På en søndag som denne, hvor vejret er gråt, vådt og trist, kan små godbidder som rocky road bringe stor lykke. Jeg har ikke lavet rocky road før, men vidste på forhånd, at de ville falde i min smag. Rocky road er oprindeligt en dessert lavet af mælkechokolade og skumfiduser, og serveres ofte i form af en cupcake, små chokoladebarer eller som is. Hvilke ingredienser og hvordan de serveres varierer meget fra land til land, så derfor har jeg lavet min egen version med hvid chokolade, en smule lakrids og den yndigste flagranke.
Hvide rocky road, ca. 20 små stk.:
350 g hvid chokolade
40 g mandler
40 g paranødder
100 g skumfiduser, gerne lyserøde og hvide
75 g tørrede tranebær
1 tsk lakridspulver
Smelt chokoladen forsigtigt over et vandbad. Hak mandler og paranødder groft, og skær skumfiduserne ud i små tern. Hæld den smeltede chokolade over nødder, skum og tranebær, og rør det hele godt sammen. Tilsæt lakridspulver og rør igen. Hæld massen i en lille form/bradepande med bagepapir og sæt den på køl i ca. 3 timer, hvorefter massen skæres ud i små tern og opbevares i en dåse på køl.
Hvis du ikke er til hvid chokolade, kan de sagtens laves med mørk eller lys i stedet. Andre typer af nødder og tørret frugt kan også sagtens bruges, så brug hvad du har i køkkenskabene – jeg garanterer, at de kommer til at smage godt!
12 kommentarer
Et virkelig imponerende og smukt syn for øjet og sikkert ligeså fantastisk for ganen :))
Godt det snart er december.. så kan det jo være en del af vores julekonfekt, genialt ;o9
Mega flot og dekorativt Ditte, du kan bare det der, gang på gang.. og igen og igen..
og jubii og tak.. fordi du deler dine dejlige glæder fra kunstens verden med os andre :O)
Tusind tak, Birgit! Er helt sikkert på, at de vil være rigtig gode som julekonfekt eller bare som søndagsguf :-)
Hej Ditte
Det ser rigtig lækkert og indbydende ud – især med de lyserøde skumfiduser. Hvor finder man dem? Jeg har aldrig haft held til at finde andre end Haribo’s i pose – og så nogle tørre nogle i diverse bland-selv udgaver i supermarkeder :-(
Venlig hilsen Laura
Hej Laura, jeg fandt mine skumfiduser i Irma – en pose med firkantede skum i både hvid og lyserød.
Hold nu op! det både lyder og ser lækkert ud og smukke farver. De skal helt sikkert også være en del af julekonfekten herhjemme og jeg vil da også prøve at eksperimentere med den mørke chokolade. Tak for opskrift ;-)
Jeg har endnu ikke prøvet med mørk chokolade, men det kan kun smage dejligt ;-)
Hejsa!
Nej hvor er de fine og skønne! Jeg er ikke selv så meget til lakrids, så måske pistacie nødder kunne passe til? Jeg skal holde fødselsdag på lørdag, og de er nu tilføjet til what were eating! :)
Så flotte billeder i øvrigt!
Pistacienødder ville både være super flotte og meget velsmagende, så drop du bare lakrids og kom pistacie i :-)
Hvor er de festlige – meget søde og tøsede med den hvide chokolade og de lyserøde skumfiduser. Jeg lavede en omgang med mørk chokolade, pink skum og blandede nødder til min fødselsdag – de gik bare under navnet P-tærter i stedet ;) Men var jeg til hvid chokolade, ville jeg klart lave din version, for de er godt nok fine, og elsker ideen med tranebærene.
– Anne
Mmmm, lækkert med p-tærter – dem havde jeg helt glemt ;-)
hej !!
this rocky road are somptuous
congrats i heart your moodfood
Thanks a million ;-)