Lige for tiden er min morgengrød skiftet ud med en mere sommerlig morgenmad, nemlig skyr med æblesirup, mandler og frugt – en kombination jeg aldrig bliver træt af. Jeg har tidligere lavet et indlæg om hjemmelavet æblesirup, men jeg vil fremhæve den igen, da æblesæsonen er lige rundt om hjørnet.
Æblesiruppen kan bruges til alverdens ting, f.eks. i smoothies, drinks, på grød eller til desserter – det er utroligt nemt at lave og kan holde sig på køl meget længe.
Til et stort glas sirup:
7,5 dl æblemost/saft
350 g rørsukker
1 vanillestang
Kom alle ingredienserne i en gryde og lad det små-simre i omkring 2 timer. Det skal kun simre og ikke koge! Husk at røre i det ind imellem.
Hvis der bruges hjemmepresset saft/most kommer der en del urenheder på toppen, som skal skummes væk.
Når siruppen er blevet gyldent, tykt og skønt kommes det på rene glas og opbevares på køl. Fortvivl ikke, hvis siruppen er lidt tynd når den hældes på glas – den skal nok tykne efter nogle dage på køl.
14 kommentarer
Det ser fuldstændig fantastisk ud Ditte! Det er jo vanvittigt så dygtig og inspirerende du er!!
Tusind tak Camilla – sikke nogle dejlige og søde ord!
Jeg må lige høre dig. Har du sådan en espressomaskine til at lave latte? Vil så gerne kunne lave min egen, men de maskiner jeg har set koster jo en halv bondegård!
Jeg har en Nespresso maskine, som egentlig er ok, både i pris og kvalitet. Men jeg vil meget gerne snart opgradere til en mere prof. maskine :-) Heldigvis har vi en skøn espressomaskine på mit arbejde, så der kan jeg få stillet min barista-lyst!
Det skal helt 100% afprøves, for det vil helt sikkert klæde min Fromage Frais om morgenen.
Det er perfekt til de syrnede produkter!
Øv altså, mit ville ikke fungere… blev nærmere et stort hårdt bolche, hvad har jeg gjort forkert?
Øv, hvor lyder det skørt. Jeg aner ikke hvad du har gjort galt :-) synes normalt det kan være svært at få til at tykne..
Hej Ditte !
Jeg lavede æblesirup i går aftes ved at indkoge friskpresset æblesaft til det blev tyk som sirup. Det smager skønt af æble og har en fin balance i syrlighed/sødme. Men jeg kan se at der i alle opskrifter på nettet skal bruges sukker til siruppen. Tror du måske at siruppen holder sig bedre med tilsat sukker ?
Hej Solveig, lavede du en sirup uden sukker? Sukker konserverer, så min sirup kan holde utrolig længe :-)
Ja, det er jo faktisk bare æble-koncentrat, indkogt æblesaft. Tror dog jeg laver siruppen med tilsat sukker næste gang, for så er processen nok lidt hurtigere og mængden lidt større :)
hej : )
elsker æbler og kunne godt tænke mig at lave noget aæblesirup til at give min æblete et extre kick meen jeg er lidt i tvivl med hensyn til det med at komme ting på glas og sådan…skolde flaksen er det nok? og hvordan går man så lige? kan man bar ebruge sæbevand eller er det kun vand? eller noget helt trejde…
hilsen
janet
Du skal sørge for at bruge helt rene glas og skolde dem i kogende vand inden du hælder siruppen på glas :-)
Hej :) Hvor lang tid mon det kan holde sig? Og skal det stå køleskab eller bare mørkt? Tak.