Jeg er som så mange andre ret pjattet med is, især hvis der følger guf med! Da jeg forleden aften var ude at spise på Nyhavn 14, fik jeg den dejligste, blødeste basilikumsorbet til forret, hvilket gjorde det sidste udslag ift. at købe en ismaskine. Jeg elsker sorbet, men det kan bare ikke laves ligeså godt uden en ismaskine. Så den er hermed købt og testet med stor succes – jeg ser et langt og solidt venskab.Udover den skønne basilikumsorbet, fik jeg også dejlig vin, dessert-pizza med lakridssirup og æble, samt små lækre lakridskarameller som afslutning på en velsmagende middag. Nyhavn 14 har sjovt nok beliggenhed i Nyhavn, i nogle skønne, rustikke lokaler, så hvis man trænger til god, ærlig og mættende mad, så er Nyhavn 14 stedet at smutte forbi. Der er lidt billeder fra besøget sidst i indlægget… Og nu tilbage til min is! Jeg har brug for nogle input til opskrifter, så jeg ikke kommer til at lave den samme slags is hele sommeren, så kom frit frem med forslag, tips, opskrifter, erfaringer, kombinationer og andre kreative is-idéer.
Jeg fulgte en meget simpel isopskrift med to ingredienser; fløde og kondenseret mælk. Derudover tilsatte jeg vanillekorn og friske jordbær i, hvilket blev til en super cremet jordbær-softice efter 30 minutter i ismaskinen. Jeg frøs en smule af ismassen ned, før jeg satte maskinen i gang, men den blev som så mange gange før, krystalliseret og hård -faktisk var den ikke værd at spise! Så min nye bedste ven er min Philips ismaskine og jeg glæder mig allerede til næste batch – jeg spår en omgang lakridsis.
Jordbæris, ca. 1,5 l.
0,5 l. piskefløde
1 ds. kondenseret mælk
2 håndfulde friske jordbær
Vanillekorn fra 1 vanillestang
Jordbærrene moses med en gaffel og blandes sammen med kondenseret mælk og vanille. Fløden piskes til let skum og vendes forsigtigt med jordbær-blandingen og hældes på ismaskinen, køres i ca. 45 minutter, hvorefter den er klar til at spises eller fryses ned til senere.
Jeg tog lidt af isen fra og brugte til is-sandwich, hvilket blev overdrevet lækkert og de blev nydt senere på dagen med en kop kaffe. Jeg brugte fuldkorns-digestive, og klemte en klat is ud mellem to kiks, viklede film omkring og frøs dem et par timer. Se det er en genial opfindelse!
Billeder fra min aften på Nyhavn 14 i dejligt selskab af min mand, som trippede lidt efter at komme hjem og se en meget vigtig fodboldkamp :-)
22 kommentarer
Hvad har du givet for din ismaskine???:-)
600 kr!
Jeres aften så god ud, på trods af fodboldfeber:) Jeg er helt dårlig med is-sandwichen, hvor ser den lækker, lækker ud.
De blev bare også super super lækre, så dem laver jeg snart igen til kaffe :-)
Skønt indlæg og det er virkelig nogle dejlige og flotte billeder der hører til :)
Tusind tak Josephine!
Hvor ser det skønt ud! Hvilken ismaskine har du erhvervet dig? Jeg eksperimenterer også med is for tiden(prøver at lave is, der er ægge-, mælk- og sukkerfri), men knokler lidt med ismaskinen………
Fine, fine issandwiches! ;) og jeg har faktisk været nogle gange på Nyhavn 14, meget hyggeligt og godt :)
Hej Benedikte, jeg har købt en Philips ismaskine, som kan lave 1 liter is pr. gang. Har kun testet den en gang og der virkede den helt optimal. Skal nok følge op på om den holder til en sommer, hvor den skal præstere en hel del :-)
Jeg nyder også at komme på Nyhavn 14 – det er virkelig lækkert og atmosfæren er så hyggelig :)
Må altså have en ismaskine :D
Ja, der er super hyggeligt og skøn mad. Jeg har længe drømt om en ismaskine og nu tog jeg springet. :-) indtil videre er min lille Philips maskine god og nem!
Hej!Elsker din blog;o).Tak for den!
Jeg har ingen jordbær,men sød lakridssirup-tror du jeg kunne bruge den?Vil isen ikke blive for sød?jeg går ud far,at vanilje korn er ikke nødvendig så;o).
Hej Gita, Tak for din kommentar :-) Tror sød lakridssirup ville væres skønt, men du kan snildt droppe vanillen og evt. en smule af sukkeret.
Hej Ditte! Så har vi afprøvet lakrids is-mmmm,det smager himmelsk!!! Endnu engang tak for opskriften:-)!
Ihh hvor fedt – det tester jeg også snart :-)
Hej Ditte,
Du bad om ideer til is-opskrifter, og det her kunne måske godt være en udfordring. Til nytårsaften lavede jeg æbleis – uden ismaskine – det fungerede ikke helt godt – men man kunne smage, at det KUNNE det godt have gjort! Jeg brugte Skye Gyngells opskrift, jeg tror, det var i ‘Mine bedste ingredienser’… Hun anbefaler også ismaskine.
Så måske var det en ide for dig.
Hilsen Solvej
Hej Solvej, tusind tak for din kommentar og din gode ide! Æbleis lyder skønt, så det er bestemt en mulighed :-)
du er så cool Ditte
MVH
HENRIK HOLM
Mange tak Henrik ;-)
Hej! Vi købte en Nemox ismaskine med kompressor for et par år siden (det kan betale sig at købe den i Tyskland…man sparer en trediedel!)
Den har været udsat for en del…men prøv med kanelparfait og æblesauce eller min sidste nye…hindbærsorbet til chokoladekage…et godt gæstehit!
I dag har du så inspireeret mig til basilikumsorbet…den må prøves fredag hvor nogle tidligere kollegaer kikker forbi!
Lækker blog med fantastiske billeder og udfordrende inspiration…dejligt!
Hej Helle, tak for tippet med Tyskland… Jeg er glad for min lille ismaskine, men på sigt skal den måske udskiftes med en større og kraftigere model :-) God fornøjelse med basilikumsorbetten!
Har lavet is efter din opskrift i dag, og bortset fra, at min ismaskine ikke gad køre isen ret meget fastere end milkshake-konsistens, kan jeg helt ærligt sige, at det er den bedste jordbæris, jeg nogensinde har smagt. Og SÅ meget nemmere at lave end isvarianterne med æg. Nammenam – og tak for en god opskrift! :)
Fantastisk – dejligt det blev godt… Jeg får helt lyst til selv at komme igang med at lave is :-)