Hvis du planer om at blive indendørs i dag og måske kaste dig over et hyggeprojekt, så kan jeg anbefale at gå i køkkenet, og lave disse små, søde godbidder; rocky road.
Jeg elsker rocky road, som egentlig bare er chokolade blandet med forskellige gode sager – du kan bruge de ting du bedst kan lide og det du har i køkkenskabene. Jeg laver ofte rocky road som julekonfekt, men lavede dem også i løbet af sommeren til min mands fødselsdag.
{ Rocky road }
ca. 20 stk
Du kan tilsætte fx. lakridspulver, citrusskal, syltet ingefær, kaffe, pebermyntedråber til chokoladen – kun fantastien sætter grænser. Her er en udgave med appelsinsmag. Jeg kan bedst lide en rigtig mørk chokolade og bruger en øko variant, der er sødet med kokossukker….. men du kan bruge lige præcis den chokolade, som du ønsker.
250 god, mørk chokolade, gerne 85% el. 92%
75 g mandler
25 g valnødder
75 g tørrede abrikoser
25 g gojibær
skal fra 1 øko appelsin
2-3 spsk frysetørrede bær, fx hindbær, havtorn, jordbær
Smelt chokoladen forsigtigt over et vandbad – sørg for at temperere chokoladen ordentligt. Hak mandler, valnødder og abrikoser groft. Hæld den smeltede chokolade over nødder, abrikoser, gojibær, appelsinskal og frysetørrede bær – rør det hele godt sammen.
Hæld massen i en lille form/bradepande med bagepapir og pynt med en smule frysetørrede bær på toppen. Sæt formen på køl i ca. 3 timer, hvorefter massen skæres ud i små tern og opbevares i en dåse på køl.
7 kommentarer
Hej Ditte
Det ser smukt & lækkert ud. Er det muligt at skifte chokoladen ud med smeltet kokosolie og kakaopulver, eller vil du ikke anbefale det?
Smil fra Amanda
Jeg har ikke prøvet, men synes du skal hoppe ud i det…. dog bliver du nok nødt til at søde det, da det ellers bliver for bittert :-)
Lækkert og flotte billeder! Her på min fridag blev det til ” Sød tirsdag” ;-) Det smager fantastisk.
Lyder skønt :-)
Hvor lækkert! Hvilket kamera bruger du?
Tak – jeg bruger et Canon6D :-)
Tusind tak for dit hurtige svar. Hvilket objektiv bruger du? :)