The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Søde sager

Rocky Road

af Ditte Ingemann 18. november 2012

På en søndag som denne, hvor vejret er gråt, vådt og trist, kan små godbidder som rocky road bringe stor lykke. Jeg har ikke lavet rocky road før, men vidste på forhånd, at de ville falde i min smag. Rocky road er oprindeligt en dessert lavet af mælkechokolade og skumfiduser, og serveres ofte i form af en cupcake, små chokoladebarer eller som is. Hvilke ingredienser og hvordan de serveres varierer meget fra land til land, så derfor har jeg lavet min egen version med hvid chokolade, en smule lakrids og den yndigste flagranke. 

Hvide rocky road, ca. 20 små stk.:

350 g hvid chokolade
40 g mandler
40 g paranødder
100 g skumfiduser, gerne lyserøde og hvide
75 g tørrede tranebær
1 tsk lakridspulver

Smelt chokoladen forsigtigt over et vandbad. Hak mandler og paranødder groft, og skær skumfiduserne ud i små tern. Hæld den smeltede chokolade over nødder, skum og tranebær, og rør det hele godt sammen. Tilsæt lakridspulver og rør igen. Hæld massen i en lille form/bradepande med bagepapir og sæt den på køl i ca. 3 timer, hvorefter massen skæres ud i små tern og opbevares i en dåse på køl.

Hvis du ikke er til hvid chokolade, kan de sagtens laves med mørk eller lys i stedet. Andre typer af nødder og tørret frugt kan også sagtens bruges, så brug hvad du har i køkkenskabene – jeg garanterer, at de kommer til at smage godt!

Rocky Road was last modified: juli 10th, 2013 by Ditte Ingemann
12 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Dobbelt op på salater
næste
Nøddebrød fra stenalderen…

Mere af det samme

Lakridskonfekt

14. november 2011

Mine første macarons

26. oktober 2012

Æble & Vanille

30. december 2011

Cashew Cheesecake

31. maj 2015

Electrolux Grand Cuisine

8. november 2015

Lagkage med hindbær & saltet dadelkaramel

17. marts 2015

Sunde søde sager på Tysk

18. februar 2015

Chocolate Chick in Action

20. marts 2011

Nordisk vaffeldag!

25. marts 2014

Grøn Mandag / Energibarer med havtorn

5. september 2016

12 kommentarer

Birgit Mathiesen 18. november 2012 at 15:36

Et virkelig imponerende og smukt syn for øjet og sikkert ligeså fantastisk for ganen :))
Godt det snart er december.. så kan det jo være en del af vores julekonfekt, genialt ;o9
Mega flot og dekorativt Ditte, du kan bare det der, gang på gang.. og igen og igen..
og jubii og tak.. fordi du deler dine dejlige glæder fra kunstens verden med os andre :O)

Svar
Ditte 18. november 2012 at 15:59

Tusind tak, Birgit! Er helt sikkert på, at de vil være rigtig gode som julekonfekt eller bare som søndagsguf :-)

Svar
Laura 18. november 2012 at 16:24

Hej Ditte
Det ser rigtig lækkert og indbydende ud – især med de lyserøde skumfiduser. Hvor finder man dem? Jeg har aldrig haft held til at finde andre end Haribo’s i pose – og så nogle tørre nogle i diverse bland-selv udgaver i supermarkeder :-(

Venlig hilsen Laura

Svar
Ditte 18. november 2012 at 17:22

Hej Laura, jeg fandt mine skumfiduser i Irma – en pose med firkantede skum i både hvid og lyserød.

Svar
by Blikfang 18. november 2012 at 21:04

Hold nu op! det både lyder og ser lækkert ud og smukke farver. De skal helt sikkert også være en del af julekonfekten herhjemme og jeg vil da også prøve at eksperimentere med den mørke chokolade. Tak for opskrift ;-)

Svar
Ditte 19. november 2012 at 22:55

Jeg har endnu ikke prøvet med mørk chokolade, men det kan kun smage dejligt ;-)

Svar
Klara hansen 19. november 2012 at 08:34

Hejsa!
Nej hvor er de fine og skønne! Jeg er ikke selv så meget til lakrids, så måske pistacie nødder kunne passe til? Jeg skal holde fødselsdag på lørdag, og de er nu tilføjet til what were eating! :)

Så flotte billeder i øvrigt!

Svar
Ditte 19. november 2012 at 22:52

Pistacienødder ville både være super flotte og meget velsmagende, så drop du bare lakrids og kom pistacie i :-)

Svar
Anne 19. november 2012 at 11:49

Hvor er de festlige – meget søde og tøsede med den hvide chokolade og de lyserøde skumfiduser. Jeg lavede en omgang med mørk chokolade, pink skum og blandede nødder til min fødselsdag – de gik bare under navnet P-tærter i stedet ;) Men var jeg til hvid chokolade, ville jeg klart lave din version, for de er godt nok fine, og elsker ideen med tranebærene.

– Anne

Svar
Ditte 19. november 2012 at 22:52

Mmmm, lækkert med p-tærter – dem havde jeg helt glemt ;-)

Svar
TARTESANDCARO 19. november 2012 at 19:08

hej !!
this rocky road are somptuous
congrats i heart your moodfood

Svar
Ditte 19. november 2012 at 22:53

Thanks a million ;-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen