The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Dessert

Min første creme brulee

af Ditte Ingemann 21. august 2012

Det er lidt pinligt, at jeg fik en gasbrænder i julegave, og først har taget den i brug nu. Endnu mere pinligt er det, at jeg aldrig har lavet creme brulee før nu. Min jomfrurejse i creme bruleen’s verden gik overraskende godt, på trods af min lidt pessimistiske indstilling. Jeg valgte at tilsætte en anelse lakridspulver – måske blasfemi overfor den delikate, franske dessert, men det smagte saftsusme godt.

Creme brulee med lakrids, 4 små portioner:

2,5 dl piskefløde
3 æggeblommer
50 g rørsukker
1 tsk ren vanillepulver
1/2 tsk lakridspulver

Pisk æggeblommer, vanille og sukker godt sammen og tilsæt lakridspulver. Kog fløde op og tag gryden af varmen. Hæld forsigtigt den varme fløde i æggeblandingen – kun lidt ad gangen mens der fortsat piskes.

Kom blandingen i fire små ovnfaste forme og stil dem i en bradepande med vand i, så de ovnfaste forme er dækket halvt. Bag dem ved 150 grader i ca. 30-40 minutter eller indtil cremen har sat sig, og føles fast.  Når de er bagt, sættes de på køl i nogle timer eller natten over, hvorefter overfladen drysses med sukker og karamelliseres med en gasbrænder.

Jeg kan anbefale at servere friske hindbær og en portvin til, hvis man ellers har det!

Min første creme brulee was last modified: juli 10th, 2013 by Ditte Ingemann
6 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Omvendt blommekage
næste
Æblesirup!

Mere af det samme

Chokoladetærte med havsalt & rosmarin

25. april 2016

tarte au citron ♥

17. april 2011

Ice Ice Baby #2

10. juni 2013

Banan “softice” med lakrids

26. juli 2014

Chokolade & Hindbær

7. januar 2012

Lakridsmacarons med karamel!

28. marts 2013

Pebermynte-sandwich

24. maj 2012

Skyr-is med rødbedekys

13. oktober 2013

Kys med kakao!

13. april 2013

Citrontærte

30. juni 2012

6 kommentarer

Henriette 21. august 2012 at 15:16

Jeg har også længe ville prøve at lave creme brulee, desværre er jeg ikke en heldig ejer af en gasbrænder:(.

Svar
Ditte 21. august 2012 at 16:36

Jeg tror godt du kan brænde dem under grill i ovnen.. :-)

Svar
Natalie - nataliechristina 21. august 2012 at 16:45

Nejnej det er jo pinligt at du ikke har lavet den dejlige dessert før nu! Det er seriøst som en bid af himmelen! Såå lækker, og med lakrids? Det lyder overdrevet!!M

http://agoodiebag.blogspot.dk/

Svar
Ditte 21. august 2012 at 16:51

Mega pinligt, især fordi det er en af mine fortrukne desserter og nu kan jeg selv lave den :-)

Svar
Kit 21. august 2012 at 18:14

Hvor ser den smuk og lækker ud!
Har længe gået og overvejet at lave sådan en dessert – mon ikke det er ved at være tid? Din opskrift ser ihvertfald hverken skræmmende eller besværlig ud (:

Svar
Ditte 21. august 2012 at 18:18

Jeg var også skræmt ved tanken, men det var slet ikke så slemt. Måske begynder held :-) Synes helt klart du skal kaste dig ud i det!

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen