The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Dessert

ice ice baby!

af Ditte Ingemann 26. april 2012

Jeg er som så mange andre ret pjattet med is, især hvis der følger guf med! Da jeg forleden aften var ude at spise på Nyhavn 14, fik jeg den dejligste, blødeste basilikumsorbet til forret, hvilket gjorde det sidste udslag ift. at købe en ismaskine. Jeg elsker sorbet, men det kan bare ikke laves ligeså godt uden en ismaskine. Så den er hermed købt og testet med stor succes – jeg ser et langt og solidt venskab.Udover den skønne basilikumsorbet, fik jeg også dejlig vin, dessert-pizza med lakridssirup og æble, samt små lækre lakridskarameller som afslutning på en velsmagende middag. Nyhavn 14 har sjovt nok beliggenhed i Nyhavn, i nogle skønne, rustikke lokaler, så hvis man trænger til god, ærlig og mættende mad, så er Nyhavn 14 stedet at smutte forbi. Der er lidt billeder fra besøget sidst i indlægget… Og nu tilbage til min is! Jeg har brug for nogle input til opskrifter, så jeg ikke kommer til at lave den samme slags is hele sommeren, så kom frit frem med forslag, tips, opskrifter, erfaringer, kombinationer og andre kreative is-idéer.

Jeg fulgte en meget simpel isopskrift med to ingredienser; fløde og kondenseret mælk. Derudover tilsatte jeg vanillekorn og friske jordbær i, hvilket blev til en super cremet jordbær-softice efter 30 minutter i ismaskinen. Jeg frøs en smule af ismassen ned, før jeg satte maskinen i gang, men den blev som så mange gange før, krystalliseret og hård -faktisk var den ikke værd at spise! Så min nye bedste ven er min Philips ismaskine og jeg glæder mig allerede til næste batch – jeg spår en omgang lakridsis.

Jordbæris, ca. 1,5 l.

0,5 l. piskefløde
1 ds. kondenseret mælk
2 håndfulde friske jordbær
Vanillekorn fra 1 vanillestang

Jordbærrene moses med en gaffel og blandes sammen med kondenseret mælk og vanille. Fløden piskes til let skum og vendes forsigtigt med jordbær-blandingen og hældes på ismaskinen, køres i ca. 45 minutter, hvorefter den er klar til at spises eller fryses ned til senere.

Jeg tog lidt af isen fra og brugte til is-sandwich, hvilket blev overdrevet lækkert og de blev nydt senere på dagen med en kop kaffe. Jeg brugte fuldkorns-digestive, og klemte en klat is ud mellem to kiks, viklede film omkring og frøs dem et par timer. Se det er en genial opfindelse!

Billeder fra min aften på Nyhavn 14 i dejligt selskab af min mand, som trippede lidt efter at komme hjem og se en meget vigtig fodboldkamp :-)

ice ice baby! was last modified: juli 11th, 2013 by Ditte Ingemann
22 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Fløjte med kylling
næste
Spicy sommer suppe

Mere af det samme

Risalamande med 3 slags saucer

16. december 2016

Chokoladebrownie med frosting

16. marts 2014

Næsten sunde Snickers

6. marts 2015

Cheesecake brownie med hindbær

9. september 2012

Konfekt med tahin

19. august 2015

Citronkage aka. Citronmåne

9. juli 2013

Kæmpelæske & Sidevogn

3. juni 2012

Macarons vs. Ditterons

11. marts 2014

Forfriskende ferskenis

22. juli 2012

grov crumble med abrikoser & karamel

12. juli 2012

22 kommentarer

Kirstine 26. april 2012 at 20:55

Hvad har du givet for din ismaskine???:-)

Svar
Ditte 26. april 2012 at 21:11

600 kr!

Svar
Vibeke Lentz 27. april 2012 at 06:38

Jeres aften så god ud, på trods af fodboldfeber:) Jeg er helt dårlig med is-sandwichen, hvor ser den lækker, lækker ud.

Svar
Ditte 27. april 2012 at 09:54

De blev bare også super super lækre, så dem laver jeg snart igen til kaffe :-)

Svar
Josephine Malene 27. april 2012 at 09:48

Skønt indlæg og det er virkelig nogle dejlige og flotte billeder der hører til :)

Svar
Ditte 27. april 2012 at 09:55

Tusind tak Josephine!

Svar
Benedikte Capion 27. april 2012 at 17:12

Hvor ser det skønt ud! Hvilken ismaskine har du erhvervet dig? Jeg eksperimenterer også med is for tiden(prøver at lave is, der er ægge-, mælk- og sukkerfri), men knokler lidt med ismaskinen………
Fine, fine issandwiches! ;) og jeg har faktisk været nogle gange på Nyhavn 14, meget hyggeligt og godt :)

Svar
Ditte 29. april 2012 at 08:44

Hej Benedikte, jeg har købt en Philips ismaskine, som kan lave 1 liter is pr. gang. Har kun testet den en gang og der virkede den helt optimal. Skal nok følge op på om den holder til en sommer, hvor den skal præstere en hel del :-)

Svar
Hersom 28. april 2012 at 13:24

Jeg nyder også at komme på Nyhavn 14 – det er virkelig lækkert og atmosfæren er så hyggelig :)

Må altså have en ismaskine :D

Svar
Ditte 29. april 2012 at 08:46

Ja, der er super hyggeligt og skøn mad. Jeg har længe drømt om en ismaskine og nu tog jeg springet. :-) indtil videre er min lille Philips maskine god og nem!

Svar
Gita 29. april 2012 at 15:25

Hej!Elsker din blog;o).Tak for den!
Jeg har ingen jordbær,men sød lakridssirup-tror du jeg kunne bruge den?Vil isen ikke blive for sød?jeg går ud far,at vanilje korn er ikke nødvendig så;o).

Svar
Ditte 29. april 2012 at 17:08

Hej Gita, Tak for din kommentar :-) Tror sød lakridssirup ville væres skønt, men du kan snildt droppe vanillen og evt. en smule af sukkeret.

Svar
Gita 2. maj 2012 at 18:14

Hej Ditte! Så har vi afprøvet lakrids is-mmmm,det smager himmelsk!!! Endnu engang tak for opskriften:-)!

Svar
Ditte 2. maj 2012 at 21:25

Ihh hvor fedt – det tester jeg også snart :-)

Svar
Solvej 4. maj 2012 at 14:41

Hej Ditte,
Du bad om ideer til is-opskrifter, og det her kunne måske godt være en udfordring. Til nytårsaften lavede jeg æbleis – uden ismaskine – det fungerede ikke helt godt – men man kunne smage, at det KUNNE det godt have gjort! Jeg brugte Skye Gyngells opskrift, jeg tror, det var i ‘Mine bedste ingredienser’… Hun anbefaler også ismaskine.
Så måske var det en ide for dig.
Hilsen Solvej

Svar
Ditte 4. maj 2012 at 14:49

Hej Solvej, tusind tak for din kommentar og din gode ide! Æbleis lyder skønt, så det er bestemt en mulighed :-)

Svar
henrik holm 7. maj 2012 at 12:02

du er så cool Ditte

MVH
HENRIK HOLM

Svar
Ditte 7. maj 2012 at 18:51

Mange tak Henrik ;-)

Svar
Helle kristiansen 25. juli 2012 at 06:29

Hej! Vi købte en Nemox ismaskine med kompressor for et par år siden (det kan betale sig at købe den i Tyskland…man sparer en trediedel!)
Den har været udsat for en del…men prøv med kanelparfait og æblesauce eller min sidste nye…hindbærsorbet til chokoladekage…et godt gæstehit!
I dag har du så inspireeret mig til basilikumsorbet…den må prøves fredag hvor nogle tidligere kollegaer kikker forbi!
Lækker blog med fantastiske billeder og udfordrende inspiration…dejligt!

Svar
Ditte 25. juli 2012 at 07:50

Hej Helle, tak for tippet med Tyskland… Jeg er glad for min lille ismaskine, men på sigt skal den måske udskiftes med en større og kraftigere model :-) God fornøjelse med basilikumsorbetten!

Svar
Øglemor 27. april 2013 at 18:16

Har lavet is efter din opskrift i dag, og bortset fra, at min ismaskine ikke gad køre isen ret meget fastere end milkshake-konsistens, kan jeg helt ærligt sige, at det er den bedste jordbæris, jeg nogensinde har smagt. Og SÅ meget nemmere at lave end isvarianterne med æg. Nammenam – og tak for en god opskrift! :)

Svar
Ditte 28. april 2013 at 10:03

Fantastisk – dejligt det blev godt… Jeg får helt lyst til selv at komme igang med at lave is :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen