klar til at blive spist dagen efter.

avocado

{ Simpel avocado }
4 personer

Denne opskrift er næsten for simpel til at kalde en opskrift, men jeg har ofte fået netop denne kombination i Grækenland, enten som en let forret eller som tilbehør til et stykke grillet kød. Avocado er dybest set en frugt, men derfor er den stadig super sund, og fyldt med gode fedtsyrer, masser af vitaminer, mineraler og kostfibre, og så smager avocado jo bare rigtig godt. servér denne lille, enkle ret som tilbehør til et stykke bagt fisk eller grillet kød, eller brug den som et sundt mellemmåltid.

Ingredienser:
4 modne avocadoer
ca. 2-3 spsk god olivenolie
havsalt
saft fra ½ citron
skal fra 1 økologisk citron

Halver avocadoerne og fjern stenene. Tag kødet ud af avocadoernes skal og skær dem ud i skiver. Fordel olie, salt, citronsaft og citronskal over avocadoerne og servér med det samme.

Grønt tilbehør was last modified: oktober 2nd, 2015 by Ditte Ingemann
4 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Fermentering
næste
Sød søndag

Mere af det samme

TACO-FEST

25. februar 2014

Snacks & tapanade

1. december 2010

Min ven, Hr. Græskar

18. oktober 2012

Sommersalat med melon

26. juni 2016

Salat til morgenmad!

3. juli 2013

Kartoffeltid!

17. september 2012

Fisk & Fritter – Low Carb

10. februar 2015

Dukkah

6. marts 2011

Low Carb Grønt

8. april 2015

Anders Ands nordiske pølseret

21. februar 2013

4 kommentarer

Camilla 3. oktober 2015 at 10:43

Det lyder lækkert med de syltede grøntsager. Hvilken eddike anbefaler du at bruge. Skal det være en god kvalitetseddike, eller kan mindre gøre det?

Svar
Ditte Ingemann 3. oktober 2015 at 13:40

Jeg vil anbefale æblecidereddike :-)

Svar
Vicki-Louise 12. oktober 2015 at 12:01

Hej og tak for en super fed blog
jeg var mangler lidt info omkring hvor man kan leje at til festen henne
Vi skal holde bryllup og har brugt vip Teltudlejning til serviceudlejning og telt, men kunne godt tænke mig
nogle virkelige fede fade mm
er der nogen der har nogle ide til dette
MVH
Vicki-Louise

Svar
Ditte Ingemann 12. oktober 2015 at 16:52

Du burde tjekke dette fine sted ud: http://www.atablestory.dk

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen