The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Søde sager

Æblesirup!

af Ditte Ingemann 24. august 2012

Lige for tiden er min morgengrød skiftet ud med en mere sommerlig morgenmad, nemlig skyr med æblesirup, mandler og frugt – en kombination jeg aldrig bliver træt af. Jeg har tidligere lavet et indlæg om hjemmelavet æblesirup, men jeg vil fremhæve den igen, da æblesæsonen er lige rundt om hjørnet.

Æblesiruppen kan bruges til alverdens ting, f.eks. i smoothies, drinks, på grød eller til desserter – det er utroligt nemt at lave og kan holde sig på køl meget længe.

Til et stort glas sirup:

7,5 dl æblemost/saft
350 g rørsukker
1 vanillestang

Kom alle ingredienserne i en gryde og lad det små-simre i omkring 2 timer. Det skal kun simre og ikke koge! Husk at røre i det ind imellem.

Hvis der bruges hjemmepresset saft/most kommer der en del urenheder på toppen, som skal skummes væk.
Når siruppen er blevet gyldent, tykt og skønt kommes det på rene glas og opbevares på køl. Fortvivl ikke, hvis siruppen er lidt tynd når den hældes på glas – den skal nok tykne efter nogle dage på køl.

Æblesirup! was last modified: juli 10th, 2013 by Ditte Ingemann
14 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Min første creme brulee
næste
Is med havtorn

Mere af det samme

Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

13. december 2018

Mmmmm, myslibar!

14. februar 2014

trøffel-helt

16. maj 2012

Sund mad på farten

29. maj 2016

Electrolux Grand Cuisine

8. november 2015

Homemade peanut cookies

27. februar 2012

Cookie-kugler

28. juli 2012

Sommerdesserter med bær

19. juni 2014

Min mærkelige marengs

18. juni 2012

mmm, müslibar!

26. februar 2013

14 kommentarer

camilla Wedel Sivertsen 24. august 2012 at 16:17

Det ser fuldstændig fantastisk ud Ditte! Det er jo vanvittigt så dygtig og inspirerende du er!!

Svar
Ditte 24. august 2012 at 16:31

Tusind tak Camilla – sikke nogle dejlige og søde ord!

Svar
camilla Wedel Sivertsen 24. august 2012 at 20:42

Jeg må lige høre dig. Har du sådan en espressomaskine til at lave latte? Vil så gerne kunne lave min egen, men de maskiner jeg har set koster jo en halv bondegård!

Svar
Ditte 25. august 2012 at 15:13

Jeg har en Nespresso maskine, som egentlig er ok, både i pris og kvalitet. Men jeg vil meget gerne snart opgradere til en mere prof. maskine :-) Heldigvis har vi en skøn espressomaskine på mit arbejde, så der kan jeg få stillet min barista-lyst!

Svar
Sacha 26. august 2012 at 07:40

Det skal helt 100% afprøves, for det vil helt sikkert klæde min Fromage Frais om morgenen.

Svar
Ditte 26. august 2012 at 14:03

Det er perfekt til de syrnede produkter!

Svar
dagmar 4. september 2012 at 13:33

Øv altså, mit ville ikke fungere… blev nærmere et stort hårdt bolche, hvad har jeg gjort forkert?

Svar
Ditte 4. september 2012 at 13:49

Øv, hvor lyder det skørt. Jeg aner ikke hvad du har gjort galt :-) synes normalt det kan være svært at få til at tykne..

Svar
Solveig 10. oktober 2012 at 11:47

Hej Ditte !
Jeg lavede æblesirup i går aftes ved at indkoge friskpresset æblesaft til det blev tyk som sirup. Det smager skønt af æble og har en fin balance i syrlighed/sødme. Men jeg kan se at der i alle opskrifter på nettet skal bruges sukker til siruppen. Tror du måske at siruppen holder sig bedre med tilsat sukker ?

Svar
Ditte 10. oktober 2012 at 12:45

Hej Solveig, lavede du en sirup uden sukker? Sukker konserverer, så min sirup kan holde utrolig længe :-)

Svar
Solveig 10. oktober 2012 at 16:43

Ja, det er jo faktisk bare æble-koncentrat, indkogt æblesaft. Tror dog jeg laver siruppen med tilsat sukker næste gang, for så er processen nok lidt hurtigere og mængden lidt større :)

Svar
janet 23. januar 2014 at 00:47

hej : )
elsker æbler og kunne godt tænke mig at lave noget aæblesirup til at give min æblete et extre kick meen jeg er lidt i tvivl med hensyn til det med at komme ting på glas og sådan…skolde flaksen er det nok? og hvordan går man så lige? kan man bar ebruge sæbevand eller er det kun vand? eller noget helt trejde…

hilsen
janet

Svar
Ditte 23. januar 2014 at 10:06

Du skal sørge for at bruge helt rene glas og skolde dem i kogende vand inden du hælder siruppen på glas :-)

Svar
Ida 23. juli 2018 at 10:12

Hej :) Hvor lang tid mon det kan holde sig? Og skal det stå køleskab eller bare mørkt? Tak.

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen